ADATLAP
E. T. – Földönkívüli
"A körte formájú, sok millió éves, apró termetű ősbotanikus túl kíváncsinak bizonyul, amikor az 1000 évenként a Földön növényeket gyűjtő űrexpedíció ismét a mi bolygónkat kutatja. A földi hatóságok megriasztják a szelíd utazókat, s a sietve menekülő űrhajóról lemarad E. T., az ősöreg extraterrersztriális űrmanó. Szívfénye egy közeli házhoz vezeti. Nem kell csalódnia, a család – a kis Elliott és a jeles kutya vezérletével – gondjaiba veszi. Mulatságos kalandok sorozata veszi kezdetét, mert csak a gyerekek tudhatnak a kozmikus virágvarázsló földi jelenlétéről. Vajon észrevétlen maradhat-e a házban E. T., amíg a gyerekek segítségével megteremti az összeköttetést a távoli Parancsnokkal? Erről szól a regény, amelynek címszereplő űrmanója először Steven Spielberg világhírű filmjében hódította meg a közönséget. William Kotzwinkle jóvoltából a film eredeti forgatókönyvét most remek sci-fi regény formájában is olvashatjuk. A számtalan mulatságos kaland olvasva sem kevésbé szórakoztató, s a gyerekek hősies küzdelme az elesett, segítségre szoruló, magányos űrtörpéért elsősorban a felnőttek számára szolgál tanulásgokkal."...
Bali Mária véleménye:
Ismertem a történetet, többször is láttam filmen. Akkor nagyon tetszett, éppen ezért most azt kívántam, hogy bárcsak ne tudnám előre, mi is fog történni. Néha kicsit eluntam a történetet, azonban a vége nagyon izgalmas volt annak ellenére, hogy ebben a történetben semelyik szereplő bőrébe nem tudtam magam beleképzelni.
Orosz Cintia véleménye:
Nagyon aranyos volt a történet, kicsit meghatott, kicsit megnevettetett. Félek, ha többet írok, elárulom a történetet, jobban, mint kellene. Talán még annyit tehetek hozzá, hogy én gyerekeknek nem ajánlanám a könyvet, mert tele van olyan utalásokkal, történésekkel, amik csupán a nagyobbak számára érthetők, a kisebbeknek pedig unalmas lehet.