ADATLAP
Együtt lehetnénk
"Bal oldalon ment a magas,sovány fickó,a Napóleon oroszországi hadjáratából származó prémes bundájában,jobb oldalon a kis köpcös,Lucky Strike feliratú bőrdzsekijében,középen a fiatal lány,aki csivitelt,nevetett,ugrándozott,és titokban arra vágyott,hogy kétfelől felkapják,és meghintáztassák:*Egy,kettő,három:most!* Camille erősen szorította a karjukat.Az egész lelki egyensúlya itt volt.Ma.Nem tegnap,nem holnap,hanem itt és ma.Éppen itt.A két gyöngéd könyök között.A sovány magas kicsit lehajtotta a fejét,a kis köpcös a szakadozott zsebébe süllyesztette a kezét.Bár nem voltak tudatában,mindketten ugyanarra gondoltak:mi hárman,itt és most,éhesen,együtt-mindent bele!"...
Kinga Fejér véleménye:
Szerettem olvasni, egy igazán jó könyv. Kedves, aranyos, kellemes mély mondanivalóval. Néha nem egyszerű elfogadni magunkat és a múltunkat, és mindig menekülni próbálunk előle. De nincs menekvés, előbb utóbb fel kell vállalni önmagunkat, le kell bontani a magunk köré emelt falakat és bíznunk kell, még akkor is ha nehéz, és hinnünk kell, hogy tudnak minket szeretni, azzal a nagy pakkal is, amit a múltból magunkkal cipelünk. Nekem erről szólt ez a könyv. :) Imádtam.
Juhász Beáta véleménye:
Nagyon kedves történet, olvastatja magát, nehéz letenni. Olvasás közben magam is elhittem, hogy tényleg ilyen könnyű mássá tenni saját magunk és mások életét. Hogy magunkhoz venni egy idős embert, vagy egy drogos hajléktalant beengedni a lakásunkba egyszerűen csak jól sülhet el, ha pozitívan állok hozzá. Tapasztalatom szerint az élet nem így működik, de mégis szívesen hittem el, hogy talán mégis. Ha valaki pozitív érzésekkel akar töltődni, szívesen ajánlom.
Mezőné Horváth Ilona véleménye:
Tetszett a könyv. Érzelmes, de nem érzelgős történet, a karakterek nagyon jól meg vannak írva, nálam ez azt jelenti, hogy szinte látom magam előtt a szereplőket, filmszerűen.
Magával ragadó a cselekménye, egy percig sem unatkoztam. Azt kapja az ember tőle amit egy könyvtől vár, hogy másik világba vigyen, elvarázsoljon, jó lenne hinni abban, hogy ilyesmi megtörténhet, ilyen közel kerülhetünk egymáshoz. A pozítiv végkifejlet reményt ad,akár így is lehetne élni. Érdemes elolvasni.
Nagy Edit véleménye:
627 oldalnyi,tömény érzelembomba.Leginkább ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni Anna Gavalda munkáját,amelyből 2007-ben film is készült két nagyszerű színész közreműködésével(Audrey Tautou,Guillaume Canet).A könyv 5 részből áll,amely a négy főszereplő múltját,jelenét felforgató fontos eseményeket ír le.Egy lecsúszott arisztokrata család sarja,egy zsémbes szakács,egy művésznő és az élete vége felé járó nagymama.Róluk olvashatjuk az olykor kacagtató,olykor pedig nagyon is szomorú történetet.A könyv nagyon "franciás".Megjelenik benne az egymáson való segítés,függőségeink,hibáink,elszalasztott lehetőségeink,az álmaink megvalósítása vagy épp feladása,szentimentalizmus.A depresszió,mint kortünet.Gyönyörűen ábrázolja az évődést,amely megelőzi és végigköveti két lelkileg sérült ember szerelmét.Ez a könyv a boldogságkeresők regénye.Ajánlom ezt a könyvet azoknak,akik hisznek a szerelem mindent átíró hatalmában,hisznek a csodákban,ismerik Anna Gavalda műveit vagy épp egyet sem olvastak még és azoknak is,akik egyik kategóriába sem fértek bele,mégis el szeretnék olvasni ezt a könyvet.