ADATLAP
Egy kutya négy élete
Minden kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.

Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya.

Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére.

Béni története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A Kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz.

A megragadó és magával ragadó, gyönyörű történetből kiderül, hogy a szeretet halhatatlan, hogy hűséges barátaink örökre itt maradnak velünk, és hogy a földkerekségen minden teremtmény azért született, mert megvan a maga oka, mert értelme van az élhetésének....
Silye Tibor véleménye:
Imádtam minden egyes oldalát. Először a filmet láttam (többször is, amelyben több megható rész is van), majd elolvastam a könyvet. Tetszettek a módosítások, és nagyon szerettem, hogy ennyire jófej a kutyus a könyvben is. Az egyszer biztos, hogy a szerzőnek újabb és újabb köteteit fogom elolvasni, mert ha azok is feleennyire jók, akkor már megéri kézbe venni. Az évben az egyik kedvenc olvasmányom lett. :)
Baloghné Henn Anett véleménye:
Nagyon megható történet. A filmet láttam hamarabb, azután vettem meg a könyvet. Sokszor eltér a filmtől. Gyorsan olvasható könyv, érdekes a kutya szemszögéből látni a világot. Minden életében keresi a célját, végül visszatalál a gazdájához, Ethan mellett ér véget a történet. Visszatér hozzá, hogy mellette legyen utolsó napjaiban.
Bankó Sarolta véleménye:
Egy kicsit nehezen lendültem bele, de aztán elég hamar elolvastam. Nagyon aranyos, megható történet. Nekem is volt, van és minden bizonnyal lesz még néhány kutyám, egy kicsit bele lehetett pillantani, hogy mit gondolhat rólam. A történet főhőse egy rendkívül szerethető, aranyos kutyus, a macskákhoz fűződő viszonyai tetszettek a legjobban.
Pintér Gabriella véleménye:
Én először a filmet néztem meg a moziban, amin persze bőgtem, mint annak a rendje, de közben jókat szórakoztam is rajta, nagyon aranyos volt, ahogy a kutya szemszögéből mutatott be mindent. Gondoltam elolvasom akkor a könyvet is, ami nekem kicsit vontatott volt a filmhez képest, de ugyanúgy elsírtam magam rajta és jókat szórakoztam is rajta. Én állatbarát vagyok, nagyon szeretem a kutyákat, igaz jelenleg csak cicáim vannak, egyszer az ő gondolataikat is meghallgatnám, mind a 9 életükben, amikor újjászületnek : )
Szabó Polyák Magdolna véleménye:
Nagyon tetszett ez a történet,bár teljesen eltér azoktól a könyvektől,amit olvasni szoktam. Lenyűgözött,ahogy az író,így letudta írni a történetet egy kutya szempontjából. A négy élet közül,amit a főszereplő kutyánk elmesélt, a második és a harmadik fogott meg igazán. Én nagyon kutyás vagyok,nekünk sok háziállatunk van,de a kutyák azok családtagoknak számítanak. Ahogy az író is leírta mennyire szereti a gazdáját a kutya igazán,ez a valóságban is így van,természetesen,ha jól bánunk a kedvenceinkkel,mert ahogy mondani szoktuk rossz kutya nincs,csak az emberek rosszul bánnak velük,sajnos. Mindenkinek tudom ajánlani a könyvet,egy jó rövid kis történet,így a nyári időszakra.
Stubán Éva véleménye:
Ha nem lenne már foglalt, akkor akár az egy napos könyv kategóriában is szerepelhetne a listámon.Kicsit döcögősen indul el a történet, de utána teljesen magával ragad.
Bailey négy életének minden tapasztalatát felhasználva megszelídül, megtalálja a Gazdiját, eszköztárat kap küldetésének elvégzéséhez, és végül felismeri, hogy életet menteni nem csak egyféle módon lehet.
Rendkívüli humort kölcsönöz a könyvnek, hogy a történéseket Bailey szemszögéből látjuk, erre szükség is van, mert a megható illetve szomorú jeleneteknél szem nem marad szárazon.
Véghné Tóth Hajnalka véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Sokszor megríkatott. Egy kutyus története aki négyszer születik újjá, és keresi az élet értelmét. Nagyon megindító, ahogy mindig eléri hogy a régi gazdái közelébe kerülhessen. Nekem Fekete István állat regényeire emlékeztetett.
Ajánlom mindenkinek aki szereti a kutyákat, és azoknak is, akik kicsit az ő szemszögükből látnák szívesen a világot.
Molnár Krisztina véleménye:
Nem nagy bizakodással kezdtem neki. Én nem vagyok kutyatartó, csak egy átlagos ember, aki szereti a kutyákat. Egy kutya szemével meséli el az élete, három újjászületéssel, így összesen négy történetben. Eleinte kicsit meseszerűnek tűnt, hiszen egy kölyökkutya szemével látja a világot, de aztán egyre érdekesebb lett. Ahogy növekszik, ahogy megtapasztalja az életet, a kapcsolatokat, érzéseket, néhány helyen lebutítva, hiszen „csak” egy kutya szemével látunk. Mégis minden pontosan érthető és átérezhető. Egy nagyon kedves könyv, sok kalanddal, nem csak gazdiknak, jó kis olvasmány.
Bártfai Anna véleménye:
Kutyarajongóként minden egyes sorát imádtam, kicsit hasonlított az Enzo-az emberré válás művészete című könyvre. Érdekes volt a kutya gondolatvilága, többször el is pityeredtem. Az életek közül a második volt a kedvencem, ez nálam kicsit rányomta a bélyegét a 3.életre is, valahogy én sem tudtam azokhoz a gazdákhoz úgy kötődni, mint az előzőhöz. Végig szorítottam, hogy valamilyen módon visszataláljon Ethan-hoz, nagyon örültem, mikor ez megtörtént. A vége keserédes és gyönyörű az üzenete.
Antal Regina véleménye:
Imádom a kutyákat, imádtam a könyv minden egyes betűjét. Leginkább az újraszületés részek tetszettek, ahogy már egyre fifikásabban azon gondolkozott, hogy hogyan is tudassa a többiekkel, hogy itt és most ő a főnök :).
Kedves nézőpont megismerni az embereket a kutyusok szemszögéből. Ez után egy kicsit talán máshogy viselkedem a kutyákkal.
Bogdanovics Szilvia véleménye:
Egy kutya keresi az élet értelmét. Érdekes ajánlásnak tartottam és kellett a kihíváshoz egy könyv ami nem emberekről szól, ezért kezdtem olvasni, de a kutya szemszögéből látva az embereket nagyon elgondolkodtató. A könyv végére megszereti az ember a szereplőket és az életük részének érzi, így nagyon könnyű elérzékenyülni mindegyik távozáskor, bár tudom, hogy újjá születik, mégis érzékenyen érint a távozás. Nagyon tetszett a könyv és ajánlottam a lányomnak is.
Vass Roland véleménye:
Ezt a könyvet először látatlanban, olvasatlanul ajánlottam édesanyámnak, mert többen mondták, hogy jó könyv, és anyukám pedig szereti a kutyákat. Neki is van, nekem is van. Amikor visszahozta, akkor mondta, hogy nagyon tetszett neki, és én is mindenképpen olvassam el. Megfogadtam a tanácsát, és nem bántam meg, mert igaza volt. Ez egy nagyon szép, érzelmes, vicces könyv. Tényleg minden benne van, amit egy ilyen könyvtől elvárhat az ember. Érdekes egy kutya szemszögéből átélni a dolgokat, átgondolni, hogy neki vajon mi "jön le" a körülötte lévő történésekből. Mindenkinek ajánlom!!!