ADATLAP
Fagyos halál
Anita Blake, vámpírvadász 24.
Amióta Anita Blake eljegyezte magát Jean-Claude-dal, St. Louis városának vámpírurával, már csak a vámpírkirály menyasszonyaként beszél róla a világ. Minden idők legeredményesebb vámpírhóhérának rendőrbírói hírneve belegabalyodott a menyasszonyi fátyolba, és mindenki csak gyűrűkről és hintókról meg lánykérésről akar vele társalogni. Mielőtt azonban végképp betelne nála a pohár, az interneten felbukkan egy zombipornóval üzletelő rejtélyes társaság, és az FBI-nak ismét eszébe jut, hogy Anitánál jobban senki sem ért a zombikhoz és az egyéb, szörnyekkel kapcsolatos bűnügyekhez.

Valaki elrabolja a holtak lelkét, hogy a zombikba visszaplántálva azt, örökké engedelmes szexrabszolgákat gyártson belőlük. A felfoghatatlan hatalmú vudu varázslat még Anita számára is ismeretlen, mégis meg kell valahogyan oldania az ügyet, el kell kapnia a mindig köddé váló, rejtélyes elkövetőt, hogy a szerencsétlen zombikat felszabadíthassa....
Horváth Anita véleménye:
Közben már elolvastam a következő könyvet is, de még erre sem írtam meg a véleményemet.
Ugyan hatalmas a változás (és nem csak az előnyére) a kezdeti könyvekhez képest, de még mindig meg van benne az a valami, ami miatt várom a következő részt. Szerencsére az egyik ami tetszett az első pár könyvben, a nyomozás, most visszatér, ha nem is annyira a nyomozás van már a fókuszban, inkább csak egy alapsztori, ami köré az újabb lelkizések vannak szőve.
Pont ma számoltam utána, hogy a sorozat időfolyama lassabb, mint ahogy az írónő megírja. Konkrétan Anitának már a magyar megjelenések szerint is közel negyven évesnek kéne lennie (az eredeti szerint pedig az 50-hez van közelebb), pedig az ezutáni könyvben is csak 31. :)
Kornélia Jolán Finta véleménye:
Nagyon kedvelem Hamilton sorozatait, köztük az Anita Blake vámpírvadász sorozatot. Könnyed kikapcsolódás, a cselekményszál mindig változik, de mégis folyamatos a sorozat részein keresztül, nem is gondoltam volna , hogy nem lehet ellaposodni ennyi részen át.
A szereplők már kiforrottak, ismerve őket, már várja az ember az új kalandokat.
A fűtött erotika pedig , már elengedhetetlen , hiányozna ha nem lenne.
Alig várom a folytatást, szokás szerint nagyon hamar kiolavastam, letehetelen számomra.
Békés Nikolett véleménye:
Na VÉGRE.....ez a rész már kezdet hasonlítani a régiekhez.
Ugyan itt is volt nyavalygás, kiborulás, de végre volt kellő nyomozás, akció és pont annyi szexualitás amit imádok.
Nekem nagyon tetszett, pedig kicsit félve álltam neki az olvasásnak, az előző kötetekből kiindulva.
És még mindig lehet fejleszteni a történetet, hogy ki kivel legyen...upsz...ebbe pici gúny is rejlik. :)
Összességében nagyon imádtam, olvastatta magát és kellően ideges voltam végig.
Nekem Asher kezd unalmas lenni, de nélküle sem lenne teljes a történet.
És tudom unalmas, de nagyon elbírnék egy Olafos részt. :)
Jöhet a következő.
Ajánlom és kedvenc. :)