ADATLAP
Egyszervolt
TE IS AZT HISZED, HOGY A MESÉK CSAK A KÉPZELET SZÜLÖTTEI?
TALÁN JOBB IS ÍGY.
AZ IGAZSÁG NÉHA KIFEJEZETTEN ÉLETVESZÉLYES.

Karsa Harlan egy budapesti kórház patológiai osztályán dolgozik, és időnként emlékezetkiesései vannak. E két tény önmagában is beárnyékolja az életét, na meg a nőkhöz való viszonyát. Amikor azonban akaratán kívül belekeveredik a mesehősök leszármazottainak belső intrikáiba, egy csapásra vonzóbbnak tűnik a korábbi józan, unalommal bélelt élete.

Csakhogy a normálishoz már nincs visszatérés, ha az ember megtudja, hogy elfeledett gyerekkora egyáltalán nem nevezhető hétköznapinak. Ha iratmániás hétfejű sárkányok, a parlamenti képviselőket manipuláló óriások és legalább két potenciális barátnő teszi kiszámíthatatlanná a mindennapjait.

Harlan csak úgy élheti túl az egyre veszélyesebb kalandokat, ha a maga kezébe veszi a dolgok irányítását, és dacolva az ellene szövetkezett erőkkel, fényt derít saját múltjára. A nyomok pedig a mesehősök titokzatos őshazájába, Transzóperenciába vezetnek....
Horváth Anita véleménye:
Érdekes könyv volt, de nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e.
Az nagyon tetszett ahogy meg van írva, jókat mosolyogtam a megfogalmazáson. Érdekes volt az alapsztori is, de folyamatosan lemaradtam a történetben. Vártam, hogy a végére kitisztul, megértem ezt a mesevilágot, de nem sikerült. Így a könyv végére inkább csak részletek maradtak meg bennem, mint egy komplett történet.
Annak mindig örültem, ha olyan helyen jártunk, amit ismerek, dobott a könyvön.
Nem bántam meg, hogy elolvastam, és érdekelne az író más könyve is, de ez számomra nem volt egy újraolvasós történet.
Szebegyinszki Szilvia véleménye:
Jó kis könyv volt. A stílusa nagyon magabiztos és lehengerlő. A történet tele van jó ötletekkel, és egyik-másik kivitelezés kifejezetten fantasztikus.
De sajnos nem sikerült teljesen beszippantania. Viszont biztos fogok még próbálkozni László Zoltán könyveivel:)
Bártfai Anna véleménye:
Az egyik barátnőm adta kölcsön a könyvet, mondván "nem volt olyan jó,mint amire a fülszöveg alapján számítani lehetett,de elment". Nos, én teljesen egyetértek vele. A könyv olvasmányos, az író jó stílusban ír,de nekem kicsit összeszedetlen és zavaros volt az egész történet, néhol nem ártott volna még egy kis magyarázat. A szereplőket nem éreztem közel magamhoz és Harlan két nő közötti "őrlődését" sem nagyon értettem (a könyv alapján szerintem egyiket se ismerte annyira, hogy szerelmes lehessen belé...). Számomra nem volt teljesen tiszta a céhek és a mesevilág hierarchiája sem. Az alapötlet nagyon jó, van pár jól eltalált karakter, de a kivitelezés szerintem nem az igazi. Érdekes, hogy általam is jól ismert helyeket von bele a varázslatba, de ettől függetlenül nekem végig kicsit izzadságszagú maradt.
Gyuró Krisztina véleménye:
Harlan, a főszereplő csetlik-botlik egy hétköznapi, és az a mögött megbúvó mágikus világban, keresve gyökereit. Érezni Gaiman és Barker könyveinek hatását, de ez nem negatívumként jegyzem meg. Az ismerős helyszínek pedig szinte behúzzák az olvasót a történetbe.