ADATLAP
Flashforward - A jövő emlékei
Fizikusok. Kutatók. Eredetileg csak egy elmélet igazolását keresték. Bizonyítékot egy hipotetikus részecske valódi létezésére. Az események azonban kicsúsztak a kezük közül... Két percre valamennyi ember a földön eszméletét veszti, és ez alatt a két perc alatt bepillanthat a jövőjébe. Akár kellemes dolog, amit ott lát, akár kellemetlen, választania kell: elfogadja a látomásokat valóságnak, és aláveti magát a sorsának, vagy harcba száll ellene, hogy változtasson az elkövetkezendő eseményeken. A két kutatónak sincsen könnyű dolga, mert jövőemlékeikből nemcsak az derült ki, hogy közös szerelmük melyiküket választja, hanem az is, hogy egyikükre korai halál vár. Vajon kijátszható-e a végzet, vagy minden, amit láttak, kérlelhetetlenül valóra válik?
...
Szerletics Róbert véleménye:
Nem rossz a téma, és a kifejtése sem, csak nekem kicsit túl tudományos volt. A filozófiai eszmefuttatások még rendben is voltak, de a kvantumfizikai részek már magasabb szakirányú képzettséget igényeltek.
Ettől függetlenül élvezetesen, olvasmányosan és időnként izgalmasan megírt sci-fi a mű, ahol nagyon érdekes volt a "jövőemlékeknek" a társadalmakra és az egyénekre tett hatása. Főleg pedig az alapkérdés kifejtése: megváltoztatható-e a jövő, vagy "kőbe van vésve"?