ADATLAP
Egy neveletlen írónő naplója
Meg Cabot, a Neveletlen hercegnő szerzője nemcsak világhírű írónő, hanem kedves, humoros és rokonszenves egyéniség is. Meg már évek óta írja internetes blogját, amelyen keresztül rajongói megismerkedhetnek hétköznapi életével, gondjaival, örömeivel, írói „műhelytitkaival”, és emberként is a szívükbe zárják Mia, Michael, Suzannah, Jesse Samantha és a többiek megalkotóját. Ez a kötet a 2005 szeptembere és 2006 szeptembere közti blogbejegyzések szerkesztett változatát tartalmazza, amelyek a Ciceró Kiadó internetes honlapján jelentek meg. A fényképekkel és Meg rajzaival illusztrált könyv garantáltan felhőtlen szórakozás!...
Gyuricza Györgyné véleménye:
Meg Cabot csak pár hónapja lett az egyik kedvencem. A gyermekkönyvtárba járás alkalmával bukkantam rá az egyik könyvére, és azóta mindig keresem az ő írásait. Ez a könyv igazán emberközelivé teszi az írónőt. Jó szórakozást nyújtott, néha megható részekkel. A szeptember 11.-i történésekről szóló bejegyzés igazán tetszett. Az ott élő emberek borzalmait így leírva nagyon bele lehet élni magunkba abba ami akkor-ott lejátszódott. Bár még abba is tud egy kis humort csempészni. Azt írta, hogy igazán csak akkor riadt meg mikor a pedikűrösök nem szedték össze a papucsaikat a menekülő vevőktől.
Meg Cabot rajongónak kötelező olvasmány.
Lebán Bernadett véleménye:
Sokáig szemeztem e könyvel a könyvtár polcain, mire végre rászántam magam az elolvasására. Csak azt tudom mondani, megérte. Rögtön az első oldalakon megdöbbentett és felcsigázott, a későbbiekben pedig nagyon sokat nevettem rajta. Csak ajánlani tudom mindenkinek!