ADATLAP
Ezüsthíd
Lena Wall boldogsága nem tarthat örökké: Enigma biztonságából kilépve a veszélyekkel teli valóságban találja magát. Egy különleges erejű férfi felfigyel érző képességére, és minden lehetséges eszközzel megpróbálja megtörni az akaratát. Lena egyetlen menedéke az emlékei a családjáról és szerelméről, Alexről.
Vagy talán ezek sem.
Egy jeges folyóban tér magához megmagyarázhatatlan sérülésekkel, és teljes múltját, még saját nevét is elfelejtve. Egy szabadnapos nyomozó menti meg, aki új életét kínál neki, új barátokat, és még annál is többet.
Kialakulhat-e barátságból szerelem? Mi az összefüggés a véres, kegyetlen gyilkosságok között, amelyek Lena körül történnek? Vissza lehet-e kapni a múltat, vagy örökre elveszett?
Kínzó látomások és egy szenvedélyes szerelemről szóló álmai labirintusában Lenának újra meg kell találnia önmagát és az utat, amely az Ezüsthídon át Enigmába vezet....
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Az előző rész úgy ért véget, hogy én körübelül 2 méterrel a föld fölött lebegtem. (Szerény véleményem szerint azért, mert a főhősnőnk is hasonlóan érezhette magát.) Azonnal rohantam a folytatásért, mert nem akartam ebből a világból kilépni, még szerettem volna maradni. De az első pár oldal után a pokol hetedik bugyrában éreztem magam. (Nyilván azért,mert a főhősnő is ott érezhette magát.)…És kéremszépen, az írónő így játszadozott az én érzelmeimmel egészen a könyv végéig. Kifacsarta a testemet, a lelkemet és nem mellesleg a könnyzacskóimat.
A testi kín, a lelki üresség, a szellemi erő, a szeretet nagysága, a barátság mélysége, az olthatatlan szerelem, a misztikum, a thriller, a romantika…remélem még sok könyvet ír nekünk Helena Silence!
Szabó Polyák Magdolna véleménye:
Nem is tudom hol kezdjem. Ez a könyv sokkal jobb volt, mint az az első része az Enigma. Először nagyon ijesztő volt a könyv, szegény Miranda és Lena, amit átéltek, senkinek sem kívánnám az biztos. Alig vártam,hogy végre elkapják a gyilkost, de ahogy az sikerült, el se hittem, hogy áldozatba kerül, főleg nem Victor életébe. Nagyon sírtam, amikor végakaratát teljesítette Lena és amikor a diktafonban, mindent elmondott, annyira könnyeztem, hogy nem tudtam olvasni. Nem gondoltam volna, hogy előre tudja megfog halni. Emma nagyon sajnáltam végre engedtek a vágynak, szerelemnek Victorral és hirtelen elveszítette őt. A vége nagyon szép volt, vicces és romantikus esküvő.
Koller Alexa véleménye:
Az első része jobban tetszett, sok embertől hallottam azt a kritikát róla, miután elolvasta az ezüsthidat is, hogy kár volt folytatni az enigmát, mert az úgy volt jó ahogy volt és ez a második rész csak elrontotta. Kicsit zavaros volt nekem is a második rész, már már túl kombinált csak írjunk valamit alapon, de érdekes volt és alig vártam, hogy végre visszatérjenek az emlékei.
Kókai Klaudia véleménye:
Az Engimát már régebben olvastam de az Ezüsthíd még annál is jobban lenyűgözött. Sokkal durvább és ütősebb volt mint az első rész. Már a kezdésnél is teljesen elképedtem hát még a folytatás során. Hihetetlen volt a történet ahogy Lena mindent elfelejtett és új életet kezdett de mi olvasók tudtunk mindent róla és arról mi folyik körülötte. Lenyűgöző szálak,szerelem,veszély és hihetetlen jellemek.
Németh Mária Ingrid véleménye:
Az év legjobb indítása volt számomra ez a könyv. Ez a rész sokkal ütősebb volt az előzőnél. Izgalmas, megrázó, szívszorító, vicces és romantikus. A szerző hihetetlenül szórakoztatóan és olvasmányosan fogalmaz. Szinte végigizgultam, végigaggódtam, teljesen magával ragadott Lena története, ami egyáltalán nem hétköznapi, mégis valósághű… Egy kitűnően felépített krimi/thriller Enigma bájával vegyítve. Újraolvasós könyv…
Agócs Mónika véleménye:
Nagyon utálom a szerelmi háromszögeket! Mièrt nem lehet egy pasinál maradni? Ráadásul mindig megszeretem mindkettőjüket! Ez a törtènet azonban egyszerűen elkèpesztő, talán mèg az Enigmánál is jobban sikerült. Hol sìrtam, hol nevettem, nagyon nem akartam hogy vège legyen
Tóth Teodóra véleménye:
Mikor megtudtam, hogy az Enigmának van folytatása, vártam már, hogy a kezeim közé kerüljön. Megérte, szinte rögtön magába szippantott! Az írónő nem okozott csalódást, teljesen lekötött az, ahogy vezette a cselekményt. Theo karakterét nagyon megszerettem, Alex meglepett, de helyre lett téve :) Újraolvasás gyanús!
Bobor Rebeka véleménye:
Az Enigma nagyon tetszett. Ennél a könyvnél az elején szenvedtem. Nagyon gáz az első 100-150 oldal. Érthetetlen. Viszont érdemes volt tovább is elolvasni, mert a neheze után nagyon bírtam. :) Izgalmas, meglepő, váratlan, kiszámíthatatlan. 9/10
Kvasz Éva véleménye:
Hát az Enigma után ez a regény igazán meglepett: Nagyon tetszett, ahogyan az írónő csavart a történeten és Léna tulajdonképpen egy másik életbe csöppent. Számomra sokkal szerethetőbb volt, ahogy így amnéziásan megpróbálta élni az életét.
Visszatér a családjához és a régi szerelméhez is. De ezért a kapcsolatért talán jobban megküzdöttek mind a ketten, mint az Enigma "tökéletes" szerelmi történetében.
Engem nagyon meghatott Léna "bakancslistás" utazása, amit az apja, Victor tervezett meg neki a halála előtt.
Halász Ákos véleménye:
Az eleje nagyon ledöbbentett.Lena újra szenved,és ami a legszomorúbb hogy elveszti az emlékeit is.Mire ebbe úgy beletörődtem,hogy legalább életben van, és Theo gondoskodik róla,a családja is szereti.És ott van Miranda is. Új élet várt rá és akkor felbukkan a régi élete a másik családja.Bár Alex az Alex,de én nagyon sajnáltam Theot.
Az hogy Victor meghalt,nagyon meglepett,viszont amit Lenanak adott az gyönyörű volt.Összességében jó volt.
Tóth Panna véleménye:
Ha már csak annyit mondok hogy Enigma akkor képben vagyunk. Ez itt az Enigma elképesztő folytatása. Volta részek ahol megőrültem, ahol sírva fakadtam, ahol nevettem és ahol csak benne voltam a történetben. Ez a könyv is ott van a kedvenc könyvek listáján. Mindenki olvassa, aki tudja!
Kiss Enikő véleménye:
Az első része nagy kedvencem lett ezért kíváncsian vártam már a folytatást. Sokkal durvább mint az Enigma volt, főleg az első pár fejezet egyszerűen sokkolt. Később viszont nekem kicsit unalmassá vált, míg Léna felfedezi az új életét, beilleszkedik stb. kimondom őszintén untatott. Theo és a családja aranyos volt, de megint az a kihagyhatatlan szerelmi háromszög. Muszáj volt? Miután végre megtalálja a múltját már sokkal érdekesebb lett, de lehet csak az is közrejátszott, hogy én Alex-fan vagyok :D. Viktor halála szintén nagyon megdöbbentett nagyon sajnáltam őt. Amit Lenáért tett az utazással pedig annyira szép volt. Összességében tetszett, de nekem még mindig az első rész a favoritom.
Béres Zsófia véleménye:
Ez a könyv ledöbbentett.Az enigma nagyon jó volt,így nem is volt kérdés hogy elolvassam-e a második részt.Amikor kb az 50. oldalon jártam,akkor eszméltem fel,hogy most mivan??! Teljesen máshogy folytatódik mint az első.Alig vártam Alex és Lena történetét ujra,erre meg a csajnak emlekezetkiesese lesz és új életet kezd.Még új pasija is lesz és amikor már eljegyzik,akkor jön vissza a régi élete.A kedvenc jelenetem viszont leirom.Amikor Lena eltűnt Alex teljesen elzüllött és sokat volt a sitten is.amikor Lena hazatér elmegy Alexhez a börtönbe hátha beugrik neki vmi.Persze nem fog,de ahogy Alex reagált amikor meglatta,az Nagyon aranyos volt.A vége ledöbbentett,megsiratott,de bátran kijelentem,hogy az egyik legjobb könyv amit olvastam.
Kosztyi Kata véleménye:
Lena Wall már az első részben megfogott a képességével együtt. Viszont ez az egyetlen könyvem amit megsirattam. Nem értem, hogy miért pont ezt, hisz sok olyan könyvet olvastam már amin mások sírtak. Viktor halála a könyv végén valamit összetört bennem és akkor teljes egészében Lena helyébe képzeltem magam. Mindig azt akartam, hogy az írónő többet mondjon. Ne hagyja abba ott ahol éppen abbahagyja és váltson sztorit hanem, hogy folytassa. én is érző akartam lenni, de azért sokszor nem irigyeltem Lena-t. Minden elismerésem Helena-nak, hogy egy ilyen könyvet írt és nagyon remélem, hogy nem akarja abbahagyni ezt a sztorit! :D
Benyei Csenge véleménye:
Zavaros, indokolatlanul tulbonyolitott es unalmas. Engem nem hoznak lazba a sorozatgyilkosok, sot utalom az ilyen konyveket, filmeket, ezert ez nem retszett. De persze mas oka is volt. Az elso konyvben Lenának hivtak a csajt, most mar Léna? Nekem egy kicsit túl ijesztő volt az eleje, a közepe unalmas és rengeteg olyan történéssel volt megtöltve, amit én feleslegesnek éreztem, a vege meg osszekapott. Ez most nálam sajnos csak 2/5. De a borító gyönyörű :)
Vajda Kitti véleménye:
Először nem értettem, hogyan fog kapcsolódni ez az erőteljes kezdés a történethez, de végül kitisztult a kép. Régen volt ilyen hatással rám könyv.
Gyönyörű leírásokat olvashattam, szinte láttam magam előtt a történéseket. Az Ezüsthíd pedig már több mint egy egyszerű YA regény. 
Minden tiszteletem Lenáé, amiért túl tudta tenni magát a történteken, és új életet tudott kezdeni azokkal az emberekkel, akik jelen voltak a múltjában is. :) 
Horváth Zsófia véleménye:
Az előző kötet, az Enigma, teljesen megigézett és rögtön bekerült a kedvenc könyveim közé, így rögtön megvettem a folytatást is. Nem ilyen folytatást vártam, csalódás volt az előző könyvhöz képest. Ennek a résznek az eleje elég zavaros volt, és nem nyerte el a tetszésemet. Az amnéziás téma sem tetszett annyira. Így sem volt rossz a könyv, de jobbat vártam.
Péhl Annamária véleménye:
Kicsit megszenvedtem ezzel a könyvvel. A regény eleje összezavart. Hirtelen nem tudtam, hogy kinek a fejében járok, de aztán minden rendeződött. Ez a könyv nagyon eltért az első résztől, sokkal sötétebb lett. Nem igazán szippantott be, mert elég lerágott csont az amnézia, de azért egynek jó volt.
Bonczos Rebeka véleménye:
Érdekes folytatása az előző résznek, az Enigmának. Az első részt is imádtam, eleve az alapsztori miatt, így mikor elolvastam azonnal rohantam a boltba a második részért. Elkezdtem olvasni és bevallom sokáig nem értettem miről van szó, sőt azt hittem tévedésből másik könyvet vettem meg, a jó helyett. De mikor kezdett beindulni a cselekmény, én is egyre jobban élveztem és nem bírtam ezek után letenni. Kalandokkal teli olvasmány és nagyon megindította az érzelmeimet, ahogy Lena harcol szerettei és emlékei visszaszerzésében. A könyv végére, már szinte bőgtem, annyira magával ragadott a történet. Sajnáltam, hogy úgy lett vége, hogy Victor meghal, de kárpótolt ebben a szerelmes pár boldogsága.
Pöszmet Klára véleménye:
Amikor megvettem a könyvet, nem hittem volna, hogy ilyen lesz. Szinte össze sem lehet hasonlítani az első résszel. Az elején már-már azt hittem, hogy tévedésből rossz regényt kezdtem el. Hihetetlenül durva jeleneteket tár a szemünk elé az írónő, néha talán túl naturalista módon, mégis nagyon tetszett. Utáltam mindazt, ami Lenával történt, és alig bírtam elképzelni, milyen nehéz lehetett neki. És akkor még nem beszéltem a fiúkról. Theo nagyon könnyen a szívembe lopta magát, pedig az első részben Alex teljesen levett a lábamról. Meglepődve tapasztaltam, hogy nekem teljesen mindegy volt, kit választ, én egyeg tudok vele érteni. Na jó, azért Alex mégiscsak Alex. Persze a végére nem válik nyálas románccá, sőt! A vége majdnem durvább volt, mint az eleje. Nem egyszerű az eleje, de megéri végigolvasni.
Hipeller Klaudia véleménye:
Jó könyv érdekes volt ! Nekem tetszett! :))
Juhász Fruzsina véleménye:
Amikor elkezdtem olvasni az Ezüsthidat nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom szeretni. Ugyanis az Enigma számomra semleges volt. Nem tudtam megkedvelni a szereplőket, nem is szólt szinte semmiről persze ez csak az én véleményem, mégis adtam egy esélyt a folytatásnak. Milyen jól tettem!

Az Ezüsthíd szinte semmiben nem hasonlít az Enigmára. Kidolgozott, terjedelmes, részletes. Mintha egy teljesen más író művét olvastam volna. Folytatása az Enigmának, de mégsem. Nem ott folytatódik a történet, ahol az előző abbamaradt. Már nem Coloradóban vagyunk a Wall család birtokán, hanem valahol New Yorkban, egy pszichopata lakásának alagsorában, ahol fogva tartja Lénát. Folyamatosan adagolja nekünk az írónő az infókat, minden egyes oldal hozzásegít ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy mi történt.
A szereplőkhöz végre sikerült közelebb kerülnöm, megszeretni őket, pedig féltem, hogy most sem fog sikerülni. Jól kidolgozottak, szerethetőek. A mellékszereplőket is ugyanúgy kedveltem, mint a főszereplőket. Kedvencem Léna, Victor, Alex és Miranda lett.

Mirandát, szegény kislányt nagyon sajnáltam. Borzalmas, amit átélt, ráadásul olyan fiatalon. De Lénában látott valamit, megnyílt neki, aminek őszintén örültem. Rosszul éreztem volna magam, ha egész életét magába fordulva éli le, barátok és család nélkül. Lénával együtt örültem és lettem egy picit szomorú, amikor Jude megjelent az életében.

Victort már az Enigmában is közel éreztem magamhoz, de nem annyira, mint most. Annál a bizonyos résznél zokogtam! Nem csak Lénának, Emmának és a család többi tagjának fájt. Nekem is iszonyatosan idén először bőgtem ennyire könyvön :D. Remek apakarakter, aki teljes szívéből szereti a lányát, és próbálja kiélvezni azt a kis időt, ami kettejüknek adatott. Emmával nagyon cukik voltak együtt, egyedül azt sajnálom, hogy kev