ADATLAP
Hívják a bábát
A londoni kikötőnegyed, a Docklands élete meglehetősen kemény volt az 1950-es években. Jennifer Worth, amikor huszonkét éves korában körzeti bába lett, egyik napról a másikra a Cable Street bordélyai, a bombatölcsérekben metilalkoholt ivók ivók világában találta magát. A gyerekek nyomorúságos körülmények közt jöttek erre a nyomorúságos világra, gyakran még folyó víz sem volt a lakásokban....
Dézsiné Kresák Ildikó véleménye:
Nagyon tetszett! Tökéletes helyszínleírás, olyan, mintha az olvasó is ott találná magát abban a városban, az utcán tekerve, vagy akár a szülő nők mellett. Szíves olvasnék még ilyen történeteket, annak ellenére, hogy néhol szívszorító körülmények között jöttek világra a gyermekek.Szerethető könyv, szerethető szereplőkkel!
Deák Viola Helena véleménye:
Imádom minden egyes pillanatát. Külön tetszik, hogy valós eseményeket dolgoz fel és végre a bábák kerülnek központba. Ijesztő belegondolni, hogy mennyi ember él ugyanolyan borzasztó körülmények között manapság, mint az ’50-es években. Van, ami sosem változik.

Először a sorozattal ismerkedtem meg. Hála a BBC Entertainment-nek nagy szerelem a mienk Még csak az első évadot láttam, de az első rész után már magával ragadott.

Szóval tetszik és olvassa el mindenki, mert megéri!

Remélem kiadják a többi részt is magyarul, mert szükségem van több sztorira a Nonnatus-ház kalandos életéből.
Adrienn Skaper véleménye:
Az írónő pontos, tárgyilagos képet adott erről a korszakról, ugyanakkor remek, könnyed stílusával személyessé tette a történeteket. Több fejezetet végigizgultam, végigsírtam, annyira magával ragadott a cselekmény. Végig a saját szülésem története lebegett a szemem előtt, hogy vajon mi történt volna, ha az ötvenes évek Angliájában (vagy Magyarországán) kellett volna világra hoznom a gyermekemet? Lebilincselő könyv, csak olvasnám és olvasnám tovább..