ADATLAP
Egy gyilkosság ára
Ted egy reptéri bárban összeismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lilyvel. Váltanak pár szót, és kiderül, hogy ugyanazzal a járattal utaznak Bostonba, a gépük azonban késik. Néhány pohár martini után már sok mindent megtudnak egymásról, talán többet is, mint kellene: a férfi még azt is elárulja, hogy attól tart, a felesége megcsalja, és tréfásan megjegyzi, a legszívesebben megölné az asszonyt. A vicc azonban komolyra fordul, amikor Lily felajánlja, hogy segít neki megvalósítani a tökéletes gyilkosságot. Vajon tényleg véghezviszik a tervüket? És mennyi az esélyük arra, hogy büntetlenül megússzák? Mekkora árat kell fizetniük egy kósza ötletért?
Árulás és bosszú - ezek mozgatják Peter Swanson zseniális pszichológiai thrillerének szereplőit. A regényt nem véletlenül hasonlítják a Holtodiglanhoz és a Két idegen a vonatonhoz: a rafinált cselekményszövés fogva tartja, a váratlan fordulatok pedig az utolsó mondatig képesek megdöbbenteni az olvasót....
Simon Csilla véleménye:
Gyorsan olvasható, csavaros történet, de nem volt olyan izgalmas, mint amire számítottam. Nem szokványos krimi. Az elkövető/elkövetők szemszögéből látjuk a történetet. A fülszöveg alapján szinte rögtön tudni lehet, ki a gyilkos, de ér azért némi váratlan fordulat olvasás közben. A nézőpontbeli és időbeli váltások teszik élvezhetővé, érthetővé, teljessé a képet.
Tünde véleménye:
Szeretettel ajánlom mindenkinek aki szereti a csavaros történeteket,stílusát tekintve hajaz A lány a vonaton-ra vagy a Holtodiglanra.Letehetetlen,2 nap alatt kiolvastam bár csak most tudok róla írni. Pont úgy működik ahogy egy jó thrillernek működnie kell,végig fenntartja a feszültséget a végén pedig nyitott kérdéssel zárul ...még olvastam volna :)
Bár Lily kegyetlen,diktatorikus elveket vall mégis valahogy szurkolunk neki,bár megvan az a kettősség hogy ugyanakkor igazságot akarunk szolgáltatni.
Érdekes könyv,olvasmányos stílus,ajánlom!