ADATLAP
Együtt (Szent Johanna Gimi 2 .)
Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más… Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik.

Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik; vágyakozás, reménykedés, féltékenység, csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalán nem egyértelmű…...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Hát tényleg nem egyértelmű Cortez viselkedése, hol ilyen, hol olyan. Sok-sok kalandon és bonyodalmon mennek megint keresztül. Kinga is hozza persze a formáját, az osztálykirándulás is szorosabbá fonja őket. most kezdek oda jutni, hogy jó lenne, ha valaki megfilmesítené ezt a sorozatot. Külön tetszik a könyv és zeneajánló.
Krénusz Zsófia véleménye:
:
Nagyszerű könyv, már a 4. részt olvasom, sosem gondoltam volna hogy valaha is rajongani tudok egy ilyen stílusú könyvért! Az írónő nagyszerűen ír, nagyon humoros, vicces! Nincs benne gyilkosság nincs benne misztikum, de letehetetlen könyv. Egy ilyen iskolába ilyen osztálytársakkal visszamennek a suliba! És imádom Kardost! :)))
Czine Vanda véleménye:
Együtt minden könnyebb. Egy összeszokottabb csapattal (osztállyal) találkozunk a sorozat második részében. így már teljes a kép az álom gimnázium egy tanévéről, és biztosra mondhatjuk, hogy mindenki nagyon szívesen járna iskolába, ha az a Szent Johanna Gimi lenne. Vagy ha az osztálytársunk lenne Cortez. Az ellen sem lenne kifogás.
Kárpáti Dóra véleménye:
Leiner Laura a Szent Johanna Gimi 2. részét, azért olvastam el, mert a szülővárosomban játszódik a történet, Budapesten. Az első rész nagyon tetszett és be is akartam fejezni Reni-ék első évét. Nem tudtam vagyis folyamatosan jöttem rá, hogy egy könyv, egy félévet jelöl egy tanévben, ezért készült belőle 8 kötet. A szereplők mindegyiket nagyon szimpatikus még a rajz tanár is, aki egy kitűnő tanulót akar megbuktatni rajzból. Tetszik a Szent Johanna Gimi iskola élete, jó lett volna, ha annó az én gimis éveim hasonlóan teltek volna. A könyvben még az is tetszik, hogy szinte az író további könyveket vagy zenéket ajánl az olvasónak. Olyan könyv címeket ismeretem meg, melyek felkeltették az érdeklődésemet és Renihez vagy Arnoldhoz hasonlóan én is el akarom olvasni. Például Beckett-től a God-ot várva vagy Passuth Lászlótól a Esőisten siratja Mexikót. Remélem sikerül fokozatosan elolvasnom a Szent Johanna Gimi összes kötetét. Ajánlom mindenkinek! Jó olvasást kívánok!
Szandra Tállai véleménye:
Az első részt órák alatt fejeztem be, és szuper nosztalgikus állapotba kerültem tőle. Úgy érzem, hiba volt folytatni, kis híján lekapartam az arcomról a bőrt Reni óriási szenvedései közben. Azt hiszem, egy rész bőven elég volt a nosztalgiából, a karakterek kicsit fényüket vesztették a második félévre. Azért még mindig fényévekkel más tinikönyvek előtt jár, talán.
Rozsi Gáborné Zachar Zsófia Virág véleménye:
Reni története folytatódik a 9. osztály második félévében is, tovább bonyolódik az esemény, a barátságok pedig tovább szövődnek. Persze a szerelmi-szál is bonyolódik, mint egy jó kis csajos regényben. Kedves, aranyos, mint az első rész is, meggyőzött, hogy érdemes olvasni a sorozatot. :)
Héjjas Orsolya véleménye:
Az első rész után bíztam benne, hogy ez jobb lesz :/ és jobb lett szerencsére.
Én is nem rég érettségiztem így gondoltam nem áll annyira messze tőlem ez a sorozat. Kicsit az első rész ebben megkérdőjelezett, mert nekem nagyon sok volt már a Cortez iránti epekedés, őrlődés és minden ezzel együtt.... A második rész viszont nem tartalmazott annyi Cortez mániát így nagyon tetszett. A következő rész pedig már várja az asztalomon, hogy elolvassam. :)
Horváthné Bellai Katalin véleménye:
Most végeztem az egész sorozattal. Nem tudok mást írni mint az elsőnél is írtam...nem az én korosztályomnak szól, de nagyon tetszett szuper jó könyv.
Az első rész után hamar megkaparintottam a következőt... és már olvastam is az első gimnáziumi év második félévét....
Gyuricza Györgyné véleménye:
Nagyon tetszett ez a kötet is. Végig olvasva együtt élhettük át a kilencedik osztály második félévét. Renivel izgulhattuk át a rajzórák történéseit. Az első szerelem izgalmait is újra élhetjük, miközben olvassuk a történetet biztos beugranak a mi első érzéseink.
Nagyon tetszett az osztálykirándulásban az egymás szívatása, jó poén Harry Potter villám alakú sebhelyét más homlokára rajzolni.
Nagyon jó baráti szálak alakultak ki az év végére. Kinga elég idegesítő egyéniség, de még is a saját módján barátjává válik Reninek.
Mindenkinek ajánlom. A többi kötetet is el fogom olvasni a sorozatnak, hogy megtudjam mi történik a kis csapattal.
Szabó Rebeka véleménye:
Még mindig úgy gondolom, hogy ez a történet egy túlságosan is idealizált világban (gimnáziumban) játszódik. Nem igazán éreztem azt, hogy beindult volna a történet. Persze ha időt nézzük, ez az első év második fele, úgyhogy ez nem is nagyon meglepő. Renáta egyre jobban belekeveredik az érzéseibe, Virág továbbra is egy lökött, kétlábon járó szerencsétlenség, a fiúkról pedig ne is beszéljünk... Mint karaktert Kingát és Arnoldot tudnám kiemelni. Rajtuk látszik, hogy mély és összetett jellemük van, a többieknél azt érzem, hogy csak az egyes gimnáziumi sztereotípiákra vannak kihegyezve (a helyi vagány gyerekek, a beléjük reménytelenül (?) szerelmes libák és sleppjük, a kockák...), illetve arra, hogy az a menő, ha valakinek rossz jegyei vannak és sosem ír házit. Ez a hozzáállás kifejezetten nem tetszik. Bár a főszereplőnk egy eminens tanuló, mégis csak "akkor lesz vicces", ha a rajz óra kerül elő. Ha rávetítjük ezt a mai diákságra (elég csak a saját gimis éveimre visszagondolnom), ez eléggé szomorú...
Összegezve: nem nyűgözött le túlságosan, folytatni biztosan nem fogom, max csak átfutom a könyveket, hogy kábé mi fog történni, mert az már tényleg érdekel, meddig fog Renáta szerencsétlenkedni.
Szabó Gabriella véleménye:
Azta! Na, erre nem számítottam. Cortez sosem volt együtt Edinával? Nem csodálom, hogy Reni ennyire meglepődött. Szerintem Ricsi és Virág összeillenek. De egy Kinga Zsolti párost is megnéznék, érdekes és vicces storyk kerekednének belőle. Nagyon várom már a következő részt.
Bera Edit véleménye:
Nagyon tetszik a sorozat, tele van humorral. Nem véletlenül lett a kamaszok egyik kedvenc sorozata. Minden karakter megtalálható az életben, mindenki tud azonosulni egy-egy szereplővel még akkor is ha néha túlzók is egyes tulajdonságok. Tetszett, végig fogom olvasni a teljes sorozatot, kíváncsi vagyok, hogy Reni és Cortez fognak e járni és ha igen mennyi ideig, hiszen annyira különböznek...
Sinka Zsuzsi véleménye:
Az egész sorozatot egymás után pillanatok alatt elolvastam, nagyon nagyon tetszett, habár nem kifejezetten az én korosztályomnak van címezve, de teljesen élvezhető úgy is, hogy közel 10 éve érettségiztem. Leiner Laura elképesztően humoros, remekül tud olyan helyzeteket leírni, amit kevésbé egyszerű elképzelni, és napló formátum külön a kedvencem volt.
Csizmarik Anikó véleménye:
A könyv egy tipikus gimnáziumi életet mutat be. Szerelmek, kétségbeesések, remények, barátságok... Reni, aki szerelmes Cortezbe, viszont a fiú viselkedése nem egyértelmű, Reni tipródik, rágódik, aggódik. Valljuk be, mindannyian ilyenek voltunk, sőt vagyunk is. :)
Kovács Viktória véleménye:
Könnyed, szórakoztató, "ismerős", vicces :) Bár néhány szereplő számomra karikírozott - nem teljesen kizárt, hogy létezik olyan diák, mint Arnold vagy Kinga, nekem is voltak olyan kaliberű osztálytársaim, de Arnold szerintem nagyon komoly. Túl komoly :)
Vladár pedig "Bahh". Én nem értem, miért sérti őt Reni viselkedése. Mindegy -.-
Annyi, hogy Reni szerintem szimplán alulinformált. Tehát ez számomra nem túl életszerű (már a saját gimis éveimre visszatekintve), hogy nem tudni jár-e X és Y vagy sem. Annak mindig volt visszhangja, ha valakik összejöttek. Még ha a nem túl népszerű diákokról is volt szó.
Na mindegy, várom a következőket :)
Csimbók Anna véleménye:
Csak magamat tudom ismételni, mint az első résznél. Rekord idő alatt elolvastam ezt is most az alkalmassági vizsgám miatt, de mint az elsőnél "Imádom a könyvet most olvasom másodszor, és még mindig letud kötni. Imádom Renit, teljesen azonosulni tudok a szereplőkkel. Tudok velük nevetni és sírni, örülni és izgulni. Egyszerűen IMÁDOM. Mint Laura összes többi könyvét is :)" Itt is ez a véleményem!
Beke Margit véleménye:
Hát igen. Megszerettem Leiner Laura könyveit. Sokat nevettem magamban a kamaszok mindennapjairól szóló történeteken. Talán segít majd abban is, hogy jobban megértsem a kamaszodó gyermekemet, hiszen egykor én is voltam az
Pálczás Réka véleménye:
Imádom Leiner Laurát