ADATLAP
Fény az ablak mögött
Édesanyja halála után Emilie de la Martiniéres hatalmas vagyont örököl, többek között az omladozó dél-franciaországi kastélyt és az azt körülvevő szőlőt. A lányra amúgy is hatalmas súlyként nehezedik az öröksége, és most megroppan a hagyatékkal kapcsolatos feladatok terhe alatt. A fiatal angol műkereskedő, Sebastian Carruthers siet a segítségére, akinek a felbukkanása éppoly titokzatos, mint a kastély renoválásakor előkerülő versek, amelyeket apja nagynénje írt sok-sok évvel ezelőtt. Emilie elhatározza, hogy a titkok nyomába szegődik és felderíti a múltat.
Az események a nácik megszállta Franciaország világába vezetik, amikor is brit ügynökök minden veszedelemmel – a lelepleződéssel, a Gestapo kínzásaival – dacolva a francia ellenállás mellé állnak, hogy akár életüket is kockára tegyék Európa felszabadításáért. A bátor hősnők egyike éppen Dél-Franciaországba kerül bevetésre, így az angol kémnő és Emilie családjának története kibogozhatatlanul összefonódik, és végzetes eseményekhez vezet…
Lucinda Riley regényei hangos sikert aratnak szerte a világban, e kötete történelmi eseményekben és szerelmi fordulatokban bővelkedő regény, letehetetlen olvasmány a romantika és az izgalmak elegyének kedvelői számára....
Bodorics Anikó véleménye:
Ezt a könyvet csak a borítója és a fülszöveg alapján választottam ki. Először majdnem abbahagytam, Emilie és Seb halálosan idegesített, túl cukormázas volt az egész történetkezdés. Aztán - még mielőtt feladtam volna - elkezdődött a második világháborús történet, ami magával ragadott, úgy döntöttem, hogy ezért a szálért végigszenvedem a másikat is. Bár végig kidolgozottabbnak, érdekesebbnek éreztem a múltbeli szálat, de időközben a jelen is árnyalódott. Kiderült, hogy tényleg túl szép volt az egész ahhoz, hogy igaz legyen. A jelenben átélt csalódásnak és a múlt megismerésének hatására Emilie is megváltozott, végre felnőtt, elvesztette a naivitását, amit kezdetben annyira idegesített. A végére egész megkedveltem, bár az abszolút kedvencem Connie maradt.
Zsuzsanna Volford véleménye:
Nagyon kalandos történet, mely bemutatja a második világháború végnapjait egy nem mindennapi környezetben, szól az elfogadásról, odaadásról és hűségről, és a végén minden titokra fény derül.
Lendváry Judit véleménye:
Igazából tegnap olvastam el... Három nap kellett hozzá! Nagyon tetszett, le sem tudtam tenni. A Klub Rádióban hallottam az írónő új könyvének ajánlóját, de ezt a könyvét megtaláltam a könyvtárban. Elképzelhető, hogy más könyveit is megszerzem...
Bogdányi Réka véleménye:
Elsősorban azt szerettem a könyvben, hogy több szálon fut. A háború utáni időszak is nagyon érdekel, több könyvet is olvastam már ezzel kapcsolatban, de ez a könyv lett az egyik kedvencem. Nem az a szokásos romantikus regény klisékkel, sok fordulat van a műben, alig tudtam letenni. Szeretem az erős női karaktereket, és ebben nem csak egy van. Pont nekem való volt, imádtam.
Szabó Anikó véleménye:
Az előző könyvéhez híven itt is több idősíkon történnek az események. A végén minden szál összefut. Szórakoztató, kellemes olvasmány. Kicsit idegesített Emilie naivitása.
A férfikarakterek jobban el voltak találva mint „A meredély szélén” című könyvben. Bár Seb az elején egy kicsit "nyálas" volt.
Nekem most egy darabig elég volt Lucinda Riley könyveiből, bár több nem is jelent meg magyarul ha jól tudom.