ADATLAP
Erőpróba
A felkelés sötét éveiben a reménytelenség idején Leia hercegnő és Luke Skywalker veszedelmekkel teli útra indul, hogy egy egész csillagrendszert nyerjen meg az új Köztársaság ügyének..
Sem a szövetség legrátermettebb diplomatája, sem az ifjú Jedi-növendék nem számol azzal, ami az út végén várja őket: egy ezeréves titok, és Szith fekete lovagja, Darth Vader…
A Halálcsillag felett megkezdett küzdelem a Mimban bolygó dzsungelének mélyén, Pomodzsema ősi sziklatemplomában folytatódik. De hogy befejeződik-e…...
Nagy Ferenc véleménye:
Ahoz képest. hogy aránylag rövid, elég nehezen olvastam el. Talán a sok helyesírási hiba lehet az oka. ( A Kedvenc ilyenem: „Luke érzett valamit a takaróján, mintha valami, vagy valaki bámulná”… persze én is meg szoktam érezni, ha valaki bámulja a takarómat) Ettől eltekinve egész jó könyv, a történettel nincs baj, viszont a befejezéssel (az utolsó 40 oldal) nem is kevés van.
Na innentől Spoilerezek egy kicsit:
Vader szájába nagyon nem odaillő szöveget adtak. és mi az, hogy Leia teljesen kiképzetlenül megvédi magát Vadertől fénykarddal? Sőt mi az, hogy Luke majdnem le is győzi? Ezt nagyon irreálisnak tartom, már persze amennyire ez egy Sci-fiben reális lehet :)