ADATLAP
Eltűnt férjek galériája
A világ már a szexuális forradalom küszöbén áll, de Juliet Montague, akinek évekkel ezelőtt eltűnt a férje, egy zárt zsidó közösségben él – ahol csak a férfi válhat el a nőtől –, ezért ő most mindössze egy élő özvegy, egy láthatatlan aguna. Juliet harmincadik születésnapján azonban minden megváltozik. Egy gazdag fiatal festőművész portrét készít róla, és a nőt végképp elönti a vágy, hogy megvalósítsa önmagát, így belép az általa olyannyira imádott művészetek világába. Az őt addig kordában tartó zsidó közösség rosszallása ellenére teljesen megváltoztatja az életét, galériát nyit Londonban, hogy kivételes képi látásmódja révén egy új világot teremtsen magának és gyermekeinek.
A láthatatlan Julietből ragyogó, elismert nő válik, aki a sikerek mellett megismeri az életre szóló szerelem csodáját, minden örömét és búját is....
Etyus véleménye:
Már régóta szemeztem ezzel a könyvvel, de valahogy mindig akadt más. Most végre neki kezdtem és nem bántam meg. Juliet karaktere nagyon érdekesen van felépítve. A legutolsó oldalon sem tudtam eldönteni, hogy szimpatikus vagy sem a főszereplő.
Nagyon tetszett, hogy Juliet életét végigkísérhetjük és nem csak egy kiragadott időszakot ismerünk meg.
Mindenkinek ajánlani tudom, kellemes olvasmány, annak ellenére hogy tulajdonképpen nagy történések nincsenek a történet során.
Horváth Angelika véleménye:
Csak úgy találomra választottam, mert tetszett a tartalma de valahogy nem tetszett annyira mint amennyire vártam. Nagyon lassan olvastam el és vegyes érzelmekkel fejeztem be. Juliet személyisége engem kissé megosztott. Az elején akaratlanul is unszimpatikus volt nekem de a végére megkedveltem és együtt éreztem vele. Egyszeri olvasásnak azért nem is volt rossz.
Kis-Szótér Andrea véleménye:
El kell ismernek nagyon jól meg volt írva ez a regény. Tetszett, ahogy a főhősnőről készült portrék útján megismertük őt, és életét. Jól le volt írva , „festve” a világ, a kép, olyan mintha magam is láttam volna. Dehogy ez nem volt vidám könyv, az is bizonyos, én személy szerint jól megkönnyeztem, nem is kicsit. Most egy kicsit pihennem kell, mert az nálam a mély érzelmeket megmozgató könyvek után néha napokig használhatatlan vagyok, s nekem ez egy igencsak lelkis könyv volt.