ADATLAP
D, a vámpírvadász
A nagyon távoli jövő. I.sz. 12090-et írunk, és ami megmaradt az emberiségből, végre kievickélt a háború és a pusztítás hamuja alól.A radioaktív sötétségből mutánsok születtek, és létrejött a vámpírok faja, a Nemesség, amely könyörtelenül uralkodik a gyengébbek felett. Akit megharap egy Nemes, arra kárhoztatik, hogy az élőhalottak sorába lépjen. A falusiak rettegve húzzák meg magukat, reménykednek és imádkoznak, hogy eljöjjön egy megváltó, aki megszabadítja őket a soha nem enyésző rémálomtól. Az egyetlen, aki képes felvenni a harcot a fenyegetéssel, maga is nagy erejű, veszélyes lény: D, a magányos és titokzatos vámpírvadász.
D találkozik a kétségbeesett Doris Langgel, akit megharapott Lee gróf, a vámpír nagyúr. Doris szörnyű sorsra kárhoztatott...Vajon meg tudja-e szabadítani D az átoktól, és a lány megmenekül, vagy ős is egyike lesz az öröklétre ítélt élőhalottaknak?
...
Czeglédi Szilvia véleménye:
Aki szereti a vámpíros történeteket és a mangákat/képregényeket, annak biztos, hogy tetszeni fog ez a könyv. Én előbb láttam a filmet, ami ugyan ezzel a címmel fut, így egy kicsit meglepődtem, hogy a könyv teljesen másról szólt. Úgy vettem észre, hogy több története is van D-nek, a vámpírvadásznak. Kíváncsi lettem, hogy vajon konkrétan ki is ő, így muszáj lesz elolvasni majd a többi részt is :)