ADATLAP
Grey
---...
Rácz Alexandra véleménye:
Olvastam a trilógiát. Az első nagyon tetszett, a többi nem. Aztán jöt a film, nem lett az igazi. Gondoltam megnézem azért a 2. részt is. Hogy felelevenítsem a történteket, elolvastam ezt a részt is. Eddig ez vitte a prímet. Eltekintve a főszereplő durva stílusától, végre megkedveltem szép lassan ezt a Szörnyeteget. Érdekes utazás volt. Jöhet a film...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Mivel már ismertem a történetet, így is indultam neki az olvasásnak. Érdekes volt Christian szemszögéből látni az eseményeket. A végén még úgy vártam még, hogy történjen valami, olyan befejezetlen a vége. Tetszett Christian próbálkozása, viszont a szabadszájúsága nekem túl sok volt.
Koller Alexa véleménye:
Nagyon jó könyv volt.Érdekes volt egy történetet elolvasni a másik szemszögéből is.Kicsit talán durvábban van fogalmazva,mint Ana szemszögéből,de érdekes volt így is.Remélem a következő kettő is megjelenik majd Christian szemszögéből.
Homlok Renáta véleménye:
Mikor kiderült számomra, hogy ez is trilógia lesz, hirtelen nagyon soknak találtam azt a több mint 700 oldalt. Nem tudtam elképzelni, hogy mit lehet még ebből kihozni. De olvasva valahogy elveszett az a 700 oldal. Christian gondolatai sokszor viccesek, érdekes volt az ő szemszögéből olvasni a történetet. Meg merném kockáztatni, hogy jobban tetszett, mint A szürke ötven árnyalata. Nem hittem, hogy ezt fogom mondani, de tuti el fogom olvasni a trilógia többi részét is.
Pogonowski Johanna véleménye:
Annak idején a trilógiát is. Míg olvastam tetszett, de utána nem sok mindent maradt meg. A történet olvasata egy másik szemszögből kifejezetten frissítő volt. Bár szerintem azért itt-ott nyálasra sikerült. Nem hiszem, hogy egy domináns-alárendelt szexuális életet élő férfi így gondolkozna.
Bár tény, hogy kifejezetten üdítő volt szabadszájúsága! Van a könyvben valami primitív egyszerűség, ami üdítő is tud lenni. Nem lépi át ilyen szempontból a határt, nem csap át igénytelenségbe, olvashatatlan szennybe.
Összességében nézve egész jó volt. Nem mondom, hogy imádni fogom, de bárkinek ajánlom, aki egy kicsit másra vágyik.
Vargáné Hegedüs Zsófia véleménye:
Nagy meglepetés volt számomra, hogy új kötete jelent meg az írónőnek a témában. Mivel a trilógiát olvastam, így ezt is megvettem. Nekem tetszett. Segített jobban megérteni Grey-t, így hogy az ő szemszögéből is olvashattam a Szürke ötven árnyalata történetét.
Trisz Tamara véleménye:
Tulajdonképpen a történet nem különbözik semmiben A szürke ötven árnyalata c. könyvtől. Érdekes volt megismerni a történetet Christian szemszögéből, és öröm volt olvasni a jellemfejlődéséről. Ami különösen tetszett benne az az, hogy olyan kis eseményeket is írt az írónő, amik az első kötetben nem voltak. Számomra egyébként a szöveg néha túlzóan perverz volt, és emiatt többször le is kellett tennem a könyvet.
Bakos Dominika véleménye:
Huha :D Először ezt éreztem aztán magával ragadott.... Olvastam Ana szemszögéből is és talán ez egy kicsit jobban tetszett... Annyira más szemléletbe került Mr. Grey mint először... jó volt megismerni kissé kusza gondolatait és az álmai által a múltja darabkáit....Sokkal inkább megértettem őt és hogy milyen ember mint Ana szemszögéből nézve... Várom a folytatását :D Addig is keresek más olvasni valót :)
Bánné Szalai Anikó véleménye:
Érdekes volt a másik szemszögből olvasni a történetet. Mivel a szürkét már olvastam, így a történetet ismertem, de így is voltak újdonságok benne. Nem bántam meg, hogy belekezdtem. Kíváncsian várom a folytatást.
Fehér Barbara véleménye:
Tetszett. Szerintem Grey szemszögéből izgalmasabb az egész, és így jobban megfogott.Bár néha untam, de voltak olyan részek, amikor a megdöbbenéstől leesett az állam.
Olvasgatni jó, meg szórakozni. De (persze csak szerintem) nincsen sem művészi, sem irodalmi értéke.
Markóné Gulyás Judit véleménye:
Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen a könyv a másik oldalról is. Nem sokkal korábban olvastam el az előző köteteket, így még friss volt az élmény. Kis hullámvölgyekkel, de tetszett. Nem bántam meg, hogy elolvastam!
Pacsuta Gitti véleménye:
Az Ötven árnyalat könyvsorozat nagyon tetszett így ezt a könyvet is abban a hitben kezdtem el olvasni hogy ugyanúgy magával ragad, de nem azt kaptam amit vártam. Jó volt Christian szemszögéből is megismerni a történetet.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
A könyv afèrfi szemszögèből mutatja be kapcsolatukat. Mivel ismertem màr a törtènetet ezèrt nem volt annyira izgalmas. Biztos, hogy kèsőbb ùjra fogom olvasni együtt A szürke ötven àrnyalatàval, ùgy lesz igazàn èrdekes, hogy Grey ès Ana hogy èli meg ugyanazt az esmènyt.
Montag Brigitta véleménye:
Nekem nagyon tetszett a könyv. Jó volt, hogy a pasi szemszögéből megismerhettem a történetet. Ami kicsit lassított, hogy a Szürke 50 árnyalatát már régen olvastam így nem emlékeztem, hogy Ana hogy reagált így elő kellett vegyem azt a könyvet is és párhuzamos olvastam. De jó volt. Tetszik :)
Ujvari Zsuzsi véleménye:
Úgy kezdtem a könyvnek, hogy előtte negatív vélemènyeket hallottam róla! Miután elkezdtem olvasni azt éreztem, hogy újra a Szürke 50 àrnyalatát olvasom és akkor belemerültem nagyon és csak olvastam ébredés után, a vonaton, buszon és lefekvés előtt. Nagyon tetszett, de akkor hirtelen vège lett és csak ültem az ágyon és akartam volna olvasni mèg, megtudni, hogy hogy hogy alakul s történet Mr. Grey szemszögéből!