ADATLAP
Gyilkosság az Orient expresszen
Hercule Poirot-t, a híres magándetektívet egy sürgős ügy Isztambulból Angliába szólítja. Az Orient expresszen már nincs szabad hely, ám a vasúttársaság tulajdonosa elintézi, hogy Poirot mégis fülkét kapjon a szerelvényen. Az utasok egyike felismeri őt és csinos summát kínál neki: járjon utána bizonyos fenyegető leveleknek. A detektívnek nem szimpatikus a nyers modorú amerikai, ezért elutasítja az ajánlatot. A férfit másnap holtan találják a fülkéjében. Poirot-nak minden ravaszságára szüksége van ahhoz, hogy időben megoldja az ügyet, hiszen a hótorlasz miatt veszteglő vonat hamarosan elindulhat a következő állomásra, ahol a hatóságoknak jelenteni kell a bűntényt...
Francois Riviere forgatókönyve és Solidor tiszta vonalú rajzai hűen keltik életre a krimi királynője által megálmodott kozmopolita hangulatot....
Rozsi Gáborné Zachar Zsófia Virág véleménye:
Rajongója vagyok Agatha Christie regényeinek, így kíváncsian vártam, hogy mit lehet ebből képregényben kihozni. Gyors és könnyed szórakozás, a lényeges elemek megjelennek benne, bár néha kicsit több tartalom is elfért volna benne.
Stifter Viktória véleménye:
Én sajnos ismerem az eredeti regényt, s meg kell vallanom hiányérzetem volt a képregény olvasása során. Az eredeti regény kb 300 oldalas, ez belesűrítve ebbe a könyvbe természetesen nem sikerülhetett. De a rajzokat olvasni vicces volt, mintha gyerekkorom képregényei jelentek volna meg. Nagyon gyorsan lehet olvasni, a történet lényegét megőrizték, Poirot pedig olyan, mint a filmekben, ahogy mindig is elképzeltem.
Barva Mónika véleménye:
Az eredeti művet nem ismerem, és képregényeket sem szoktam olvasni. A sztori érdekes volt, a rajzok jók. Nem tett jót a történetnek az, hogy besűrítették 45 oldalba, regény formában biztosan átláthatóbb, és sokkal izgalmasabb.