ADATLAP
Ezernyi út porából
Tíz ​esztendővel és tizenkétmillió eladott példánnyal a Madison megye hídjai első kiadása után Robert James Waller végre befejezi a szüntelenül utazó fotográfus és az egyszerű iowai farmerfeleség szívbemarkoló szerelmi történetét.
Az Ezernyi út porából hőse, Robert Kincaid egy napon ráébred arra, hogy nem maradt neki más, csak az emlékezés – emlékek egy vándorlással töltött hosszú életről és Francesca Johnsonról, arról az asszonyról, akinek szenvedélye az együtt töltött rövid idő alatt is elemi erővel ragadta magával. Kincaid váratlan elhatározással félresöpri a fájó emlékeket, hogy megkeressen a világban valamit, ami értelmet adhat hátralévő életének, és még egyszer elindul az úton az új felfedezések, meglepetések felé. Öreg kisteherautóján, Harryn és kutyája, Országút társaságában megkezdi a hosszú utazást az iowai Madison megyébe, a Roseman-hídhoz – vissza a sosem feledett szerelem színhelyére.
A magányosan élő Francesca Johnson maga is sokszor felkeresi ezt a helyet, hogy felidézze magában a Robert Kincaiddel töltött napokat és éjszakákat, és egy percre sem szűnik meg emlékezni arra a férfira, aki örökre megváltoztatta az életét.
Kincaid még egyszer utoljára keresztülvándorol Oregonon és Kalifornia északi részén, útban kelet, Dakota és Iowa felé, s eközben a véletlen az útjába sodor egy asszonyt, aki nemcsak régi emlékeket ébreszt benne, de olyan új értelmet is ad az életének, amilyenről addig álmodni sem mert....
Gy.né T. Anikó véleménye:
Amennyire imádtam a Madison megye hídjait, és a belőle készült Szív hídjai c. filmet, annyira csalódás volt a folytatás. Francesca és Robertl elkerülik egymást, sosem találkoznak többé, és Robertnek nem sokkal a halála előtt előkerül egy fia, akinek létezéséről nem tudott. Épp csak megismerkednek és Robert meghal. Nagyon nem tetszett az egész történet!