ADATLAP
Eve & Adam – Éva és Ádám
Kezdetben vala az alma. Azután a baleset, a szörnyű, bénító sérülés és a kórház. Evening Spiker alig nyeri vissza az eszméletét, amikor egy furcsa fiú már ki is viszi a kórházból, és sietve az édesanyja kutatóintézetébe, a Spiker Biotechnológiai Gyógyszergyárba szállítja. Itt Eve-nek más dolga sincs, minthogy gyógyuljon, és elviselje a kísérteties elszigeteltségét, amelyet csak uralkodó természetű anyja, egy furcsa orvoscsapat és az ideszállításában közreműködő titokzatos fiú szakít meg időről időre.

Amikor Eve már azt hiszi, biztosan meghal – bár nem éppen a sérüléseitől, hanem az unalomtól – anyja különleges feladatot bíz rá: meg kell terveznie a tökéletes fiút.

Eve egy az emberi genetika oktatására kifejlesztett lenyűgözően aprólékos szimuláció segítségével nekiáll, hogy tetőtől talpig megtervezzen egy fiút: a szemét, a haját, az izmait, sőt még az agyát és a lehetséges személyiségjegyeit is. Éva megtervezi Ádámot aki maga lesz a tökély, a tökéletes emberpéldány, a tökéletes pár… vagy mégse?...
Domokos Fanni véleménye:
Nem egy olyan könyv, amit leveszel a polcról, mert annyira jó a borítója/a címe/ismert a szerzője... és még azután is megfontolod, hogy visszarakd-e, amikor elolvastad a tartalmát. Alapvetően elég sablonosnak tűnik a sztori, ezért is tartott sokáig, mire nekikezdtem. Ennek ellenére egy nap alatt "kivégeztem" én is, inkább már csak muszájból, nem azért, mert annyira tetszett volna. Voltak benne jó poénok, érdekes részek, jól kidolgozott visszaemlékezések, de ugyanígy megtaláltam benne a sablonos részeket, a végletekig elhúzódó lány figuráját, aki a börtöntöltelék pasijáért esedezik állandóan... Na, nem volt rossz, de olyan jó se.
És nem mondanám, hogy a könyv eleje és a vége harmonizál egymással... Mintha akár teljesen más írta volna a két részt, nem nagyon találtam átvezetést benne. A legrosszabb mondat az volt, hogy legszívesebben megcsókolná Solot és Adamet is, de Solot kicsit jobban... Ne már.
Molnár Blanka véleménye:
Igazából sokáig kerülgettem a könyvesboltban, mert nem fűztem hozzá nagy reményeket. Gondoltam, oké, a csaj megtervezi az álompasit, aztán összejönnek... Hát kellemesen csalódtam.
A kedvenc részem, amikor Eve rá jön, hogy elfelejtette a bátorságot kiválasztani a srác tulajdonságai közé. Na az hatalmas volt. Én mindvégig azt hittem, hogy Adammel fog összejönni, de a végén azért lehetett sejteni, hogy Solot választja.
Vajda Kitti véleménye:
Igazából kicsit féltem ettől a könyvtől, nem fűztem hozzá sok reményt az alacsony százalék miatt itt Molyon, de ennek ellenére nekikezdtem, és egyáltalán nem bántam meg, mert tetszett! Voltak ugyan hibái, de az alapötlet nagyon bejött!
Érdekesnek találom a jövőben játszódó, vagy ahhoz kapcsolódó könyveket, legyen szó arról, hogy milyen lesz évezredek múlva a Föld, vagy hogy milyen eszközökkel könnyítik meg az életünket akár pár évtized múlva. Ebben a könyvben az utóbbi jelent meg, és ahogy az írópáros felépítette a Spiker komplexumot, teljesen hihetővé vált a szememben a létezése. És az, hogy genetikailag módosítanak embereket (vagy épp hoznak létre), már egyáltalán nem tűnik hihetetlennek.
Mindent összevetve viszont egy vicces, könnyed olvasmányról van szó, amit az ember egy nap alatt kivégezhet. A negatívumok ellenére nekem tetszett, és ha lenne folytatása, szívesen elolvasnám.