ADATLAP
Házasságtörés
A könyv egy fiatal harminc év körüli nőről szól, akinek magánéletével és karrierjével is látszólag minden rendben. Újságíróként, sikeres családanya és feleség ként is megállja a helyét, de mégis valami hiányzik az életéből.....figyelem, szenvedély, érzékiség, adrenalinnal dúsított élmények...de minden elkövetett bűnnek következménye van......
Katics Orsolya véleménye:
Hihetetlenül elgondolkodtató könyv, pont úgy, mint az író összes többi műve. Maga a történet teljesen hétköznapi, és talán éppen ez az, amiért annyira megérinti az embert - engem legalábbis biztosan. Mert bizony tényleg ilyenek vagyunk- nem tudjuk értékelni, amink van, a biztonság helyett a kaland kell, és fordítva...
Jakabné Rácz Ildikó véleménye:
Ha már Coelho, akkor egy kedvenc idézetem a könyvből:
"Azt hiszed, hogy mindez a szépség és fenségesség belefér egy képkockába? Inkább vésd a szívedbe. Ez sokkal fontosabb, mint az, hogy másoknak mutogasd, mit éltél át."
Elgondolkodtató könyv, mint Coelho-tól minden. Bár egy kicsit "Szürke 50 árnyalata" érzés is volt bennem, de azért megjelentek benne az íróra jellemző mély gondolatok is, úgymint hit, remény, esély a boldogságra, szeretet...Őszintén nem lett a kedvenc könyvem!
Kucska Erika véleménye:
Ez a Coelho regény is gondolatébresztő. Tényleg ilyenek vagyunk, állandóan vágyunk az izgalomra, a veszélyre, a kalandra; unjuk azt ami kiszámítható ami hétköznapi? Akármit választunk is "először a Szeretetet kell megtalálnunk" hogy összhangban legyünk önmagunkkal, legyőzzük a mai kor népbetegségét a depressziót, amellyel a regény hőse Linda is küzd. Sok jó gondolat van a könyvben a szeretetről,az érzésekről. A regényben biztos mindenki felfedezi egy kis részét a saját életének ha nem gondolatainak.
Papp Anita véleménye:
Az író másodszor sem hozta el nekem a hatást. A háromszög a végére megszűnik, konklúzió azonban - számomra - nincs. A közepe körül stílust vált, megjelenik a hit, a vallás, ami jellemző Coelho-ra. Nekem ez így már nem jött be. Vannak részek ahol a számomra unalmas. Egyszer olvasható... Azonban azt kell mondjam: gondolatébresztő.
Varga Ildikó véleménye:
Linda fiatal, két gyermekes családanya, akinek mindene megvan: szerető és gondoskodó férj remek munkahely, biztos anyagi háttér. Azonban mégis boldogtalannak érzi magát. Így amikor találkozik iskolai szerelmével, az ismert politikussal, Jacobbal fellobban benne a régi szenvedély. Titkos találkozások, lelkiismeret-furdalás, megbánás. Végül Lindának döntenie kell: család vagy a szerető.
Azért szeretem Coelho köteteit, mert sosem azt kapom, amit várok, itt is meglepett a vége. Például nem beszélhetünk arról a tipikus szerelmi háromszögről, amire az olvasó számít.
Olvastam már jobb könyvet Coelho-tól, de ez is tettszett.
Kvárta-Papp Zsuzsanna véleménye:
Egyszerű történet, amit általában értékelek, de ez nem igazán tetszett. Egy jó anyagi körülmények között élő nő megingásáról szól. Sokan csernének vele. Szerintem egészen egyszerűen az volt a baja, hogy egyhangú volt az élete és unalmában bemagyarázott magának mindenfélét, aztán megcsalta a férjét, stb. A könyv vége tetszett, amúgy olvastam már jobbat Coelhotól.
Buczkó Judit véleménye:
Érdekes volt a téma, Linda akinek látszólag tökéletes élete van mégsem boldog, túl laposnak érzi ki akar szakadni a megszokottból és így megcsalja a férjét. Ami végül nem jutatta őt a kívánt boldogsághoz. Habár megcsalásról szól nekem tetszett mert a végén mégis rájön a főszereplő hogy a férje mellett a helye. És különösen tetszett a férje hozzáállása mert létezik igaz szerelem bármi történjék is.
Bedekov Angéla véleménye:
Szerintem a könyv részben azt mutatja be, hogy egyik pillanatról a másikra, hogy tud az életünk a feje tetejére állni. Egy találkozás, ami olyan eseményeket indít el, amire sose gondolnánk. És ezt meg kell tanulni elfogadni, megérteni és a dolgok mögé látni. Nekem tetszett.
Tószegi Csilla véleménye:
Paulo Coelho egy olyan író, aki mindig tabutémákat döntöget könyveiben. Kedvenc íróim egyike, mert olyan dolgokra világít rá, amelyek a hétköznapi életben elveszhetnek vagy természetesnek vehetőek. Ebben a könyvben egy átlagos asszony életét mutatja be, aki nem lát már semmi érdekeset az életében. A házasságtöréssel izgalmassá teszi azt, de a végén rájön, hogy nem biztos, hogy ez az igazi út a boldogság felé.
Knap Marianna véleménye:
Meg kell hogy mondjam, ha ez lett volna az első könyv amelyet elolvasok Coelho- tól, akkor nem lett volna folytatás...... nem tetszett a történet, a stílus pedig annyira különbözött a Tőle megszokottól, hogy ha nem tudtam volna ki a szerző, hát biztosan nem rá tippelek!!
Katinka Dormán véleménye:
A sztori egyszerű nem bonyolitja tul a dolgokat. Nincsenek különösebben mélyenszántó gondolatok.
Az elfogadást szeretné tanítani. Sajat magunk elfigadasat, a masik elfogafasat, az élet elfogadasat.
Nem ez a kedvenc Coelho könyvem de jo volt olvasni.
Szalai Natália véleménye:
Igazság szerint csalódás volt számomra a könyv. Nem ezt vártam az írótól. Minden könyvét olvastam, voltak gyengébbek is, de ez messze elmaradt a várt színvonaltól. Kevésbé volt elgondolkodtató, a történet vontatott, unalmas volt számomra.

" Nem te választod az életedet : ő választ téged. Nem értheted meg, miért jut neked több öröm vagy több szomorúság. Csak fogadd el és menj tovább. "
Balázs Dóra véleménye:
Nem tetszett annyira a történet, mert olyan lapos, semmi nem történik benne igazán. Hiányoltam a Coelhos mondatokat is belőle, amik mindig valamilyen tanulságot tartalmaznak. Érdekes volt viszont, hogy egy nő szemszögéből írta a könyvet. A nőnek úgy sikerül újra boldognak lennie, hogy viszonyt folytat egy férfivel akibe beleszeret, majd ismét rájön, hogy a férjét szereti. Ez a viszony érteti meg vele az élet valódi értelmét.
Ujfalusi Dorottya véleménye:
Kicsit többet vártam Coleho-tól, vagy inkább ettől a könyvtől?? Rég volt már a nagy beharangozása, nagyon el akartam már olvasni, hogy mi az amit "magasztalnak". Most sikerült eljutni, hogy elolvastam, de csalódtam.. A könyv olvassásakor, azt vártam, hogy érdekesebb, jobb lesz, ezért is magával ragadott az olvasás, de azért, mert valami jobbra vártam.. hátha a könyv második felében, hátha az utolsó 30 oldalban, na, az utolsó 10-ben talán?? De számomra nem jött meg. Érdekes volt azért végigolvasni ezeket a női gondolatokat egy férfi író szájából és végigjárni a nő érzelmeinek útvonalát. Sok mindenen elgondolkodtatott, de talán inkább annak ajánlanám, aki hasonló szituációba kerül. jó gondolatébresztő lehet számára, de persze ezáltal a könyv által nem fogja a problémáját megoldani...
Pencz Bernadett véleménye:
Ha minden igaz, minden eddigi Coelho-könyvet olvastam, ami magyarul megjelent. Nagyon vártam ennek is a megjelenését és azt is, hogy végre el tudjam olvasni.
Sajnos nagy csalódás volt, mintha nem is ő írta volna - úgy értem, hogy ez annyira más volt, majdnem olyan 'semmi' az egész. Viszonylag rövid könyv létére rengeteg töltelékszöveget tartalmazott, sajnos volt, ahol lapoztam.
A főszereplő nőt egyáltalán nem sikerült megértenem, pedig kitartottam és végigolvastam és próbáltam gondolkozni és belegondolni is, de sehol nem találtam rajta fogást. A férjet pedig főleg nem értetettem, túl meseszerű...
A téma pedig nagyon aktuális sajnos manapság, és fontos téma. Miért kerül sor annyi házasságtörésre, kit mi indít, mi zajlik le belül... Stb, stb...
Pencz Bernadett véleménye:
Ha minden igaz, minden eddigi Coelho-könyvet olvastam, ami magyarul megjelent. Nagyon vártam ennek is a megjelenését és azt is, hogy végre el tudjam olvasni.
Sajnos nagy csalódás volt, mintha nem is ő írta volna - úgy értem, hogy ez annyira más volt, majdnem olyan 'semmi' az egész. Viszonylag rövid könyv létére rengeteg töltelékszöveget tartalmazott, sajnos volt, ahol lapoztam.
A főszereplő nőt egyáltalán nem sikerült megértenem, pedig kitartottam és végigolvastam és próbáltam gondolkozni és belegondolni is, de sehol nem találtam rajta fogást. A férjet pedig főleg nem értetettem, túl meseszerű...
A téma pedig nagyon aktuális sajnos manapság, és fontos téma. Miért kerül sor annyi házasságtörésre, kit mi indít, mi zajlik le belül... Stb, stb...
Korcsek Beatrix véleménye:
Régen olvastam Paolo Coelhotól jó könyvet. Az elején nem is igazán tetszett ez sem, elég lapos volt, nem volt benne "Coelhos".
A végén azért sikerült javítani, és így összességében tetszett a könyv, de nem olvasnám újra és nem is lesz ez a kedvencem.
Horváthné Gy. Szabina véleménye:
Vannak Coelhonak jó könyvei, amiket nem lehet elfelejteni. Ez nem olyan. Erősen gondolkodom kell, hogy miről is szólt a könyv, pedig csak egy hónap telt el azóta, hogy becsuktam a könyvet.
A témafelvetése jó és a mai korban nagyon aktuális. Szereplői megítélésem szerint nem átlagemberek, hiszen egy újságírónő és egy politikus viszonyáról olvashatunk, akik ráadásul tini korukban egy párt alkottak. A viszony kialakulása mellett betekintést enged ezeknek a szakmáknak a kevésbé szép világába is. Az erotikus vonal talán még a szerző Tizenegy perc című regényénél is erőteljesebben jelen van.
Ugyan ebben a témában mélyebb nyomot hagyott bennem D. Tóth Kriszta Húszezer éjszaka című könyve.
Eszter Török véleménye:
Egy könyv tele fontos és szép gondolatokkal a szerelemről, házasságról, párkapcsolatról. Arról, hogy a vágyaink néha felül kerekednek rajtunk és van, hogy küzd ész a szívvel. Hallgatni kell a belső hangra és van hogy a rossznak vélt cselekedet hozza meg a jót. Könyv, amit nem csak egyszer kell elolvasni.
Budai Judit véleménye:
Sajnos ma Magyarországon Coelhot olvasni már a vicc kategória. Elcsépelt lett. Sajnos. Én 10 éve olvasom a könyveit, nálam ez a legjobbak közé került. Bár Coelhotól számomra kissé szokatlan, de tetszett.
Peres Szilvia véleménye:
Csalódtam a könyvben. Eddig, amit olvastam Coelhotól mind érdekes témát vetett fel, elgondolkoztam az olvasottakon. Ez a könyv nem tartozik ebbe a kategóriába. A főhősnő boldog házasságban él, két gyereket nevel, szereti a férjét, a munkáját, számomra semmi nem indokolja, hogy viszonyt kezdjen egy gyerekkori szerelmével. Persze lehet azzal érvelni, hogy a főhősnő élete túlságosan tökéletes, túlságosan megtervezett és talán ezért van hiányérzete és ezért lép félre. Nekem ez akkor sem magyarázat. Még ha egy egyéjszakás kalandról lenne szó, talán megérteném, de így számomra indokolatlan volt a házasságtörése. A könyv nyelvezete is meglehetősen eltérő a szokásos Coelhos könyvektől, számomra kicsit indokolatlanul durva és közönséges volt egyes helyeken.
Tóthné Juhász Gyöngyi véleménye:
Érdekes témát boncolgat Coelho ebben a könyvében és még izgalmasabbá teszi, hogy a történetet a főhősnő szemszögéből látjuk. Mi vezet egy jómódban, szép családban élő, a munkáját szerető és abban kiteljesedő nőt arra, hogy kockára téve mindent újra felmelegítse a kamaszkori szerelmet. Kitörve a megszokott hétköznapokból felszínre hozza a szenvedélyes énjét, s közben egy belső utazást is tesz önmagába. Kicsit másabb ez a könyv, mint amit eddig az írótól megszoktam, de most is elgondolkodtattak a sorai. A témája sajnos nagyon mai.
Péni Viktória véleménye:
A lakótársam nyomta a kezembe a könyvet kb egy hete, hogy olvassam el, mert végre talált egy karaktert, aki nálam is többet agyal. Már ezzel felkeltette az érdeklődésem, így nagy lendülettel kezdtem az olvasásba és csak ámultam az elején, hogy tényleg igaza volt. Mikor 3 nap után végeztem nagyon sokat beszélgettünk arról, hogy vajon jó-e a belső harc kifejtése mellett ennyire természetesen kezelni a házasságtörés témáját, elvégre mást jelent annak, aki már házas és mást egy olyan tizenévesnek, aki Coelho minden mozdulatát követi...
Alt-Kiss Klaudia véleménye:
Mikor elkezdtem olvasni a könyvet és "beleütköztem" az első O és M betűs szóba... :) megállt bennem egy pillanatra az ütő, hogy akkor most én egy Coelho könyvet olvasok??? Akinek világhírűek az idézetei, amiket esküvői meghívókra írnak...Voltak sorok, mondatok, amelyek inkább egy erotikus regényre hasonlítottak.
Az alapgondolata tökéletes. Aki házas, vagy megteszi a házassága során, vagy nem. Vagy gondol rá, vagy nem az évek, évtizedek alatt. Túl tökéletes Linda és a világa. Tökéletes férj, gyerekek, család, munkahely, társadalmi helyzet, tökéletes ország, és város. És ez a "probléma". Nincs semmi új, semmi kihívás, semmi motiváció az életében.
A könyv egy belő vívódás, Én faltam az oldalakat. Már az első nap 105 oldalt olvastam és észre se vettem. Néhol hiányoltam, hogy keveset tudunk meg a környezetéről, de épp ez a lényege, hogy a könyv Linda belső harcának adjon hangot, a lelkében folyó küzdelemről. Nekem úgy jött le, hogy a félrelépései miatt annyira nem érez bűntudatot... a négyesben eltöltött vacsora másnapján változik meg benne valami. Elgondolkodtató a könyv, hogy miért is akar kalandot egy nő, mikor mindene megvan. És elgondolkodtató az is, ami esetleg megfordul az Olvasó fejében, hogy mit tud egy nő az ellen tenni, hogy megtörténjen.
Sándor Bernadett véleménye:
Szeretem az ilyen epizódokból álló regényt mert nem kell egy húzásra 30-40 oldalt elolvasni hanem epizódszerűen alakulnak ki a történések. Végre nem a klasszikus "Coelho"-t kaptam, amiben a fény harcosa meg egyéb pszichomondanivalónak jut nagy szerep, hanem itt zajlanak az események (még ha néha - a főszereplő helyzetéből adódóan - ismétlődnek. Ez a fajta nyelvezete a szerzőnek sokkal közelebb áll hozzám mint pl. a Prym kisasszonyé.
Szabó Ágnes véleménye:
Én nem tudom megérteni azokat az embereket, akik nem tudják értékelni azt, amijük van. Vagy nem találnak örömöt az életben. Elég szomorú, hogy ezt valaki 30 éves korára eléri. Nekem sem tetszett túlzottan a könyv, a mondanivalója is szájbarágósra sikerült. De lehet, hogy csak nem volt hangulatom, vagy nem voltam rá elég nyitott.
Juhász Mónika véleménye:
Az íróról rengeteget hallottam, de nem olvastam még tőle semmit sem. Ez volt az első, így összehasonlítási alapom nincs. Nem nyűgözött le, többet vártam...hogy pontosat mit, azt nem tudom. Többet nem vennék Coelho könyvet, ezen olvasmányélmény után. Csak azért fogok mégis, mert látom hogy a hozzászólók szerint a többi jobb
Ihász Mónika véleménye:
Az eleje számomra túlzottan tárgyilagos. Lindának, a főhősnek hiányzik valami az életéből, csak nem tudja, hogy mi az. Majd mikor titkos viszont kezd, rájön, hogy a kaland, az újdonság feldobja. Ahhoz, hogy egy kapcsolat ne romoljon el, mindig kell tenni, nem elég a megszokott dolgokat már szinte robotként, precízen minden nap végig csinálni. Folyamatosan újabb élményeket keresnünk. A regény vége az, ami igazán tetszett: a repülés közbeni "megvilágosodás", a férj önzetlen szeretete, és az élet szeretettel való megtöltésére való törekvés tanulsága.
Bukovics Réka véleménye:
Igen ez más mint a többi Coelho könyv, ugyanakkor kapunk "útravaló"-t mint ahogy megszokhattuk. A problémát illetve a témát egy komor hangulat öleli, illetve az író az utolsó pár oldalon adja azt, amiért szeretjük az írását.
Sáfár Józsefné véleménye:
Az írótól nem ez a megszokott, látom a többiek is ezt írták. Eddig ha bármelyik könyvét elkezdtem olvasni valamiért nem tudtam letenni. Mindig azt vártam mikor folytathatom és megtudjam mi lesz a szereplők további sorsa. Itt valahogy ez nem érdekelt, persze elolvastam, de azért végig olvastam. Nem hagyott bennem túl mély nyomokat.