ADATLAP
Emlékek
A Charlotte nevű fegyenchajó veszedelmes bűnözőket szállít Ausztráliába. Watkin Tench, a jóképű tiszt világmegváltó tervekkel indul az új hazába, míg a mocskos hajótérben láncra verve a húszéves Mary Broad a vesztébe igyekszik. Mary a kaland reményében hagyta el faluját, de a városba érve egy rossz döntés lett a végzete. Egyetlen dolog élteti: megszökni a fogságból, bármi áron. Lesley Pearse megtörtént eseményeken alapuló, lebilincselő könyve egy szenvedélyes szerelem és a mindenen diadalmaskodó női akarat története. Lesley Pearse regényeiből több mint hárommillió példányt adtak el világszerte. Pearse, akinek élettörténete kész regény, bravúros mesélő, történeteiben a legféltettebb és leggyűlöletesebb emberi érzelmek csapnak össze, rajongói szerint páratlan érzékkel mutatja meg, milyenek is vagyunk valójában; veszélyben, magányban, bűnben és szerelemben....
Markó Andi véleménye:
Egy kolléganőm ajánlotta a könyvet, azt mondta olvassam el, annyira jó, hogy le sem tudta tenni. Köszi Ildi :) Tényleg nagyon jó volt. Végig izgultam Mary történetét. Egyrészt mert nagyon fordulatos, másrészt mert az írónő sorait csak falja az ember. Tetszett a stílusa is, nem csak a történet. Jók a jellemrajzok, igaz, hogy a legjobban a főszereplőé kidolgozott, Willel néha voltak problémáim, mintha két külön emberről olvastam volna helyenként. De Mary alakja kiváló. A sorsát semmiképpen nem irigylem, de a tulajdonságaiból szívesen megszereznék néhányat. Kitartás, elszántság, leleményesség, merészség és még sorolhatnám. Úgy voltam az olvasással, mint az írónő az írással: szívesen folytattam volna még...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Nagyon magàval ragadott Mary sorsa. A törtènetben megismerjük a fegyencèlet nehèzsègeit, Ausztràlia, a hajòùt, a börtönèlet viszontagsàgait Mary sorsàn keresztül, aki egyre szerethetőbbè vàlik. Bàmulatos akaraterővel, kitartàssal küzd gyermekeièrt, fèrjèèrt, baràtaièrt. Tetszett, ahogy az ìrònő a vègèn közli a Maryvel kapcsolatos tènyeket, ezzel lezàrja Mary Broad igazi törtènetèt, a tènyeket, amit tudunk ròla. Ajànlom mindenkinek.
Parócza Annamária véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv. Az általam választott kategóriához hűen igaz történeten alapul. Mary Broad-ot nagyon sajnáltam, és nem tudtam rá haragudni akkor sem, amikor kiderül, mit követett el, ami miatt elítélték. Sokmindent megjárt, mire a hajóra került. Mary egy jobb élet reményében megszökött a fogságból, ahol még több bánat érte, és őszintén csodáltam, hogy hogyan volt képes volt túlélni. A céljai érdekében mindent megtett, példaértékű volt a családhoz fűződő viszonya, férje mellett kitartott jóban-rosszban. Barátai is nagyon fontosak voltak számára, akikkel megszökött, értük mindent megtett, amit tudott.
Nagyon szeretem az írónő könyveit, nagyon jól ír. Érdekes látni ebben a könyvében, hogy a fogságban is köttetnek igaz barátságok, és szerelmek.