ADATLAP
Gyilkos járt a kastélyomban
"A csikorgás megerősödött, s egy hirtelen támadt széllökés arcába vágta az egyik függönyszárnyat. Mire sikerült megszabadulnia a függönytől, az ajtóban már állt valaki. Középtermetű, zömök jelenség, furcsa, idejétmúlt fehér ruhában, vállig érő szőke hajjal. Éppen úgy volt öltözve, mint régi képeken a várúrnők: magas, feszes gallérja szinte teljesen eltakarta az arcát, csak szalmaszerű haja világított még a sötétségbe hajló félhomályban is. Gary megdermedt......
Borcsa Ferenc véleménye:
Szerintem egy izgalmas könyv, mégha kicsit hasonlít is Agatha Christie Poirot történeteire. A hasonlóság azonban nem teszi unalmassá vagy érdektelenné, mert nagyon jól felépített a könyv és ennek következtében végig izgalmas.
Trisz Tamara véleménye:
Az idei kihívásban is szerettem volna olyat olvasni, amiket apukám szeret. Tavaly választottam Stephen Kinget, ami nem jött be; az idén pedig Fable-t és Lőrincz L. Lászlót. A Fable-t az első 50 oldal után letettem, mert mérhetetlenül idegesített a stílusa! De ez a könyv nagyon tetszett! Fordulatos, izgalmas, végig érdekfeszítő olvasmány. Egyszerű krimi, de alig tudtam letenni - egyre több titok lengte körül a szereplőket, az utolsó oldalakig nem jöttem rá a gyilkos személyére. Elmondhatom, hogy Lőrincz L. László tényleg zseniális író, fogok még tőle olvasni apukám könyvespolcáról!
Szokol Enikő véleménye:
Nagyon tetszett! Érdekes volt és fordulatos. Az őrmester érvelései, eszmefuttatása ahogy próbált rájönni a rejtélyre nagyon vicces volt. A felügyelő tényleg kicsit Poirot-os volt, de ez a könyvben is elhangzott.
Tót Erika véleménye:
A langaléta, és amerikai Garry nagynénjéhez érkezik látogatóba, Angliába. A nagynéni férje rendőrfelügyelő. A csendes környéken, sosem volt gyilkosság, egészen mostanáig. A kastélyban, egy party alkalmával ellopják a házigazda szuper galambjait, és egy pár híres ékszert. Meg keletkezik 3 hulla is hirtelen. Garry is hivatalos volt a partyra. Végül ő kezd nyomozni, összeköttetései révén sok információt megszerez, a nagybátyja segítségével egy csapdát állítanak a gyilkosnak és sikerrel járnak.