ADATLAP
Dexter dühödt démonai
NAPPAL SÁRMOS RENDŐRSÉGI SZAKÉRTŐ. ÉJSZAKA BRUTÁLIS SOROZATGYILKOS. HÁT LEHET EGY ILYEN EMBERT NEM SZERETNI? Íme Dexter Morgan, a báránybőrbe bújt farkas. Jóképű, jó humorú, udvarias és végtelenül kellemes ember, aki a miami rendőrség szakértőjeként dolgozik. De a gyerekkorában ért traumák hatására folyamatos küzdelmet vív dühödt démonaival. Nincs mit szépíteni a dolgon: Dexter Morgan egy sorozatgyilkos. Bár pszichopatának elég szimpatikus, hiszen kizárólag rossz embereket öl meg. Aztán amikor kegyetlen gyilkosságsorozat áldozatai bukkannak fel egymás után a városban, és a tettes módszereiben Dexter mintha a sajátját vélné felismerni, cselekednie kell. Kénytelen lesz végére járni az ügynek. Ja, és természetesen le kell csillapítania egyre veszettebbül dühöngő démonait is, ami szintén nem egyszerű feladat. Jeff Lindsay 1952-ben született, és korábban színpadi szerzőként dolgozott, akinek műveit nagy kritikai sikerrel játszották New Yorkban és Londonban is. Jelenleg Floridában él feleségével, a szintén író Hilary Hemingwayjel, aki Ernest Hemingway unokahúga. Közösen írták a Hunting With Hemingway (Vadászat Hemingwayjel) című dokumentumregényt. Lindsay számára a Dexter-könyvek hozták meg az átütő sikert. Többszörös díjnyertes tévésorozat készült belőlük a Sírhant Művekből is ismert Michael C. Hall-lal a főszerepben....
Horváth Barbara véleménye:
A sorozatot imádtam, a könyvet ajándékba kaptam, magamtól nem vettem volna meg. Tudtam, hogy a könyvben másképp alakulnak a dolgok, de a sorozat után valahogy nem érdekelt... Nos számomra a könyv messze elmarad a sorozattól, az számomra sokkal jobban átgondolt, felépített, részletesebb. A sorozat készítői jó munkát végeztek. A könyvben nagyon zavaró, hogy az események fele a fejében játszódik, számomra kicsit túlmagyarázza ezt a dolgot, úgy tűnik, mint ha Dexter valóban csak egy dilinyós lenne... pedig nem az. A sorozatban a poénok is jobban átjöttek. Azt hiszem több részét nem olvasom el, viszont kedvet kaptam a sorozat újra nézéséhez :)
Sári Csaba véleménye:
Sorozat után kaptam kedvet a könyvekhez, érdekelt, mennyiben más, több mint a tévében. Egy rész után a sorozat viszi a prímet, de így is élvezhető a könyv. Mindenképp végig olvasom a többi részét is.
Horváthné Gy. Szabina véleménye:
A férjemnek vettem meg a könyvet évekkel ezelőtt, mert nézte a sorozatot. Engem sosem érdekelt. Most viszont kézenfekvő volt, hogy olyan könyvhöz nyúljak, ami a polcon van.
Kellemesen csalódtam, mert nagyon jó volt olvasni; a fejezetvégek mindig hatásosak, izgalmasak, így olvastatja magát a krimi.
Ami nem tetszett: a befejezés talán túl lett dramatizálva. Deborah elvárásait, nyavalygásait, semmittevését bosszantónak találtam. (Dexter humora segített, hogy a testvérével közös jelenetek emészthetőbbek legyenek.)
Örülök, hogy elolvastam, de a sorozathoz nem kaptam kedvet.
véleménye:
Dexter aki szeretne megfelelni, mint ember, ezért álarcot visel a mindennapjaiban. De mikor a hold fényére gerincén végigfut az az ismerős bizsergés, át kell adnia az irányítást a Sötét Utasnak és akkor levedli minden álruháját. Remek krimi, remek karakterekkel.
Zupkó Noémi véleménye:
Dexter aki szeretne megfelelni, mint ember, ezért álarcot visel a mindennapjaiban. De mikor a hold fényére gerincén végigfut az az ismerős bizsergés, át kell adnia az irányítást a Sötét Utasnak és akkor levedli minden álruháját. Remek krimi, remek karakterekkel.
Pocsai Zsanett véleménye:
Dexter az egyik kedvenc sorozatom. A könyv a felét sem adja vissza a filmnek. Furcsa, hogy egy ilyen tuti kis sorozatot készítettek belőle. A könyvbéli Dexter sokkal egyszerűbb lélek és a karakterhez rengeteget hozzáad Michael C. Hall színészi játéka. Ha előbb olvasom a könyvet, tuti meg sem nézem a sorozatot.
Kakuk Márta véleménye:
Jópofa könyv volt, sose hittem volna, hogy egy pszichopata ilyen vicces és szórakoztató tud lenni. A sorozatot nem láttam, viszont kedvet kaptam a könyv többi részéhez. A vége egy kicsit össze volt csapva, de azért így sem volt rossz. Azt hittem ennél több vér lesz, annyira nem volt horror.