ADATLAP
Fallen
Éjfél körül végre formát nyert a lány szeme. Macskaszerű, félig leszánt, félig pedig kérdő tekintet – bajt sugallt. Igen, pontosan olyanra sikeredett a szeme, amilyennek lennie kellett. A külső szemzug a finom, elegáns szemöldök felé emelkedik, egész közel a sötét hajzuhataghoz. A fiú kinyújtott karral maga elé tartotta a papírt, s megszemlélte. Nehéz volt így dolgoznia, a lány távollétében, de persze soha nem tudott rajzolni, ha jelen volt. Mióta a lány megérkezett Londonból – nem, mióta a fiú először meglátta –, gondosan ügyelnie kellett arra, hogy távol tartsa magától.
A lány immár naponta próbálkozott közelebb kerülni hozzá, és minden nap nehezebb volt, mint az előző. Ezért távozott a fiú reggelente – Indiába, Amerikába, nem tudta, és nem is érdekelte hová. Akárhol is kötött ki, mindenütt könnyebb volt, mint itt. Ismét a rajz fülé hajolt és felsóhajtott, miközben szenes hüvelykujjával tökéletesre satírozta a lány alsó ajkát. Az élettelen papír, ez a kegyetlen utánzat az egyetlen lehetősége, hogy magával vigye a lányt.

Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézetben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet....
Balogh Orsolya véleménye:
A könyvben először a borító fogott meg, utána az, hogy bukott angyalokról szól, majd, hogy ősi átok van benne. Rendkívüli módon tetszett, a folytatásokat az első résszel együtt ledaráltam. Luce-t, a hősnőt nagyon megkedveltem bár néha nem tudtam azonosulni vele. Danielt az elején mazochistának gondoltam, nem tudtam fel fogni miért nem jönnek már össze, miután annyiszor megmentette Lucet. De rá kellett jönnöm, hogy mindezt azért csinálta, mert nem akarta, hogy Luce megint meghaljon. Nagyon szerethető volt számomra a két főhős és a történet. Ajánlom bárkinek.
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
Luce Price fiatal lány, akit szülei egy bentlakásos iskolába küldenek, miután barátja tisztázatlan körülmények között meghal mellette. A lány barátokra és ellenségekre talál, szerelmes lesz, ám a fiú furcsán viselkedik, sőt, az iskolában sokan furcsán viselkednek, és vele is megmagyarázhatatlan dolgok kezdenek történni.

Véleményem: A borítója szuper, a tartalom felkelti az ember érdeklődését, de maga a történet hatalmas csalódás.... össze-vissza, vontatott, nem történik benne semmi. A karakterek kidolgozatlanok, a főhősnő idegesítő, a cselekmény néhol kesze-kusza. Az a legnagyobb fájdalmam, hogy amúgy az alapsztori jó lenne, csak nincs rendesen megírva......

5/2
Csúszi Ancsi véleménye:
A történet maga tetszett és érdekes volt, én úgy vagyok vele, hogy egynek elmegy. Talán most pont egy ilyen egyszerűbbre volt szükségem, rég olvastam ilyesmit. A vége nekem már egy kicsit sok volt, de majd meglátjuk, milyen lesz a folytatása.
Renáta Csiki-Kecskés véleménye:
Ez egy átlagos, nagyon egyszerű, mesedélutános, instant szerelmes ifjúsági fantasy. A prológus tetszett, de szerintem túl sok mindent lelőtt. Elmondja az olvasónak, hogy a férfi, Daniel éli világát, örökkön örökké és mindig megtalálja Luce-t, aki amint szerelmet vallanak egymásnak, meghal. (Nem, nem spoiler, ez a prológus, a prológus nem spoiler.) És ugye hadd ne mondjam, hogy az Angyal Dániel elnevezésből rájövünk, hogy Danikának angyal volt a jele az oviban/a Teremtéskor. És nekünk meg kell várni, míg ez a főhősnek leesik. Ami nem történik meg igazából, mert az egész történet arról szól, hogy egy javítóintézetben téblábolnak. A 220. oldalig egy átlagos iskolás regény, nulla fantasy vonulattal. Aztán onnantól öt oldalon át felcsillan a remény, hogy lesz valami cselekmény, csakhogy megint belassuljon. Az utolsó 40 oldal, na az valami, és az epilógus, óh istenem, az epilógus, jobb volt, mint a savas csoki.
Kuzmann Attila véleménye:
Ahogy belekezdtem a könyvbe, elszörnyedtem. Tragikus felütés meg minden, oké, de sokkolt, hogy a hősnőt gyakorlatilag "börtönbe" küldték, mert nem tudott megmagyarázni egy természetfeletti tragédiát. Nem értem a szüleit, hogyan egyezhettek bele ebbe? Szülők ezek egyáltalán? A továbbiakban Luce-t nem értem. Ha a csókjától kigyulladt egy srác, akkor normális eszű ember a helyében a végletekig tartózkodna más srácoktól. Ez meg ész nélkül beleesik rögtön két pasiba is, és még a figyelmeztetések sem térítik el. Mit gondol, azok majd tűzállóak lesznek??? Értem az egyiket, ahhoz karmikus vonzódás köti, de kikapcsolta az agyát? Pedig a 'démonjai', már egy második áldozatot is szedtek, aki csak épp ott volt. Az első fele 10/1-es! Gyenge kezdés!

Hááát, végül választ kaptam, miért nem bír magával a hősnő... Ezen kívül szinte semmire. A lényeg borítékolható volt, minden más a végén légből kapottként jött, csak legyinteni lehetett rájuk. Az első könyv külön nem olvasható, ez max. egy bő lére eresztett bevezetése a következő köteteknek.
A vége azonban sokkal cakkosabb lett a vártnál, és ez nálam emelt valamennyit az értékelésen: most így, önmagában az első kötet 10/3-as! A váratlan, légbőlkapott fordulatokból van kettő, ami feszegeti a sablonokat, ezzel javítva valamennyit (nem eleget!). És kénytelen leszek elolvasni az összes részt, hogy lássam, lesz-e még az anyagból énekes halott, vagy szétesik, ahogy az első kötet.
A hősnővel kapcsolatban kénytelen vagyok egyetérteni az egyik gonosz szereplővel a könyv végéről: felszínes, okoskodó, üresfejű fruska, aki azt képzeli, hogy a világ sorsa azon múlik, hogy összejön-e a jóképű sráccal a gimiben. És mélyen dühítő valahol, hogy egy felsőbb hatalom (Isten?, az írónő?) pontosan és szó szerint ezt a helyzetet állította elő valahogyan...
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Régóta szemeztem ezzel a könyvvel.Szeretem a misztikus könyveket.Ezt is szerettem annak ellenére,hogy az első pár fejezet elég döcögősen,vontatottan indult.Kíváncsivá tett az írónő.Tudni akartam mi történt Luce-al és Daniellel.A történetükre.Arra,hogy Daniel miért viselkedik olyan furcsán végig a lánnyal.Sejtettem,hogy a szerelmük miatt átkozottak,de teljes magyarázatot még nem adott az írónő miért is.Ezért feltétlen elolvasom a sorozat többi részét is.Szeretnék válaszokat kapni a bennem felmerülő kérdésekre....
Deák Viola Helena véleménye:
Már olvastam ilyesmi sztorit, és a végére az eléggé összetörte a rajongásom. Remélem ezzel nem így fogok járni, mert bár sablonos a sztori, nagyon élveztem az olvasást. Szerettem az alaphangulatot, az intézetet, Danielt (Ó!Daniel!). Jól szórakoztam. Kicsit félek belekezdeni a következő részbe, de az előző életekért tuti folytatni fogom.
Márton Réka véleménye:
ikgzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllltttttttttttttttttttt!!!
Zsuzsa Hegedűs véleménye:
Elég sokáig szemeztem vele, mire kézbe mertem venni.
Vámpírok után angyalok???? - gondoltam gúnyosan.
Aztán le se tudtam tenni, és ahogy "kivégeztem", nyúltam a folytatásért.
Nem vagyok tini, és nem hiszek a mesékben, de ezt a sorozatot nagyon eltalálta az író. Már ott tartottam, mennyire szeretnék én is bukott angyal lenni, vagy valami hasonló, akinek "varázs ereje van". :)
Egy szó mint száz, 1 hét alatt sikerült kiolvasnom mind a 3 részt. Bár a negyediktől még ódzkodom (Passion), mert elég rossz kritikát kapott.
A Fallen in Love-ot még vadászom.
Rengei Cintia véleménye:
Nagyon tetszett nekem a Fallen, néhol a régi énem azonosulni tudott Luce karakterével. Összetett a könyv, vallással kapcsolatos dolgokat is megjelenít benne, amiről nagyon érdekes volt olvasni, eltér az általános romantikus jellegű történetektől, ugyanis ritka ha valaki egy angyalba szeret bele. Szerintem a két fiú (Daniel és Cam) nagyon vonzó leírást kapott, amitől az olvasóban az az érzés támadt, hogy mindkettő fiú érdemes lehet Luce szerelmére, sőt a gonoszt megtestesítő Cam még pozitívabb tulajdonságokkal rendelkezett, így nem volt egyértelmű, hogy igazából melyik fiú milyen. A végkimenetel, a harc nagyon szépen volt lefestve, illetve az angyali tulajdonságok, kisugárzás mind magával ragadó volt. Kíváncsi vagyok a folytatásra.
Buth Fanni véleménye:
Én már nagyon régóta el akartam olvasni ezt a könyvet is most nem bántam meg hogy végre sikerült megszereznem is el olvasnom. A történet nagyon magával ragadott, mozgalmas. Az elején titokzatos de a végére kezd kibontakozni a sztori lényege. Ahogy kezd kiderülni Daniel és Luca kapcsolata a múltból és, hogy milyen események történek még a két szerelmes pár között és hogy milyen kalandokon kell keresztül mennie a párnak hogy végre boldogok lehessenek együtt. Alig várom hogy a többi részt is el kezdjem olvasni.
Berecz Janka véleménye:
A borítója tényleg gyönyörű, a története pedig tényleg egyedi. Nekem nagyon tetszett, Daniel egyből kedvenccé vált számomra. Amikor elkezdtem, alig bírtam letenni. Biztosan el fogom olvasni a többi részét is
Héjjas Orsolya véleménye:
A történet számomra érdekes volt, igaz voltak benne uncsibb részek is. Ahogy haladt előre a történet a Luce és Daniel kapcsolata egyre furább de a végén természetesen összejönnek amit az "ellenfél" nem nézi jó szemmel - Cam. Mondjuk titkon én Camnek szurkoltam de majd talán a következő részben.
Az epilógus teljesen összezavart, hiszen az előtte lévő fejezetekben halálos ellenségek és harcolnak Daniel és Cam, majd a padláson beszélik meg a dolgaikat és kezet fognak. Mondjuk így vesz rá arra a szerző, hogy a következő részt is elolvassam. :)