ADATLAP
Galambok őrizői
Az időszámításunk szerinti hetvenedik évben kilencszáz zsidónak hónapokig sikerült feltartóztatnia a római seregeket a júdeai sivatagban, Maszadában. Az ókori történész, Josephus szerint két nő és öt gyerek élte túl a rómaiak mészárlását. Ez a történelmi esemény adja a hátterét négy különleges, érzékeny nő lenyűgöző történetének, akik mind más úton érkeztek Maszadába. Yael édesanyja szülés közben életét vesztette, amit az apja soha nem tudott megbocsátani. Revka, a néha pék felesége végignézte, ahogy a római katonák brutálisan meggyilkolják a lányát, ráhagyva unokáit, akik a szörnyűségek hatására megnémultak. Aziza egy harcos lánya, akit fiúként neveltek fel, rettenthetetlen lovas és ügyes mesterlövész. Shirah az ősi mágia és gyógyítás mestere, hátborzongatóan éleselméjű, erős asszony. Miközben a rómaiak egyre közelebb érnek, négy rendkívüli, bátor nő élete kereszteződik az ostrom kétségbeesett napjaiban. Valamennyien galambtartók és valamennyien titoktartók - kik ők, honnan jöttek, ki nemzette őket és kiket szerettek. Alice Hoffman a New York Times bestseller szerzője, eddig négy regénye jelent meg magyarul. A Galambok őrizői különleges alkotás. Az írónő a markáns karaktereket új, tőle szokatlan helyszínnel ötvözi - a gyönyörű nyelvezet és a könnyed, elringató történet azonban a régi. Finom mágikus utalások színezik szokatlan asszociációkkal fűszerezve, így az olvasók bátran szabadjára engedhetik a képzeletüket....
Feraji Anikó véleménye:
Nehéz könyv. tele küzdéssel, fájdalommal, de szeretettel és hittel is. Kegyetlen és kíméletlen korban és világban játszódik, erős nők életét mutatja be. Összefonódnak a sorsok, szerelmeken, rivalizálásokon, bajtársiasságon keresztül. Nagyon szép történetek, de nagyon megrázóak is. A női bölcsesség ünneplése ez a könyv, az élet minden területén. Szép, érdemes elolvasni.
Szabóné angyalbogyolo@citromail.hu véleménye:
Az elején le akartam tenni, de aztán úgy éreztem egyre jobban elvarázsol. A szívemig ért a csodálatos nők történetet,akik az embert próbáló körülmények között is szerettek, hűségesek voltak, és mindent feláldoztak azért, amire a csillagok, és a sorsuk rendelte őket. Sírtam a végén, és napokig nem bírtam másik könyvet venni a kezembe. Most ott sorakozik a többi kedves és lenyűgöző könyveim mellett és elég csak rápillantanom, és átmelegszik a lelkem.
Szabó Georgina véleménye:
"Az emberek gyakran nem látják meg azt, ami a szemük előtt van. Titkokat keresnek, olyasmit, ami rejtve van, ami el van temetve, de vakok arra, amit a szemük láthat." (516.oldal) Egy ideje már a polcomon hevert.. Kellemes csalódás volt!!!
Szabó Georgina véleménye:
Alice Hoffman egy olyan időbe repíti vissza az Olvasót, ahol a nőket semmibe veszi a társadalom. Bemutatja sokszínűségüket, hogy minden téren megállják a helyüket. Mindezt megfűszerezi egy kis mágiával, hogy elvarázsoljon minden kedves Könyvmolyt.
Baloghné dr. Halász Barbara véleménye:
Szerintem hihetetlenül szép történet. 4 történet, 4 nő sorsa, amely a végén egybefonódik. Drámai eseményeket természetfeletti szállal köt össze, s a történet vége egy igaz történeten alapuló tragédia. Hmm. Kemény, gondolkoztató. Azon is elgondolkodtam, hogy az írónő milyen fantáziával rendelkezik, hogy egy ilyen történetet kreált egy drámai eseményből. Mindenkinek ajánlom!
Évy Sára véleménye:
Kőkemény. Ha nincs olvasási kihívás, lehet, hogy nem olvastam volna végig, vagy egy időre legalábbis letettem volna pihentetni. Olvasmányos, a történet gördülékeny, de örülök, hogy túl vagyok rajta. A vége érintett meg különösen, hogy gyakorlatilag igaz történetről van szó - lehet, hogy a könyv fülszövegében is fény derül erre, de én azokat nem mindig olvasom el, vagy ha elolvasom, elfelejtem - nem szeretem semmilyen szinten a spoilerezést. Ha egy író jó, és ajánlják a könyvet, az nekem elég. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy értékes olvasmány, ajánlom mindenkinek valahová az 50-es listába.
Simon Judit véleménye:
Hm, nem tudom. Nem volt rossz, de újra nem kezdenék bele...