ADATLAP
Ház(asság)i feladat
Elin épp olyan, mint a legtöbb tizennégy éves kamaszlány: elégedetlen a külsejével, a szülei a tanulással nyaggatják, miközben ő legszívesebben órákig traccsolna barátnőivel. Egy dologban azonban különbözik a többi lánytól: férjhez akar menni, de azonnal. Igen ám, de kihez és hogyan? Alapos tervet készít, a házi feladatként írandó tanulmányok mintájára. Kutatás, esettanulmányok, terepmunka, aprólékosan kidolgozva, pontokba szedve – ha az iskolában ez a dolgok rendje, miért épp az érzelmek működnének másképp? Márpedig másképp működnek. Mulatságos és izgalmas kalandok során végül a Házassági Feladat eredményre vezet – még ha másképp is, mint ahogy azt ő elképzelte....
Király Anna véleménye:
Ez volt az első könyv, amit félre tettem és inkább másba kezdtem. Előtte úgy voltam mindig az olvasmányokkal, hogyha már elkezdtem, akkor be is kell fejezni. Addig nem kezdek újba, míg ki nem olvastam az előzőt, és mellette se olvasok mást. Hát itt valamiért kivételt tettem, mert nem fogott meg az eleje és valahogy nem voltam elég kitartó, hogy meg tudjam mi lett a vége.

Aztán most ismét elő kaptam, mondván, most már azért illene kiolvasni, ha már egyszer van egy ilyen kategória is és még milyen jól is tettem.

A döcögős kezdet ellenére a közepétől egészen élvezhető, sőt izgalmas lett a regény. Az elején csak adatgyűjtés volt leginkább, utána jöttek az igazi történések. Egy új kapcsolat, a lelepleződés, némi kaland és veszély.

Összességében tehát a kezdeti laposság, lassúság ellenére a vége kárpótolt mindenért és élvezhetővé tette a regényt.