ADATLAP
Házasságsirató
Nóra felső középosztálybeli, középkorú nő, fiatalabbra lecserélt feleség, aki valamikor egy jó házasság reményében feladta ígéretes karrierjét. Az egész életét a férje köré építette fel, és csak a válás után szembesül azzal, hogy amíg ő az aranykalitkában üldögélt, a világ körülötte teljesen megváltozott. A férje a cégein keresztül minden pénzüket kimentette a közösből, a lánya Londonba költözik, Nóra teljesen magára marad. Nem kap munkát, és a férfiak is úgy néznek át rajta, mint az ablaküvegen. Igazságtalan harc megvívására kényszerül az idő ellen, hiszen kultúránkban az évek múlásához leértékelődés társul. Az öregedéssel együtt járó elmagányosodás pedig - akár a nátha vagy az influenza - az élet természetes velejárójaként van jelen az életünkben.
A történtek után azonnal új társat kezd keresni, társkereső oldalon regisztrál, ezáltal megalázó helyzetek sokaságának kitéve magát, melyeket a fiatal nőkre vadászó, macsó férfiaktól kell elszenvednie. Talajvesztett és elkeseredett, úgy érzi, minden és mindenki azt sugallja, törődjön bele, hogy vége, és kezdje el a visszaszámlálást.
Mígnem egy reggel arra ébred, hogy......
Gy.né T. Anikó véleménye:
Egy abszolút mai történet: a sikeres, gazdag vállalkozó lecseréli 50. évébe lépő feleségét. Válásuk után szembesül az asszony azzal, hogy elment mellette az élet, szinte semmibe veszik a munkaerőpiacon. Amíg ő otthon 20 évig csak a gyerekének, a férjének, a partyknak élt, teljesen kiesett a szakmájából, képtelen visszatalálni. Idáig igazán életszerű a történet, de ahogy álmai pasija felbukkan, az teljesen meseszerű. Nem ilyen befejezést vártam.