ADATLAP
Egy éjszaka ígérete
Livynek ​​azonnal feltűnik, amint besétál a kávézóba. Lélegzetelállítóan jóképű, olyan áthatóan kék tekintettel, hogy majdnem kiszolgálni is elfelejtik. És amikor kimegy az ajtón, Livy azt gondolja, hogy soha többet nem fogja látni. De aztán megtalálja a szalvétára írt üzenetet, melyen az aláírás: „M”.
A férfi csupán egyetlen éjszakát akar, hogy kényeztesse őt. Semmi érzelmet, semmi kötődést – semmi más, csak kéjt. Minden védőfal, amit Livy maga köré emelt magányos élete során, egyszeriben leomlással fenyeget ezzel a zavarba ejtő emberrel szemben. Célratörő, mégis jólnevelt. Úriember, mégis fensőbbséges. Szenvedélyes, mégis érzelemmentes. A vonzalom azonban oly erős, hogy Livy képtelen bármit is megtagadni tőle.. beleértve önmagát is.
M valami olyan, mélyen lappangó, függőségbe taszító vágyat ébreszt fel Livyben, melynek létezését a lány addig nem is sejtette, és melyet, félő, csak ő elégíthet ki. De a lány érzi, hogy a gyors autók, a drága öltönyök és fényűző lakás mögött egy sebzett személyiség rejtőzik.
Ahhoz, hogy testestül-lelkestül az övé legyen, Livynek fényt kell derítenie a sötét titkokra. Valóságos megszállottsággal merül el a férfi világában, próbálja legyőzni a védőpajzsait, pedig ez a megszállottság azzal fenyeget, hogy visszavonhatatlanul összetöri a szívét......
Bakos Vivien véleménye:
Aki még egy szürkét akar olvasni, hajrá. DE! Itt kedves M, mint főszereplő férfi még csapnivalóbb, Chrisnél, sőt Livy is Anánál. Itt azt hiszi a drága női karakter, hogy egy rövid szoknya, magas sarkú és egy kis vita már vagánnyá teszi, akkor téved. Nem ezek adnak önbizalmat, de biztos én nem értettem, hogyan nem tud az író valami jó személyiségfejlődést létrehozni.
Maga a fordítás katasztrófa, a helyesírásról nem is vagyok hajlandó beszélni, s a cselekményről annyit: sablon.

Csak annak tudnám ajánlani, akit nem zavar, hogy újraolvassa a Szürke ötven árnyalatát.