ADATLAP
Elveszett lelkek
Hiszel a végzetben? A sorsszerű szerelemben?

Az Univerzum végtelen csendjében különös fényben ragyogó üvegcsékről suttognak. Úgy tartják, az ezüstszállal lezárt parányi palackoknak közük van élethez s halálhoz, ezért angyalok ezrei szállnak alá, hogy megszerezzék a világmindenség titokzatos kincsét. Sophiel, a bájos fiatal angyal lány glóriája és szárnyai nélkül érkezik a Földre, hogy küldetését teljesítse, ám nem számol azzal, hogy a halandó léttel emberi érzéseket is kap odafentről. A félelem, a fájdalom, a kétely és a gyász ugyanúgy ismeretlen fogalom számára, mint az életre szóló barátság, a keserű féltékenység, vagy a mindent felemésztő szerelem – de vajon meg tud birkózni mindezzel az ellenséggel való küzdelem során? Képes lesz-e vakon hinni, s véghezvinni feladatát?

Elijah a Sötét Angyalok vezére, harcos katona, aki sajátosan gondolkozik a jó és a rossz fogalmáról, miközben önálló életet élő, nyolcágú lángoló ostora – szövetségesei sorait erősítve – teszi a dolgát. Kiátkozott angyalként ő a legidősebb idelent, s bár maga sem hisz benne, egy váratlan esemény folytán örökre megváltozik az élete, s ezzel létezésének értelme.

Két össze nem illő lélek – és egy elkerülhetetlen találkozás, amely alapjaiban rengeti meg a világot…...
Fülöp Zsanett véleménye:
Őszintén szólva nem nyűgözött le, én kicsit többet vártam. Az egyik barátnőm ajánlotta, mert ő nagyon szereti ezt a szerzőt. Az eleje nekem nem igazán állt össze valahogy egyes részek elütöttek a többitől, de a végére ez megszűnt és egy nagyon élvezhető történetté vált.
Rúzs-Molnár Nelli véleménye:
Egy pár barátnőm belekezdett a könyvbe, de a 40. oldal után mindegyik lerakta. "Ekkora egy hülyeséget én még nem olvastam." "Majd persze így történik." - mondták ők. Én ennek ellenére belekezdtem a könyvbe, és velük ellentétbe engem megfogott a történet ( de lehet csak Elijah). Mindenesetre én nem bánom, hogy elolvastam a könyvet. Sőt! Már a második részt olvasom. Kíváncsian várom a folytatást.
Keszera Kinga véleménye:
El sem hiszem, hogy eddig ezt a sorozatot, hogy nem volt kedvem elkezdeni. Egyszerűen fantasztikus volt, a szó legszorosabb értelmében elvarázsol, magával ragad. A amíg olvassa az ember teljesen elveszik az angyalok világában Minden karakter szerethető - többé-kevésbé- olyannyira, hogy kiderül, nem is olyan sötétek azok a Sötét angyalok.
Sophiel be kell valljam, hogy nem lett a legkedvesebb női karakterem. Szerintem túlságosan naiv volt, oké én elhiszem, hogy mindenben a jót keresi, de ez már nem ártatlanság, hanem naivitás volt. Pedig látszott, hogy az írónő mennyire szeretni ezt a karaktert, úgy írt róla, mintha a saját lánya lenne.
Elijah viszont kedveltem, ő a meg-nemértett rossz, aki nem is annyira rossz. Az írónő tökéletesen megteremtette az egyen súlyt a Sötét Angyal vezér és a hős szerelmes között.
A Sötét Angyalokat - egy-kettő kivételével - nagyon meg kedveltem, de így van ez Joshuaval, vagy az arkangyal Gabriellel őket is elég könnyen a szívembe zártam.
Viszont az erdőlakó manócskákkal nem tudok dűlőre vergődni. Nem értettem, hogy miért rakta bele őket az írónő és folyton volt egy baljós, paranoiás gondolatom velük kapcsolatban, ami igazság szerint nem nyert bizonyosságot.
Éppen most olvasom,áldom is az eszemet amiért a kettőt együtt vettem meg és nem külön-külön, mert különben nagyon ki lennék készülve emiatt a függővég miatt. Nem szeretem a függő végeket...
Egy biztos a következő könyveknek is a polcomon a helyük.
Varga Eszter véleménye:
Mindig is tartózkodtam a magyar íróktól, de az Elveszett lelkek elolvasása után ez megváltozott. Imádtam a könyvet! Eddig is szerettem a misztikus és fantasy könyveket, és ez után a könyv után csak még jobban odavagyok értük. Magával ragadó, eseménydús történet, fantasztikus karakterekkel megspékelve! Nem bírtam letenni!
Rógán Edina Anna véleménye:
A mindenit! Ki hitte volna, hogy első könyves szerző tollából született ez a kötet?
Pár szót a könyv külleméről, mert szerintem ez sem elhanyagolható! Imádom, ha egy könyvecske ilyen remekül néz ki: keménytáblás, dombornyomott védőborítóval (jó megsimizni a címet), amelyet sok-sok arany csillagocska díszít, selyem szalag-könyvjelzővel (!!! el se hittem, de létezik még ilyen!), sárgás árnyalatú lapokkal (nem égeti ki az ember szemét a hófehér lapról visszaverődő fény), nem csak ragasztott a gerincnél, hanem fűzött is (!!!), és minden fejezet első szava egy díszes iniciálé. No és a végén a külön beragasztott pauszpapír, és mögötte a minta! Atyaég! Teljesen levett a lábamról. (Megérdemel egy „Szép könyv” díjat!)
Tartalom. Hol is kezdjem? Mondjuk ott, hogy maga a műfaj ez a fantasy-dolog – eddig – nem állt közel a szívemhez, mégis érdekelni kezdett a történet. Túl vagyok már jó néhány vámpíros-vérfarkasos köteten, ideje volt az angyalok világával is megismerkedni. És milyen jól tettem! Hihetetlenül jó ez a könyv!
Az elején kicsit féltem, hogy nagyon beleveszünk a részletekbe, lassan halad majd a történet, de nem! A könyv egyharmadánál elképesztően alakult minden. A szereplők, a helyek, a történések. Le se tudtam tenni. In medias res kezdődik a történet, aztán szép lassan bontakozik ki minden szál. Hiába angyalok és kiátkozott, sötét angyalok összecsapását taglalja a kötet Isten szeretetével, jó és gonosz küzdelmével, mégsem vallási témájú, mégsem szent. Nem fekete és nem fehér. A jóban pont annyi rossz van, mint amennyi jó a rosszban. A romantikus szál éppen olyan, amilyet már évek óta nem láttam könyvben: vívódás, szeretet, szenvedély, megbocsátás, elfogadás. Van itt minden, amire kiéhezett lelkemnek szüksége volt.
Putnoki Zsuzsanna véleménye:
Hm...eseménydús, izgalmas, tele fantáziával / itt ott talán túl sok is ?/ .
A szereplők sokat foglalkoznak egymás külsejével ami talán nem is rossz, mert így könnyebben el lehet őket képzelni.
Sophiel nagyon gyerekesnek tűnik remélem a folytatásban ez változni fog legalább egy kicsit.
Elijah? Az elején azt hittem tényleg gonosz de a végére valahogy elmosódott, hogy ki is a jó és ki a rossz.
Mindent összevetve nem bántam meg hogy elolvastam, most keresem a folytatást. Remélem azok is ilyen jók.