ADATLAP
Gyönyörű sorscsapás
Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében - azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. Travis vézna testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?...
Csomai Borbála véleménye:
Nagyon sok helyről hallottam már a regényről, így elvárásokkal kezdtem el olvasni. Sajnos kicsit csalódnom kellett. Alapvetően tetszett a történet viszont hiányoltam belőle az izgalmat, többet vártam tőle. A romantikus szállal kapcsolatban vegyes érzéseim voltak. A legtöbb helyen nagyon jó, viszont néhányszor már túl sokáig lett húzva.
Gálné Török Ágnes véleménye:
Abby és Travis története nem mindennapos szerelmi történetről szól. Egyből megfogott a könyv, érezhető volt, hogy komolyabbra fordul a kettejük kapcsolata. Magánvéleményem, hogy Abby ha néha megosztja és megbeszéli Travissal a gondjait és a nem tetsző dolgokat nem lett volna ennyi csavar a kapcsolatukban, de persze a könyv úgy jó ahogy van.
Ez a könyv felkerült a kedvenc könyveim listájára.
Biztosan a folytatásokat is olvasni fogom.
Bankó Sarolta véleménye:
Régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, és most el is jutottam odáig, hogy elolvassam. Nem csalódtam, egy jó sztori, az igazi megtalálásáról és meghódításáról. Ez a könyv szerintem Travisről szól és nem Abbyről. A mellékszereplők is tetszettek, különösen America, nagyon temperamentumos, igazi barátnője Abbynek. Olvasom a folytatást.
Rasztik Réka véleménye:
Katie McGuire rendelkezik egy olyan kiemelkedő tehetséggel, mint a frappáns cselekményírás. Abby („Gal”) és Travis története gyönyörű, egyből a szívembe zártam őket. Nem véletlen került fel a kedvenc könyvek listájára. Parkert néha lerúgtam volna, mert enyhén idegesítő volt, de hát minden könyvben kell lennie egy olyan karakternek, akit lehet utálni.
Horváth Alexandra véleménye:
10/10*
Ha osztályozni lehetnek akkor a legmagasabb számot adnám erre a könyvre. Egyik ismerősöm ajánlotta, miszerint biztosan tetszene, és igaza volt. Imádtam!
Abby és Travis a legcukibb páros és szerintem minden lánynak kell egy Travis! :D
Biztosan nem először vettem a kezembe ezt a könyvet!
Miklósovics Lilla véleménye:
Minden barátomtól azt hallottam, hogy eszméletlen ez a könyv. Én is gyorsan kiolvastam, nem kellett hozzá két nap sem. Imádtam az elejét és a közepét, de a vége nekem elkapkodott volt. Ennek ellenére el fogom olvasni a folytatásait, mert a történet nagyon tetszett!
Tóth Rozi véleménye:
Nagyon tetszett ez szerelmi történet, ahogy Abby és Trevis egymással évődik, ahogy bemutatja azt, hogy milyen egy egyetemi élet.Biztos, hogy elfogom olvasni az összes folytatást, amikre nagyon kíváncsi vagyok.
Nagy Szimonetta véleménye:
Vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban. Nem merném rögtön kijelenteni se azt, hogy imádtam, se azt, hogy nem tetszett. Voltak momantumok, amikor kifejezetten élveztem: Abbyvel kapcsolatban a szerencsejáték, Travisszel pedig a verekedés volt az, ami kifejezetten megfogott. Az elején tetszett a szerelmi évelődésük, idővel azonban nekem túl vontatottá vált, mintha az írónő csak azért döntött volna úgy, hogy vesszenek össze már megint valamin, mert kell egy újabb csavar a történetbe. Arról a regény végén sem sikerült meggyőznie, hogy ez a két fiatal egymáshoz való, és a kezdeti közömbösségből mindkét főszerelőt kezdtem egyre kevésbé kedvelni. Travist azért, mert túl erőszakos, Abbyt pedig, mert túl hisztis. Számomra egyszer olvasható könyv volt, de nem hiszem, hogy valaha elolvasom a folytatását.
Gergely Edina véleménye:
Tetszett. Biztosan el fogom olvasni a folytatást is. Jó volt, hogy nem egy tipikus szerelmi történetet olvashattam, nem a tipikus kapcsolati drámák jöttek elő. Érdekes volt a szerelmi szálon kívüli történet is, Abby múltja. Kíváncsi vagyok, hogy a folytatásban még hova bonyolódnak a szálak.
Kvárta-Papp Zsuzsanna véleménye:
Nekem nagyon tetszett Abby és Travis története, mert hiába szeretik egymást, évődnek és nem biztos semmi a kapcsolatukban, de egymásnak lettek teremtve. Tetszik, hogy Travis megváltozik, és az, hogy Abby nem adja magát olyan könnyen. Sok meglepetés van a könyvben, amik a történet közben derülnek ki, főleg a szereplőkről. Ajánlani tudom, azoknak akik a romantikus regényekkel barátkoznak, mert ez nem annyira nyálas és csöpögős.
Matus Marietta véleménye:
Jamie Mcguire-től ez az első könyvem, melyet olvastam. Nagyon megnyerő volt a történet igen gyorsan sikerült elolvasnom (az értékelése egy "kicsit" elhúzodott). Izgalmas volt a cselekmény, érződött a kettőjük közötti szikra, vonzódnak egymáshoz a szereplők (Abby és Travis), de mégis próbálják magukat egymástól távol tartani. Végül a szerelem mégis beteljesül. Az egész történet a lány, Abby szemszögéből van leírva. Tetszett a könyv, ajánlom másoknak is.
Kemsei Zsófia véleménye:
Jó volt. Egy nem teljesen tipikus romantikus történet. Tetszett is meg nem is. Az eleje ahogy belátást nyertünk a nagy Travis Maddox életmódjába nem tetszett. Az írásmód kifogástalan volt. Nekem Travis személyiségével volt bajom. Nem kedvelem a rossz fiúkat. DE szerencsére volt egy kicsi Galamb aki megszelídítette vad farkasunk szívét. Nem egy szokványos romantikus történetet kaptunk, semmi veszekedéssel. A könyv lapjain csak úgy pattogtak a szikrák a szenvedélytől, a haragtól. A végére egyáltalán nem számítottam, de nagyon tetszett. Összeházasodni Vegasban?:) Legmerészebb álmaimban sem képzeltem volna. Összességében jó könyv volt. Nem a legjobb amit olvastam, de nem volt rossz.
Tóth Johanna véleménye:
Élveztem ezt a könyvet olvasni és nem is tartott tovább 3-4 napnál. A történet eleinte csak egy romantikus rege volt, de egyszer csak átléptünk Vegasba, ami számomra váratlan és meglepő volt, de jól ki lett találva. A hullámvölgyek a szerelmet is izgalmassá tették.
Bobor Rebeka véleménye:
Nagyon tetszett... Buszon olvastam el, mikor Észtországba utaztunk. Igen, volt rá 2-2 napom (oda-vissza). Kíváncsi vagyok a második részére is. Akarok én is egy Travist. IMÁDTAM. Remélem lesz akkora szerencsém, mint Abbynek... 10/10
Lőrinczy Viktória véleménye:
Először a borítója fogott meg a könyvnek, aztán mikor elolvastam hátul azt a pár véleményt amit írtak, már tudtam hogy teljesen rám szabták ezt a könyvet, hiszen odavagyok a klasszikus romantikus regényekért. De persze nem is csalódtam, mert imádtam az egész könyvet!
Havas Virág véleménye:
Imádtam az elejétől a végéig!!! Különleges volt, egyáltalán nem snassz, alig bírtam letenni! Tetszett Travis igazi rosszfiús énje, meg az illegális boxmérkőzések, Abbi titokzatossága, és, hogy az első pillanattól kezdve tudta kezelni a pasit! Az egyik kedvenc részem az volt, amikor elutaztak Las Vegasba, pókerezni. Aki ezt a könyvet olvassa garantáltan nem unatkozik!
Scheibelhoffer Liza véleménye:
Számomra ez a könyv mindent tartalmaz,amit kell. Van benne fordulat, érzelmek, humor és akció is. Az írónő nem csak a rózsaszín ködön át közelíti meg Travis és Abby kapcsolatát, hanem annak nehézségeit is az olvasó elé tárja, ezzel elérve azt, hogy hétköznapi emberekként tekintsünk rájuk, mégis szívesen a bőrükbe bújva.
Scheibelhoffer Liza véleménye:
Számomra ez a könyv mindent tartalmaz,amit kell. Van benne fordulat, érzelmek, humor és akció is. Az írónő nem csak a rózsaszín ködön át közelíti meg Travis és Abby kapcsolatát, hanem annak nehézségeit is az olvasó elé tárja, ezzel elérve azt, hogy hétköznapi emberekként tekintsünk rájuk, mégis szívesen a bőrükbe bújva.
Balogh Krisztina véleménye:
Egyszerűen imádtam! Egyszer szépen emelkednek az érzelmek, aztán jön egy kanyar, kapsz egyet a gyomrodba és zuhansz lefelé. Nem egy vontatott könyv inkább elég izgalmas.;) Úgyhogy mindenkinek ajánlom mert tényleg nagyon jó könyv és nem lehet le rakni! :)
Lenge Anna véleménye:
Imádom, imádom. Nagyon tetszett, hogy Travis nem az a tipikus fiú (mint a többi romantikus regényben). Tetszett, hogy Abbyt mindig Galambnak hívta és hogy próbálta védeni. Jamie nagyot alkott ezzel a könyvvel.
Feraji Anikó véleménye:
HM... úgy tűnik kinőttem a tini romantikából, pedig régen szerettem az ilyen típusú könyveket, együtt olvadtam a szereplőkkel. Most ezt nem tudnám elmondani. Kedves az egész könyv, a szenvelgések olyan tipikusak, bájosak, a szereplők is szimpatikusak, de mégsem éreztem nagy durranásnak az egész könyvet. Végül is a szerelmük kibontakozása buktatókkal, szünetekkel és újra egymásra találásról. Hm nem biztos, hogy a könyv hibája, lehet csak én vagyok most kevésbé befogadó erre a műfajra.
Repovszki Virág véleménye:
Végre egy könyv amiben nem volt semmi agyoncsavarva. Alapjábavéve semmiről sem szól, csak egy pár szerelméről, nyálasnak, csöpögősnek tűnhet de egyáltalán nem volt az. Mindkét főszereplő belevaló, mindegyiknek megvan a maga hibája, de a szívemhez nőttek. az elejétől szurkoltam nekik, igaz kiszámítható volt mi fog történni, de ez egyáltalán nem akadályozott meg hogy izguljak, az egyes részeknél. Ami még külön tetszett benne az egy kis rejtély volt amire nem tudtam volna rájönni. De sajnos mint oly sok könyvben itt is volt egy számomra idegesítő karakter, lehet, hogy ez direkt volt benne, hogy mérgelődjek a könyv olvasása közben és azt a bizonyost szereplőt szidva ne tegyem le a könyvet, de azért kihagyhatta volna az írónő. Ezenkívül persze nagyon tetszett. Mint említettem nem volt benne semmi extra, de a kedvenc könyveim egyike lett. Aki szereti a nem túl nyálas könnyed szerelmi történetet, szeretni fogja.
Bogdányi Réka véleménye:
Letehetetlen. Egy hét alatt elolvastam mindhárom részt. A karaktereket imádtam, főleg Travist. Tetszett, hogy a második rész nem folytatás volt, hanem az ő szempontjából írta le az író. Nagyon jó, és fordulatos könyv. Csak ajánlani tudom.
Demény Petra véleménye:
Egy letehetetlen könyv (nem is könyv, trilógia), ami nem véletlenül került fel a Bestseller listára. Könnyed olvasmány a szerelemről, barátokról, iskoláról (ifjúsági regény, végül is mi másról szólna ^^). Imádtam olvasni és egy hétvége alatt végeztem mindhárommal. :)
Béres Zsófia véleménye:
Úristen de szerettem ezt a könyvet. Tavaly elkezdtem,de valahogy megse fejeztem be.Aztán most év elején újra raszantam magam és elolvastam.De nem bantam meg. Travis tipikus rossz fiú Abby pedig hat...jo kislany. Amennyit civakodnak az egesz könyvben,de érezhető volt h csak pillanatok(oldalak) kerdese es megvaltozik a hangulat.Nekem.az is nagyon tetszett h Travis a pénzt illegális bunyozasbol nyeri.A vége mint minden könyvben fordulatos(az a bizonyos tuzeset) es megnyero. Oo es az írónő nagyon jól teszi h ir mindegyik Maddox tesórol egy konyvet.:)
Busch Petra véleménye:
1. Egy több mint 500 oldalas könyv.
2. Egy klasszikus romantikus történet .
3. Egy könyv, amelyből filmet forgattak.
4. Egy idén megjelent könyv.
5. Egy könyv, amelynek szám van a címében.
6. Egy 30 évnél fiatalabb szerző könyve.
7. Egy könyv, amelynek szereplői nem emberek (legalább a főszereplők nem).
8. Egy vicces könyv.
9. Egy női szerző könyve.
10. Egy detektívtörténet/thriller.
11. Egy egyszavas című könyv.
12. Egy novelláskötet.
13. Egy másik országban játszódó könyv.
14. Egy ismeretterjesztő könyv.
15.Egy népszerű szerző első könyve.
16. Egy kedvenc szerződ olyan könyve, amit még nem olvastál.
17. Egy olyan könyv, amit egy barátod ajánlott.
18. Egy Pulitzer-díjas könyv.
19. Egy igaz történeten alapuló könyv.
20. Egy könyv a várólistád legaljáról.
21. Anyukád egyik kedvenc könyve (ha nem tudod megkérdezni, kérdezd a tesóját vagy a legjobb barátnőd anyukáját).
22. Egy könyv, amitől félsz (mármint rémületet kelt).
23. Egy több mint 100 éves könyv.
24. Egy könyv, amit kizárólag a borítója miatt választasz.
25. Egy kötelező olvasmány, amit nem olvastál el annak idején.
26. Egy önéletrajz/memoár.
27. Egy egy nap alatt elolvasható könyv.
28. Egy könyv, amelynek a címében egy ellentétpár van.
29. Egy könyv, amely olyan helyen játszódik, ahova mindig is szerettél volna eljutni.
30. Egy könyv, amely abban az évben jelent meg, amikor születtél.
31. Egy rossz értékeléseket kapott könyv.
32. Egy trilógia.
33. Egy könyv, amelyet gyerekként olvastál.
34. Egy könyv, amelyben szerelmi háromszög van.
35. Egy jövőben játszódó könyv.
36. Egy gimiben játszódó könyv.
37. Egy könyv, amelynek valamilye
Kelemen Katalin véleménye:
Vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Az első részben, a Gyönyörű sorscsapás-ban először haragudtam Abby-re, amiért nem harcol a szerelemért, ilyen könnyen eldobja, de ő is belátta, hogy nem élhet Travis nélkül. "Nemcsak rólam és róla volt szó, hanem mi ketten együtt voltunk különlegesek." Imádtam a tetkókat, a motor száguldását, a verekedést, azt hogy a legjobb barátok kiállnak egymás mellett. A második rész be kell valljam jobban tetszett, mint az első. Travis szemszögéből sok minden értelmet nyert. Megtudtuk miért viselkedik úgy ahogyan, és miért lett Abby beceneve a Galamb. Mindenki szeretne ilyen mindent elsöprő szerelmet. Egy új pluszt is kaptunk a könyv végén, mikor betekinthettünk a jövőjük alakulásába. A harmadik részben, a Gyönyörű esküvő-ben is tudott a könyv pluszt nyújtani. Tetszett Travis anyukájának a levele, bátorítást és bizalmat nyújtott Abby-nak. Mind a három részt imádtam, letehetetlen könyvek. Mindig is a kedvenceim közé fognak tartozni. Zárásképp egy mondat jutott eszembe: "Azt hiszem a gyönyörű sorscsapásból gyönyörű esküvő lett."
Rocsák Enikő véleménye:
Hát igen az első rész. Megismerkedés,szeretés,veszekedés,szeretés,veszekedés,szeretés,vesze......és folytathatnám végtelenségig. Ennyi fordulat,nem várt reakció.El se hiszem. Bulik,táncok,csajok,órák,menza,és az Ő lakása. Sok helyszín megannyi színes személyiséggel,karakterrel.Verekedés,kártyázás,sötét múlt.Egyikük nem könnyű eset és mellé még a szörnyen szerelmes legjobb barátok.Travis családja,Galamb,America kiakadásai. A szép kis fogadás,amivel elkezdődött minden.A kíváncsiság mindig felülmúlja,a rossz mindig vonz. És a csábításnak sosincs vége.Ez az első könyv,amire most itt kijelentem,hogy a KEDVENC KÖNYVEM.
Szabó Ágnes véleménye:
A Gyönyörű Sorscsapás egy nagyon különleges könyv egyben megvan a tökéletesen egyszerű alapsztorija. Egy egyetemista szürke lány ellátogat az egyetem egy illegális bunyójára ahol találkozik a tökéletes álompasival. De miért is lenne ez a könyv ilyen népszerű ha csupán ennyiből állna?! Amikor a két fiatal elkezdi megismerni egymást a történet mindjárt izgalmasabb lesz. Hiszen ők ketten valamiben hasonlítanak. Abby élete hirtelen abba az irányba kezd el sodródni amitől megakart szabadulni. A legrosszabb dolog pedig azon a bizonyos Las Vegas-i éjszakán történik.
Szabó Ágnes véleménye:
A Gyönyörű Sorscsapás egy nagyon különleges könyv egyben megvan a tökéletesen egyszerű alapsztorija. Egy egyetemista szürke lány ellátogat az egyetem egy illegális bunyójára ahol találkozik a tökéletes álompasival. De miért is lenne ez a könyv ilyen népszerű ha csupán ennyiből állna?! Amikor a két fiatal elkezdi megismerni egymást a történet mindjárt izgalmasabb lesz. Hiszen ők ketten valamiben hasonlítanak. Abby élete hirtelen abba az irányba kezd el sodródni amitől megakart szabadulni. A legrosszabb dolog pedig azon a bizonyos Las Vegas-i éjszakán történik.