ADATLAP
Drótnélküli gyilkosság
,,Már majdnem minden együtt volt a bűntényhez: a tettesek, a hatalmas örökség és az áldozat. Csak egy holttest hiányzott. Viszont gyilkosság hulla nélkül még a technika mai fejlettsége mellett is szinte elképzelhetetlen." Így a három tettes - ,,az örökké vidám, gyönyörű Jojo" valamint két testvére, Henry és Bob - kénytelenek voltak kitalálni a ,,drót", azaz a holttest nélküli gyilkosságot, hogy hozzájuthassanak fukar nagybátyjuk vagyonához. ...
Kolozsi Etelka véleménye:
A három testvér egyszerűen csak az örökségére vágyott. A kérdés az, hogyan lehetne a nagybácsi vagyonát megszerezni, annak halála nélkül?
Be kel lszerezni egy alkalmas holttestet, ami sajnos nem terem minden utcasarkon. És ezzel kezdetét is vette a bonyodalom. Természetesen az elmaradhatatlan Rejtőhumorral telitűzdelve.
Haskó Tünde véleménye:
Rejtőt nagyon szeretem, egyetemista koromban sok vizsgaidőszakon átsegített :-) - nem ez a legjobb könyve, de a stílust hozza, megmosolyogtat, és kikapcsol. Hosszú, fárasztó munkahét után akár egy nap alatt kiolvasható. Pihentetőül ajánlom, mindenkinek, aki szereti a stílusát, sajátos humorát.