ADATLAP
Fény és árnyék
Evelyn Marsh orvosi regénye Egyiptomba, Luxorba és környékére viszi el az olvasót. A WHO által fenntartott Fertőző Betegségek Kórházában mindig nagy a sürgés-forgás. Számtalan járványos megbetegedéssel küszködnek az orvosok, miközben rejtélyes módon kiderül, hogy a kómába esett nőket valaki megerőszakolja… Ki a suhanó árnyék a kórházban? A sodró lendületű cselekmény másik szála egy egyiptológus kutatócsoport mindennapjait tárja elénk, akik Amerikából érkeztek, a Királyok Völgyébe, hogy egy milliomos megbízásából feltárásokat végezzenek. Nem is sejtik, hogy valaki kezében ők is csak eszközök… A fordulatos történetben szerelmek szakadnak szét és szövődnek szenvedélyesen a szállodai szobákban, a kórházban, az ásatások kőrengetegében. Evelyn Marsh könyvéből most sem hiányzik a cselszövés, az izgalmakkal átszőtt szerelem, a szenvedély, a félelem sötét árnyéka....
Horváth Anita véleménye:
Kamaszkoromban sok könyvet olvastam Evelyn Marshtól és nagyon tetszettek. Nem tudom, hogy az ízlésem változott-e ekkorát, vagy csak kifogtam egy rossz könyvét, de nem tudok olyat mondani ami tetszett benne.
Leginkább egy brazil szappanoperára emlékeztetett a sok hangos monológgal és a bugyuta cselekménnyel.
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
Régen minden könyvét megvettem az írónőnek, és szerettem olvasni őket.

A történet röviden: Egyiptomban a WHO működtet egy fertőző betegségeket kezelő kórházat, ahova egy amerikai házaspárt neveznek kis. Egy ásatáson egy gazdag milliomos pénzéből kincsek után kutatnak. Közben mindkét helyszínen gyilkosság történik.

Véleményem: Langyos, kiszámítható, mostani fejemmel érthetetlen, hogy régen mit szerettem az írónő könyvein. Nem tetszettek az elnagyolt párbeszédek, a folyton "mani"-ként emlegetett pénz. Mindenki mindenkivel lefekszik, mindenki "az eksztázis gyönyörébe repíti" partnerét, egy alkalommal többször is. Aki gonosz, az úgy tűnik el, hogy meghal, a jók meg összejönnek és boldogan élnek.....

5/2
Trisz Tamara véleménye:
Izgalmas krimi, több szálon futó cselekménnyel. Minden szereplő életében van titok, de a végére mindenre fény derül. Egyetlen negatívuma van a könyvnek, hogy az orvosi diagnózisokat, beavatkozásokat latinul írta, ami érthetetlen és zavaró volt számomra - sokszor kénytelen voltam átugrani a latin szavakat. Ettől eltekintve izgalmas, letehetetlen könyv!
Pribék Szilvia véleménye:
Azért kezdtem el a könyvet, mert Egyiptomban játszódik, és Egyiptom nagy kedvencem. Ez az első Everlyn Marsh olvasmányom, és bevallom, kicsit többet vártam tőle... gyors, néhol szinte kapkodó cselekmény, életszerűtlen gondolatmenetek a szereplőktől. Ettől függetlenül aki rajongója a szerzőnőnek, kedvencének tekintheti.
Nyúl Ildikó véleménye:
Nagyon régen olvastam egy csomó Evelyn Marsh könyvet,lehet,hogy ezt is,csak nem emlékeztem rá.Őszintén szólva,nem nyűgözött le,de ha már elkezdtem,nem akartam abbahagyni.Számomra túlságosan kiszámítható volt.Túl soknak tartottam az orvosi"szakszöveget",mintha a szerző nagyon bizonygatni akarná a jártasságát.Sokszor nem tartottam életszerűnek a párbeszédeket,s bosszantott a sok hiba is a könyvben.Szóval nem tetszett.