ADATLAP
Emmaus
...
Gerencsér Anikó véleménye:
Gyönyörű történet, izgalmakkal, fordulatokkal, feszültséggel és a szokásos Baricco-i líraisággal fűszerezve. Sokkal kevésbé hangsúlyos az erotika, mint a fülszöveg alapján várnánk, inkább a hit és a szabadság, a vallás és valóság kérdését feszegeti, és hogy mi marad mindebből a tragédiák, vagy egyszerűen csak az élet kiszámíthatatlan eseményei után.
Kissné Bugyi Vivien véleménye:
A fülszöveg alapján teljesen másra számítottam, úgyhogy nagy meglepetés volt, de tetszett!
Egyet értek az előttem szólóval, hogy "olyan történet, ami sokáig benned ragad". Nagyon elgondolkodtató volt, és tetszett, hogy kicsit olyan sötét volt az egész hangulat.
Jó volt olyan történetet olvasni, ami nem a szokványos, de mégis volt benne egy kis ez, egy kis az.
Még nem olvastam az írótól, de ezek után biztos, hogy keresni fogom, mert nagyon megragadott a stílusa. Szeretem, amikor ilyen kincsekre bukkanok "véletlenszerű-olvasásmániám" közben :)
Perjési Luca véleménye:
A Baricco-tól megszokott gömbölyűre csiszolt mondatok, mellbevágó fordulatok csak úgy odavetve, gyönyörű képek és olyan történet, ami sokáig benned ragad. Ezúttal kevéssebb a romantika a megszokottnál. Bár a fülszövegek sok érzékiséget sejtetnek, valójában semennyire nem erotikus olvasmány, vagyis csak amennyire a fájdalmasan gyönyörű Baricco szöveg érzéki élmény tud lenni. (Ha valaki még semmit nem olvasott Baricco-tól, azért javasolnám elsőre a Selymet, másodjára a Történetet...)