ADATLAP
Fekete özvegyek klubja
Hatfős asztaltársaság találkozik havi rendszerességgel egy étteremben, hogy történetekkel szórakoztassák egymást egy jókedélyű vacsora keretében. Egyikük minden alkalommal vendéget is hoz, aki különleges problémákkal szembesíti a társaságot: megoldatlan bűnügyekkel, izgalmas rejtélyekkel, amelyeket csupán megfeszített agymunka árán lehet felgöngyölíteni.
Ezek a legkülönfélébb szakmákban tevékenykedő férfiak – mert zártkörű klubjuk csak férfiakat fogad be – Sherlock Holmest és Hercule Poirot-t megszégyenítő logikával derítik fel a gyilkosságok, tolvajlások és más gaztettek elkövetőit, sőt időnként az is a rejtély részét képezi, hogy egyáltalán mit követtek el.

A legendásan széles érdeklődési körű szerző ezúttal ismét új utakra merészkedik, bebizonyítva, hogy nemcsak az SF-hez és a fantasyhez, valamint az ismeretterjesztéshez ért, hanem a szórakoztató és izgalmas krimitörténetek írásához is.

„Kevés művemet élvezem annyira, mint Fekete Özvegyeim történeteit."
– Isaac Asimov...
Hegedüs Lívia véleménye:
Ez volt életem első könyve Asimov-tól, és mondhatom nagyon jól indult a "kapcsolatunk". Szórakoztató, izgalmas novelláskötet, nem feltétlen megfejthetetlen talányokkal - de a tálalás: zseniális. Biztos nem élete fő irománya, de ahogy neki is megfelelt ujjgyakorlatnak, úgy nekem is megfelelt hétvégi kikapcsolódásnak. :)
I Luca véleménye:
Hát lehet, hogy a kategória választás nem a legtökéletesebb, de hát ez van. Asimov számomra még csak lehetőség, ez volt a második könyve és tudom, hogy ez teljesen más mint a sci-fi író többi műve. Viszont ez is rendkívül élvezetes; ravasz és okos, meghökkentő és bájos. A karakterek egytől-egyig mind szeretetre méltóak így vagy úgy, én csak ajánlani tudom:-)!