ADATLAP
Gyilkosság a golfpályán
Hercule Poirot levelet kap. A Dél-Amerikában meggazdagodott Paul T. Renauld kéri a segítségét, mert az életére törnek. Poirot azonnal útnak is indul Franciaországba a hűséges Hastings kapitánnyal együtt. De elkésnek: mire megérkeznek, a milliomost meggyilkolják. Holttestét a golfpályán találják meg. Gyanúsítottban nincs hiány: a feleség, a szerető, a fiú is elkövethette a gonosztettet. Poirot munkára fogja a kis szürke sejteket, viszont a Sreté felügyelője összes érzékszervét bevetve igyekszik megelőzni. M. Giraud, akit egyesek (például saját maga) a legnagyobb élő detektívnek tartanak, lenézi Poirot módszerét. Poirot cserében közönséges vadászkopónak nevezi a francia nyomozót. Sőt fogad vele, hogy előbb megoldja az esetet, mint ő. Mindeközben Hastings kapitány, legnagyobb meglepetésére, beleszeret egy ismeretlen lányba. És megtörténik a második gyilkosság, ami alapjaiban rengeti meg Poirot elméletét. Vajon ki nyeri a nyomozók közül a fogadást? Agatha Christie rajongói alighanem tudják. A regény más kiadónál, más fordításban Az ijedt szemű lány címen jelent meg. ...
Garai Dóra véleménye:
Ez is egy nagyon szórakoztató Poirot-regény. Rengeteg fordulattal, tele izgalommal megint egyedit alkotott a krimi királynője. Nagyon tetszett az is, hogy egy kis szerelemmel is meg volt fűszerezve Hastings révén. Nekem Hastings narrálása is tetszett, az elmélkedései. És termeszetesen megint a gyilkos személye a legvégén csattant elő meglepetésként. Frappáns!
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Még egy Hastings által narrált könyv. Nagyon butácskára sikerült ez a karakter, és mivel az ő szemével láthatjuk a sztorit, így nekem ez a könyv annyira nem tetszett. Persze csavar itt is volt jócskán, érdekes jellemek is, de valami miatt nem ez a kedvenc kötetem.
Szabó Gabriella véleménye:
Régóta keresett könyv, ritkán fellelhető, könyvesboltban alig található meg. Megérte sokáig várni, végre megtudjuk, hogyan is került Argentinába Hastings kapitány.
A könyvet ismét Hastings kapitány narrálja végig, akárcsak Agatha másik jól sikerült munkáját.