ADATLAP
Etta és Otto és Russel és James
A 83 éves Etta elindul. 3200 kilométert tesz meg gyalog, hogy lássa az óceánt. Útja során a nyomába szegődik James, a prérifarkas, aki érti az emberi beszédet és énekelni is szeret.

Férje, Otto közben türelmesen vár otthon. Russell szintén és vár emlékezik, de másra és másképp. Még mindig ugyanúgy szereti Ettát, mint amikor először meglátta, több mint ötven évvel ezelőtt.

A regényben összemosódik a jelen és a múlt, a valóság és a képzelet, csakúgy, mint Alessandro Baricco írásaiban. Legalább annyira költészet, mint próza....
Feraji Anikó véleménye:
Nagyon kellemes, édes-szomorú könyv. Életek hogyan fonódnak össze és alakulnak megható, fájdalmasan szép történetté. A szeretet, barátság, késélen táncoló érzelmek. Érdemes volt elolvasni, nagyon szép könyv.
Kissné Bugyi Vivien véleménye:
Újra egyensúlyban van az Univerzum: életem egyik legrosszabb könyvélményét az egyik legjobb követte.
Annyira bájos történet, hogy jobb jelzőt nem találok rá. Kellőképp elvont, kicsit elvarázsolt, de nagyon kedves, ugyanakkor mégis kissé szomorkás. Olyannak tűnik, mint egy mesekönyv, de közben mégis nagyon mély gondolatokat penget az író, s mindezt nem szájbarágósan, hanem olyan módon, hogy az olvasónak legyen "jééééé" - élménye. A szereplők nagyon szeretetreméltók, a történet időbeli váltásai élvezhetőek, nem bonyolultak, és az írásmód is nagyon szép. Csillagosötös olvasmány azoknak, akik szeretik a kissé elvont sztorikat.