ADATLAP
Fiatalurak
Jo March nem is lehetne boldogabb: van két kisfia, ráadásul egy tucat tanítványa a plumfieldi rendhagyó iskolában, melyet férjével, Bhaer professzorral együtt vezet. Ám a fiúknak megvan az a tulajdonságuk, hogy örökké bajba keverednek, még akkor is, ha a jószívű, kedves Marchék viselnek gondot rájuk. Zűrzavar és kalandok kísérik a fiúk útját, amíg megtalálják helyüket Plumfield közösségében. A March család kalandjai tehát folytatódnak…...
Ragács Kinga véleménye:
Nagyon tetszett, méltó folytatása a Kisasszonyok és a Jó feleségek című köteteknek. Valódi romantikus regény, amely arról szól, hogy mindent el lehet érni a szeretet erejével. Ebben a könyvben is végtelenül szerethetőek a karakterek. Visszatérő motívumként szerepel a családi ünnep, melyhez ebben a részben már a nebulók is csatlakoznak.
Triszné Szabó Márta véleménye:
Ebben a kötetben főleg Jo March élete van a középpontban, aki férjével iskolát vezet. Megismerjük a fiúk és lányok mindennapjait, kalandjaikat. Jo és a professzor szeretettel tanítják és nevelik őket, néha különleges "módszerekkel" terelik őket a helyes útra. Jó könyv volt, a befejező kötetet is el fogom olvasni.