ADATLAP
Drága kéj
A nő a legkeresettebb magyar luxusprostituált. A férfi budai milliárdos, a leggazdagabb üzletemberek egyike. Túlfűtött, durva szenvedélyen alapuló viszonyuk során elmerülnek a legmélyebb perverzióban, s közben a nő megjárja a poklok poklát... A Hamis gyönyörben megismert Szofi igaz története révén bepillantást nyerünk a hazai felső tízezer és a politikai elit eltitkolt, mocskos világába, Tel-Aviv luxusszállodáiba vagy éppen a Párizsban magyar szexrabszolgákat tartó szaúdi herceg hálószobájába. Az utazás végén ugyanúgy levonhatjuk a tanulságot, mint Szofi: az életben mindennek ára van, s mindenért meg kell fizetnünk... Szalai Vivien újságíró első könyvében, a Hamis gyönyörben megismerhették a legkeresettebb hazai luxusprostituáltat, Szofit. Igaz történetének folytatása, a Drága kéj élete későbbi szakaszát dolgozza fel: mindennapjait egy nős milliárdos oldalán. "A téma nem hagyott nyugodni, számos modellel, fodrásszal, ruhatervezővel, ötcsillagos szálloda londinerével és elit ügyfelek számára lányokat biztosító futtatóval készítettem interjút: ezekből a beszélgetésekből megismert tények is belekerültek a második részbe" - ígéri a szerző új regényében. Szofi sorsa szorosan összefonódik más prostituáltakéval és szexrabszolgákéval, és egy nőével, akit vele szemben örök piedesztálra emel a társadalom: a feleséggel. "Sokan azt hiszik, a prostituáltak egy életre meggyűlölik a férfiakat azért, ahogyan velük bánnak. Pedig én nem gyűlölöm, inkább csak jobban ismerem őket, mint a többi nő. Az elmúlt években arra jöttem rá, hogy minden egyes férfi-nő kapcsolat az alapvető igények kielégítésére épül: a nők erőforrásokat, a férfiak pedig szolgáltatásokat várnak el a másik nemtől. Nem más ez is, mint színtiszta üzlet." - Szofi vallomását ajánljuk minden egyes nőnek és férfinak, aki kapcsolatok hálójában él. És mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a hazai felső tízezer titkolt világáról. ...
Triszné Szabó Márta véleménye:
Meglepően tetszett a könyv! Jó a stílusa, gyorsan haladtam az olvasással. Maga a történet néha érdekes, néha megdöbbentő, néha felháborító - de sajnos ilyen a prostituáltak élete. Azt viszont nehezen értettem meg, hogy valaki önszántából választja ezt a "pályát". Sok rosszat hallottam Szalai Vivienről, de kellemesen csalódtam. Akit érdekel ez a másik világ, annak érdemes elolvasni!
Szabó Márta véleménye:
Ez a könyv a Hamis gyönyör folytatása. Itt már felnőtt a lány, és luxus-prostituáltként dolgozik. Az tetszett, hogy nem sajnáltatta magát, mert mindig azt mondja, hogy mindenkinek van választása, és őt senki nem kényszerítette. Ahhoz képest, hogy 29 éves korára mennyi mindent átélt, a végén mégis érzései lesznek egy férfi iránt - itt döbben rá, hogy mégsem ezt kellett volna tennie, és soha nem lesz olyan élete, mint a többi nőnek..
Piroska Fruzsina véleménye:
Nem rossz könyv, a maga műfajában izgalmas és könnyen olvasható. Szofi Budapest leghíresebb és legkeresettebb luxusprostija, de ő sem lesz fiatalabb. Egyre gyakrabban mereng a tükör előtt állva, az öregedéstől és az idő múlásától félve. Átéli a sorozatos megaláztatásokat, míg végül lecserélik egy "fiatalabb modellre". Feldereng előtte a lehetőség egy merőben másfajta életre, a boldogságra, de bebizonyosodik a Szofi által is hangoztatott igazság: ez nem egy tündérmese, ahol a kurva boldogan él, míg meg nem hal...
Pethő Anett véleménye:
Luxusnő gazdag eltartót keres. Lényegében ennyi a sztori. Nem tudom sajnálni a főszereplő lányt, de azért együtt érzek vele,főleg a kisbabás részre vonatkozó. A pasik undorítóak, ez nem jelent újdonságot. Ami az ismert emberekre vonatkozik, sajnos nem csak ők ilyenek szerintem, az átlagemberek is, csak persze nekik nincs pénzük a kábszerekre, nőkre, szállodákra stb.
Zsaklin Jády véleménye:
Olvastam Szalai Vivien Hamis gyönyör című könyvét is, de nem igazán maradt meg bennem. Ez a könyv is a luxus prostituáltak életéről szól, konkrétabban Szofi életének részeibe enged betekintést. Megismerhetjük a felső tízezer életét, eldönthetjük, hogy nekünk megérné-e ennyi pénzért és ezért a luxusért ilyen árat fizetni, mint a könyv hőse. A sors mindenkit úton ér, sajnos ez ebben a történetben is igaz. Tanulságos és elgondolkodtató olvasmány a pénzről, hatalomról.
Tóth Márta véleménye:
Nagyon tetszett Szalai Viviennek ez a könyve is.
Hihetetlen hogy az ember nem is gondolná, hogy az escort lányoknak mit el kell viselni, mi mindent kell kibírni és mekkora áldozatokat hoznak csak a pénzért.
Szofi karaktere hol szimpatikus hol pedig nem is értem ezt a nőt.
Ha megkérdezik őket hogy miért pont ez? akkor általában az a válasz hogy "nem volt más".
Nem hinném hogy nincs más munka, miért pont ez. Hiába hoz sok pénzt, nem hinném hogy ez az egyetlen és leggyorsabb pénzszerzési lehetőség.
Isten ad és elvesz, ebben a könyvben is van valami ami igazolja.:)
Györfi Judit véleménye:
Vártam a folytatást és nem csalódtam. Szalai Vivien stílusa és ábrázolása nagyon tetszik. Sajnos várható volt, hogy Szofit valamilyen formában utoléri a végzet, és ez be is következett. A további dolgokra kíváncsi lennék, de nem bízom a további folytatásban.
Kovács Nóra véleménye:
Alig vártam, hogy ezt a könyvet is elolvassam. :) Nekem ebben sokkal szimpatikusabb lett Szofi, ahogy nem tetszene neki, egész hétköznapi. Félelmetes, hogy mik vannak az országban. Sportolók, politikusok, énekesek, színészek...... elgondolkodtató, hogy mennyire megváltoztatja mind a férfiakat, mind a nőket a pénz világa. Érdekes, tanulságos véleményem szerint.
Bacskó Barbara véleménye:
A Hamis gyönyör után egyértelmű volt, hogy elolvasom a folytatást. A történetbe itt már sokkal "hétköznapibb" helyzetek is bekerülnek, mint például az emberség, vagy éppen a gyermekvállalás kérdése. Szofi karaktere ebben a könyvben szerethetőbbé válik, mert itt az esendőségét is megismerjük. Szalai Vivien írói stílusa továbbra is magával ragadja az olvasót.
Janitor István véleménye:
Jobban tetszett, mint a Hamis gyönyör. Meghökkentö dolgokat tudhatunk meg egy magyar luxusprostitól. A végére tényleg megsajnáltam, mikor elérte volna a bldogság, és "talán" megvåltozott volna, akkor éri a legnagyobb baj. A sors nagyon kibabrålt Szofival.
Geróts Zsófia véleménye:
Jobb volt, mint a Hamis gyönyör. Érdekelne, ha lenne folytatása, kíváncsi lennék, hogyan vészeli át a borzalmas műtétet, amikor sajnos elveszti a babáját, nagyon szomorú volt, hogy mikor már úgy dönt, hogy megtartja a babát, akkor kell szembesülnie egy ilyen hírrel!
Vajon miután felépült folytatja ezt az életet? Vagy minden megváltozik?
Varga Ildikó véleménye:
Nem csalódtam benne, ugyanúgy élveztem, mint az első részét. A Hamis Gyönyörben lévő történet Péterrel jobban tetszett, mint ebben Andrással. A legjobban a feleségét sajnáltam, hogy ilyen semmirekellő férje van. Szofinak drágán meg kell fizetnie, utolérte az elszámolás pillanata, ami nagyon sok általa bántott nőnek nagy elégtétel. Örülnék egy harmadik résznek...
Szabó Kitti véleménye:
Elsőre irigylésre méltó az a luxus, amiben ezek a nők élnek, könnyű pénzszerzési lehetőségnek tűnik, de szerintem sokkal nagyobb árat fizetnek érte, mint amit a nagy luxus pótolhat. Az eleinte érzéketlenséget mutató nőt is kétségtelenül megváltoztatta ez a szakma, habár sokáig magának sem vallotta be, hogy az élete nem éppen abba az irányba haladt, amerre kellene. Sokszor elgondolkoztatott, az ami le van írva ebben a könyvben és nagy konklúzióként arra jutottam,hogy előfordulhat az is, hogy évekig rossz dolgokra vágyik az ember
Bakai Agnes véleménye:
Olvastam a Hamis gyonyort is, nem allitom, hogy mely nyomot hagyott, de emlekeztem ra, es erdekes az a vilag, amiben ezek a nok elnek. Az a fajta kiszolgaltatottsag ugyanugy megvan, mint azoknal, akik az ut szelen allnak, csak persze a penz mas motivaciot ad. Borzalmasnak tartom, es ezek is, mint a tobbi, egyedul maradnak... Fajdalmas.
Csertán Vivien véleménye:
Sokkal jobban tetszett,mint a Hamis gyönyör... Voltak benne részek amelyekre felkaptam a fejemet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lehet Szofi.

Pont annyit kaptam a könyvtől,amennyit vártam. Egyébként szerintem nem lehet letenni, kíváncsi vagy végig hogy hogyan alakulnak a dolgok, mi következhet még..

Mezei Georgina véleménye:
Nagyon érdekes világba kaluzol, ha lehet, még érdekesebb, mint az előzménykönyv (Hamis gyönyör). Tetszett.