ADATLAP
Felettébb tisztességtelen ajánlat
Vannak boldog, kiegyensúlyozott családok, és vannak Gaertnerék. Ennél a családnál valahogy semmi nincs teljesen rendben. A vén zsugori Fritz szerint fiai nem a megfelelő nőt vették el, így tönkretették az életüket. Miután évekig csak szitkozódott emiatt, úgy érzi, ideje tennie is valamit az ügy érdekében: partnercserére veszi rá a két fiút. Így aztán két menye fél évre beköltözik egymás férjéhez, egymás otthonába – az álmodozó Olivia a városi luxuslakásba, a számító és gyönyörű Evelyn az omladozó, városszéli kertészetbe.
Vajon átvészelik-e a kísérletben résztvevők ezt a fél évet vagy győzedelmeskedik a zöldszemű szörny? Mi lesz a kisebb vagyonra rúgó nyereményükkel?
Egy biztos: a történet végére mindenről lehull a lepel, és semmi sem lesz az, ami azelőtt volt…
...
Homlok Renáta véleménye:
A fülszöveg vett meg, az alapsztori ígéretesen hangzott. Négy unatkozó gazdag öreg úr fogadása feleségcserével jár. De, valahogy sokkal izgalmasabbnak képzeltem, úgy érzem, hogy sokkal többet is ki lehetett volna ebből hozni, mert az alapötlet tényleg nagyon jó.
Laza kis olvasmánynak elmegy, egyszer simán el lehet olvasni, de igazából ennyi. Az egész történet kiszámítható, nem lesz meglepetés a könyv végén sem. Mondjuk ez jelen esetben még talán szerencse is. Szeretem a happy endeket. :)
Ujfalusi Dorottya véleménye:
Hát talán most ez az egyik legjobban tetszett könyv, amit a könyvkihívás kezdete óta elolvastam. Nagyon tetszett, persze gondoltam is, hogy hasonló lesz a végkifejlet, de hát addig el kell jutni.. És ahogy eljutottunk odáig, pont az tetszett benne. Mindenki megkapta amit érdemel, valaki a boldogságot, valaki a karriert, amire vágyott, valaki meg az új élet elkezdésének lehetőségét.
Kuzmann Attila véleménye:
Májusban, két hónapja elolvastam. Hogy pontosítsam a véleményezéshez, elkezdtem olvasni az elejétől, amíg eljutok a megfelelő részletig... És egyszercsak a végén találtam magamat. Együltő helyemben még egyszer végigolvastam. Ez meglepett.
Nos, újraolvasva is meglehetősen élvezetes olvasmány volt. Már az alaphelyzet is elég frappánsra sikeredett: négy piszok gazdag, tétlen nyugdíjas öregúr a gyermekeik rossz választásairól diskurál, amikor nagyszerű ötletük támad - fogadást kötnek egyikük két fiára, illetve a menyeikre. Elvállalják-e páronként egymillió euróért, hogy fél évig párt cserélnek? Természetesen az após titokban abban reménykedik, hogy a kényszerű együttélés végül valódiba megy majd át. Mind vállalják, mert anyagilag bajban vannak, és az öreg még soha semmiben nem segített nekik eddig, tehát eztán sem várható. Hogy mi történik ezután? Ki-ki olvassa el a könyvet, és jól megtudja!
Bár zseniális az ötlet, és Kerstin Gier német körökben nagyszerű, humoros írónak számít, azon pár könyvéből, amiket eddig olvastam, nem ez derült ki, hát nem számítottam sok jóra. És mégis! Nagyon kellemesen csalódtam! Végigkacagtam az egészet. A szereplők jól kidolgozottak, egyediek, a helyzet megfelelően ki volt aknázva (bár nyugodtan lehetett volna fokozni egyes szereplők, pl. a "megfigyelők" kalandjainak ecsetelésével), és főként: telitalálat volt az egyik meny szemszögéből, az ő szájából elmesélni a történteket. Bár a romantikus fordulatok kiszámíthatóak voltak, de a főbb mellékszereplők tettei, reakciói egyáltalán nem voltak sablonosak, kellemes meglepetésekkel tarkították a regényt.
A legfontosabbat, amit egy humoros könyvtől várni lehet, megkaptam: rengeteg vidám percet, és önfeledt kacagást. Kár lett volna kihagyni ezt a kötetet! Tisztára, mint egy Erich Kästner-könyv.
Névte Lenke véleménye:
Nem mondanám kifejezetten humorosnak, de szórakoztató könyv. Az alapötlet nagyon tetszett, el is gondolkodtatott. A megvalósítás is nagyon jó lett, nem találtam ki minden fordulatát elsőre. A szereplők jól ki lettek dolgozva, valós embereknek hatottak egy nem igazán valóságos helyzetben. Minden esetre elgondolkozik az ember: mi mindenre lenne hajlandó a pénzért? A házasságát mennyire érzi biztosnak?
Kellemes, egyszeri olvasmány.
Göttfert Dalma véleménye:
Teljesen belelendültem Kerstin Gier könyveibe. Annyira tetszik a humora és a jellemábrázolásai, hogy igyekszem mindent elolvasni Tőle, amihez csak hozzájutok. Ezt a könyvet konkrétan szűk 4 óra alatt kiolvastam, mert a címével ellentétben egy nagyon aranyos, izgalmas történet, melynek szinte minden szereplőjét imádtam. Alig várom, hogy nekiessek (mindjárt :)) a következőnek!