ADATLAP
Fagyos ikrek
Sarah egyik lánya meghalt. De vajon biztosan tudhatja e, melyik? A Fagyos ikrek lenyűgöző pszichothriller, fordulatokban bővelkedő cselekménnyel.
Egy évvel azután, hogy az egyik egypetéjű ikerlányuk, Lydia balesetben meghalt, Angus és Sarah Moorcroft a férfi nagyanyjától örökölt kis skót szigetre költözik abban a reményben, hogy sikerült helyrehozni az életüket.
Ám amikor az életben maradt lányuk, Kirstie azt állítja, tévedtek, és ő valójában Lydia, a házaspár világa ismét romokban hever. Ahogy közelít a tél, Angusnak el kell mennie a szigetről dolgozni. Sarah magányos, és Kirstie (vagy Lydia?) egyre zaklatottabban viselkedik. Amikor anya és lánya egy hatalmas viharban a szigeten reked, az asszonyra rátörnek a múlt emlékei. Mi is történt valójában azon a végzetes estén, amikor meghalt az egyik lánya?

"A remekül megírt, hátborzongató regény a gyász, a bánat, a veszteség és a megcsalás története, a helyszín szépséges, de kísértetek járják, illő háttere a főszereplő család tragédiájának."
Kimberly McCreight, az Amelia, egy élet cserepei szerzője...
Ambrus Alexandra véleménye:
Nyomasztó volt és kísérteties. Nem igazán szerettem meg benne senkit, de nyilván nem is ez volt a lényeg. Lidya-Kirstie-t végig sajnáltam, hogy a szülei nem tudnak mit kezdeni szegény gyerekkel, az anyja az iskolát erőltette állandóan, ahelyett, hogy foglalkozott volna vele. Itt-ott belekötöttem a könyvbe, vagy néha a cselekmény olyan részébe, ami abszolút logikátlannak tűnt akkor (nem hinném, hogy úgy kéne túljutniuk az egyik lányuk elvesztésén, hogy egy mélabús szigetre költöznek mindentől távol, ahol az ember mégjobban begubózik a gondjaiba), de a végére érve végül is, azt hiszem el tudtam fogadni ezeket a dolgokat.
Ettől eltekintve egy sötét, de gyönyörű helyszínen játszódó, végig feszült, izgalmas, kísérteties, letehetetlen történetet kaptam.
Feraji Anikó véleménye:
Régóta kacérkodtam a könyvel, mert nagyon tetszett a borítója. Másra számítottam, az anya meglehetősen zavart személyisége, mondjuk érthető a történtek után, de azért nagyon meglepett. Rémes belelátni a két fájdalomtól és csalódottságtól összetört, egymásban bízni már nem tudó házastárs életébe. Szánalmas, hogy mennyire próbálják fenntartani a látszatot és közben mennyire boldogtalanok. Ami viszont lebilincselően érdekes, az ikrek viszonya egymáshoz, a kutyák viselkedése egy ikerpárral szemben. Ezek a leírások nagyon izgalmasak voltak számomra. Ja és a helyszín lepusztultsága ellenére varázslatosan szép lehet. Nem volt rossz könyv, de nem a legjobb krimi, amit olvastam. Jó, hogy nem vettem meg, hanem könyvtárból szereztem be.
Krénusz Józsefné véleménye:
Érdekes könyv, érdekes témával. Igazából nem egy akciódús olvasmány, de mégis magával ragad, és neheéz letenni. A végét kissé összecsapottnak éreztem, és néhol voltak benne olyan dolgok amik érdekeltek volna, de sosem derült ki, hogy mi miért volt. Egyszeri olvasásra nem rossz.