ADATLAP
Három ember a hóban
Vérbeli összetévesztős komédia Erich Kastnernek, a nemzedékek óta töretlen népszerűségű német író-költő-humoristának ez a remekműve. Főszereplője, Tobler titkos tanácsos, a kőgazdag és egy kissé habókos konszerntulajdonos a fejébe veszi, hogy kipróbálja, milyen is hóttszegénynek lenni. Megnyeri a Csillog-Villog Művek saját maga által kiírt pályázatának második díját, és szegény ördögként állít be a bruckbeureni Grand Hotelbe, hogy megkezdje jót megérdemelt jutalomtelelését. Terve fényesen sikerül: míg a fődíj csakugyan ágrólszakadt nyertesét, dr. Fritz Hagedorn ifjúurat milliomosnak nézik és nagyvilági hölgyek rajongják körül, az igazi milliomos egy ócska kis padlásodúban kuksol - a harmadik ember, azaz a jómódú magánzóvá átöltöztetett bölcs urasági inas felügyelete alatt. A többszörös szerepcsere kiválóan alkalmas rá, hogy ki-ki megismerhesse az előkelő társaságot, no meg a fonákját. Meg persze egyebekre: többek között egy kis szerelemre - és végül némi szerencsés végkifejletre is......
Horváth Krisztina véleménye:
Jó volt újra elolvasni annyi év után. Jópofa, humoros történet, némi társadalmi kritikával az előítéletekről. Pedig ahogy a közmondás is tartja: "nem a ruha teszi az embert". Egy-két részt, mint pl. az álomról szólót kihagytam volna, de ezt leszámítva is csupa derű a könyv.
Csátiné Varga Mónika véleménye:
Több gyerekkönyvet olvastam az írótól. Sőt, tanítóként ajánlom a tanítványaimnak is.
De felnőtt könyvét nem olvastam. Pedig nagyon jó! Sokat nevettem, vidám, kedves történet. A humor nem annyira direkt, kicsit burkolt, fanyar.
Nagyon-nagyon tetszett, ajánlom másoknak is!!!