ADATLAP
Egy ropi naplója 3. – Az utolsó szalmaszál
Nézzünk szembe a tényekkel: Greg Heffley soha nem változik meg. Valaki igazán elmagyarázhatná ezt Greg apjának is. Frank Heffley úgy dönt, hogy fel kell edzenie a fiát, és ezért beíratja sportolni és más „férfias” tevékenységre is. Persze Greg könnyedén áthúzza apja terveit. De mikor az apja megfenyegeti, hogy katonaiskolába adja, Greg rájön, hogy össze kell kapnia magát… különben szedheti a sátorfáját....
Márfi Regina véleménye:
A történet, humoros, könnyed. Mint a többinél, ezzel is pikk-pakk végezni lehet. A könnyedsége miatt meg pont egy nehéz nap utánra való.
A karakterek jól kitaláltak, bár engem mindegyik valamilyen szinten idegesít. Bár lehet hogy ennek az az oka, hogy kicsit felismertem magam Greg énjében, viselkedési szokásaiban.
Kocsis Geanina véleménye:
Hát ha valami akkor ez tényleg egy olyan könyv amit nem lehet letenni. Az ember nem állhatja meg bármilyen rossz kedve is van, hogy fel-fel nevessen egy-egy résznél. Greg pedig hát ő nem változik az egyszer biztos.
Gyuricza Györgyné véleménye:
Most is sok minden történt Greggel. Talán most nem volt talán annyira önző mint az előző két rézben, de azért az önérzete még mindig nagy. A sport még mindig nem az erőssége, de még a cserkészet se megy olyan jól mint remélte. Inkább a könnyebb 133 csoportba iratkozott fel ami 8 km-re van az otthonuktól. Kihagyja a lehetőséget hogy a közelben lévő 24-es cserkészcsapathoz iratkozzon be, mivel nem akar közösségi szolgálatot végezni. De még a könnyebb csapatban is akadnak nehézségei...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
A ROPI könyvek kedves főszereplője Greg.Vicces,humoros kamaszfiù,akivel szinte mindig rossz dolgok törtènnek.De mindig sikerül kikeverednie a bajból.Laza olvasmàny, amit kedves rajzok kìsèrnek. Felnőttnek pihentető olvasmàny, gyerekeknek-kamaszoknak èlmèny.