ADATLAP
Egyszer az életben
Egy havas karácsonyéjszakán, New Yorkban, egy apró termetű, a nercbundájában csaknem elvesző asszonyt elüt egy autó. Éppen hazafelé sietett egy kellemes, de kimerítő koktélpartiról, nem nézett se jobbra, se balra, szabadulni akart a múlt emlékeitől, amelyek szenteste megrohanták… A kórházban derül ki, hogy az élet és halál közt lebegő filigrán asszonyka nem más, mint Daphne Fields, az Amerika-szerte közkedvelt írónő, akit az olvasók milliói szinte közeli ismerősükként tartanak számon, hiszen regényeiben mintha pontosan az ő életükről, gondjaikról, örömeikről szólna. És lám, e népszerű ember oly magányos, hogy a kórháziak alig találnak valakit, akit értesíthetnének Daphne majdnem végzetes balesetéről. Karácsony, karácsony, szeretet ünnepe… Daphne tizenkilenc évesen ment feleségül Jeffrey Fieldshez, akivel már-már mennyei boldogságban élt, amikor néhány esztendő múlva Jeffrey és a kislányuk a családi fészket karácsony éjjelén elemésztő tűzben halálukat lelték. Sérüléseivel Daphne is kórházba került, de kezelése során csak későn derült ki, hogy állapotos, ezért második gyermeke, Andrew süketen született. Így kezdődik Daphne kálváriája, ezzel a szörnyű élménnyel indul a küzdelmes, megpróbáltatásokkal teli életpálya, amelyben a karrier és a szerelmi boldogság iránti örök vágy igyekszik harmónikus egyensúlyba jutni egymással. Amíg végül felcsillan e kényes egyensúly reménye, hősnőnknek sok mindent el kell szenvednie a sorstól, a férfiaktól és nem utolsósorban önmagától…...
Gergely Edina véleménye:
Nem tetszett... Nekem túl szomorú és túl csöpögős is volt egyben. Ez volt az első Danielle Steel regény, amit olvastam, és szerintem nem is lesz több.
Egyszerűen idegesített az állandó önsajnálat az, hogy szándékosan nem akar boldog lenni, közben meg minden pasiba 5 perc alatt szerelmes lesz, akivel egyáltalán szóba áll.
Geróts Zsófia véleménye:
Filmen már láttam, hát könyvben ezerszer jobb volt. Nem ez volt a legjobb könyve D. Steel-nek. Szinte belegondolni is rossz, hogy ennyi tragédia után volt ereje könyvet és forgatókönyvet írni, de természetesen úgy végződött ahogy várható volt. Egyszer olvasható.