ADATLAP
El camino az út, ami hazavisz
Zarándokolni negyven napig. Sándor Anikónak ezzel a legnagyobb vágya vált valóra. Szembenézni a kihívásokkal, a fájdalmakkal, a félelmekkel, megismerkedni az út során különböző emberekkel, és rádöbbenhetett olyan dolgokra, amire csak ezen az úton találhatott rá....
Kolozsi Etelka véleménye:
Az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban akadnak az utamba olyan dolgok, amik az El Caminohoz köthetők. Kapcsolgattam a tv csatornák között és egyszer csak leragadtam egy dokumentum filmnél, néhány nap múlva az interneten olvastam egy hírportált, ahol szintén az El Camino volt a téma. Aztán itt a könvkihívás témakörei között böngésztem, hogy mi legyen a következő könyv, amit szívesen elolvasnék. Véletlenül (?) ez jött velem szemben.
Ez a sok " véletlen" talán azt akarja közölni velem, hogy ideje lenne indulnom. :)
Nagyon tetszett Anikó utibeszámolója.
Szaniszló-Bosznai Sára véleménye:
Nekem tetszett, olyan igazi egyszer olvasós.
Annyira nagy hatást nem gyakorolt rám, hogy a második részt is a kezembe vegyem, de maga az út leírása érdekes, ahhoz kedvet kaptam.
Én nem vagyok túl spirituális, de a szerző minden szavát/látomását elhittem a középkori énjétől a meg nem született gyermekével való találkozásig.
Oláh Rita véleménye:
Tetszettek a csodák, amikről írt a nő, és ez még jobban felkeltette az érdeklődésemet az út iránt, bár valószínű, hogy én csak közelebbi zarándokútra fogok eljutni. Bár még sose lehet tudni. Viszont a Vadon után olvasva egy kicsit túl egyszerűnek tűnt az út, mind fizikailag , mind lelkileg. Annak a könyvnek a szereplőjével sokkal jobban együtt tudtam érezni.
Prezenszki Piroska véleménye:
Az írónővel való közösségi találkozást követően olvastam el egy éjszaka a könyvet.
Szórakoztató, tanúságos, néhol megrendítő.
Bemutatja az út misztikumát, de nehézségeit is.
Bár korábban kacérkodtam a gondolattal, ráébredtem a z olvasásakor, hogy még nem értem meg az EL CAMINORA..
Fazekas Dóra véleménye:
A borító alapján választottam és amit benne találtam az is megfogott. Olyan, mintha egy mesét olvasna az ember egy vándorról, miközben ez a valóság. Felkerült a bakancslistámra nekem is végigjárni az El Caminót. Talán egyszer sikerül...
Pollák Eszter véleménye:
Nagyon megfogott. Ahhoz képest, hogy nem igazán regény, inkább regényszerű útleírás. Tetszett, ahogy az írónő leírja az élményeit, melyek néhol misztikusak, néhol teljesen hétköznapiak. Az egyik legkedvesebb olvasmányélményem idáig.
Csóra Istvánnè véleménye:
Számomra sajátos jelentéssel bírt, ahogy a 2. része is..pont akkor került a kezeim közé a könyv, amikor szükségem volt rá.
Azóta legnagyobb vágyam és tervem megtenni az utat, ahol én is ott hagyhatok mindent, amire nincs szükségem..
Mohácsi Ildikó véleménye:
Sokszor gondoltam rá, milyen jó lenne megtenni a Szent Jakab utat, ezért választottam ezt a könyvet az „egy könyv, ami olyan helyen játszódik, ahova mindig el akartál jutni” kategóriában. Nagyon sok fontos mondanivalója volt számomra a könyvnek, de erre leginkább az írónő második könyve után jöttem rá. Ugyanakkor nagyon szórakoztató volt, nemigen tudtam letenni.
Pintér Viktória véleménye:
Hát, nem egy Márai, de nem is ez a célja. Meg-meg fordult már korábban a fejemben az "út" megtétele, de a könyvvel ez most csak erősödött.
Ugyanakkor sokkal nomádabbnak gondoltam a körülményeket. A vándor, az író elbeszéléséből sok érdekes információhoz juthat az olvasó kultúrákról, emberekről, terhekről és az út gyakorlati oldaláról.