ADATLAP
Dash és Lily – Kihívások könyve
Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik. Ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York! És hogy Lily és Dash végül összetalálkoznak-e? És elég az a szerelemhez, ha két vadidegen – egy mogorva és egy széplélek – egy füzet lapjain levelezget egymással? Aki tudni szeretné a választ, olvassa el, milyen kihívásoknak kell megfelelniük, hogy erre egyáltalán esélyük legyen, és közben merüljön el a városok városának ünnepi forgatagában!...
Homlok Renáta véleménye:
Ez egy nagyon szerethető könyv. Mert valljuk be ki ne vágyna egy ilyet kapcsolatra (na jó lehet, hogy nem mindenki, de a többség biztos a vágyódás mellett tenné le a voksot )?! Tizenévesen, na jó lehet most is, :) nagyon imádtam volna, imádnám, ha valami ilyesmi történt volna, történne.

Már bele gondolni is izgi. Találnék valahol egy naplót, rejtvénnyel. Szenzációs lenne. :)
A szereplőink nem átlagos tinik. Intelligensek, okosak, furcsák. :) Lily családja is elképesztő. Annyira jó látni/olvasni, hogy mennyire szeretik Lilyt.
Remélem a folytatás is ugyanilyen jó lesz. :)
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
Már nagyon régóta szemeztem a könyvvel, mert szeretem a bolondos, humoros, romantikus, karácsonyi történeteket! Ez abszolút ilyen volt! Néha ugyan már annyira túlpoénoskodták a dolgot, hogy inkább burleszk volt, mint egy laza, vicces jelenet, de megbocsátható a könyvnek.
Lily egy elvarázsolt, burokban nevelt, idősebb családtagok által a széltől is óvott leányzó, aki odáig van a Karácsonyért, míg Dash a SzirtiMorchoz hasonló mogorva, kiábrándult kamasz srác, aki ki nem állhatja a Karácsonyt.
Elcsépelten hangzik, de bájos és magával ragadó történet volt, tipikusan az a szívmelengető fajta.
Barta Nikolett véleménye:
Nagyon tetszett, magával ragadott Dash és Lily története, egyszerűen imádtam. Már az elején megfogott az, hogy a srác sem szereti a karácsonyt :D
Szerelmi történet, de mentes a cukormáztól, a rózsaszín felhőktől, és mégis magával ragadó szerelmi történet. Gratulálok az íróknak.
Erősen gondolkozom azon, hogy én is beszerzek egy ilyen hasonló piros noteszt, és elrejtem egy könyves boltban/könyvtárban, hátha :D