ADATLAP
Húszezer éjszaka
Húszezer éjszaka az több mint 54 év. Egy egész élet, amit ugyanazzal az emberrel kéne hűségben leélnünk. De képes-e erre ma egy negyvenes, érzelmekre és intimitásra szomjazó nő, aki a mindennapi rutinba, a látszatvilágba és saját kínzó vágyaiba beletörik? Mit dönt, amikor váratlanul elérkezik hozzá a mindent alapjaiban megrengető szenvedély, és felcsillan egy intenzív, új élet reménye? Érvényesek-e még az előző generációk tanításai az örök hűségről és a jóságról? Hány nap a világ? Lehet-e egy együtt leélt élet húszezer éjszakás kaland?

D. Tóth Kriszta új regénye a nagy sikerű Jöttem, hadd lássalak után ismét az emberi kapcsolatok izgalmasan kusza világába kalauzol, ahol minden választás újabb és újabb lehetőség megtalálni magunkban, ami oly fájdalmasan hiányzik. Kísértő múlt, gyötrő kétségek, elfojtott szexualitás, félelmek, szeretethiány, ürességérzés és a nyomában feltörő forró szenvedély: ez jellemzi az egykor pszichológusnak készülő, ma életvezetési tanácsadó céget működtető budai nő, Helga történetét.

A Húszezer éjszaka fordulatokban gazdag regény. A női test felfedezésének története a női lélek útvesztőiben. És tükör, nehéz, de határtalanul felszabadító belenézni....
Baracskai Anikó véleménye:
Elmondhatatlanul élveztem a könyvet - alig lehetett letenni. Igazi budapesti könyv, ami lüktetett a valós karakterektől. Nincs tizenöt éves házasságom - sőt férjnél sem vagyok - de biztosan elő fogom venni ezt a könyvet később is az évek során. Ajánlom minden nőnek! :)
Tünde véleménye:
Érdekes könyv,nagyon valósághűen ábrázolja a mai kor problémáit, nem tudtam kivonni magam a főhősnő hányattatásai és sodródása alól. Kicsit olyan Fejős Éva stílusban ír,aki szereti az írónő könyveit az a Húszezer éjt is fogja. Könnyen olvastatja magát,jó stílusban íródott.Nagyon sokan megtalálhatjuk a könyvben azt az élethelyzetet amikor felsóhajtunk hogy" igen ezen a biciklin már én is ültem".... a vége annyira nem fogott meg kicsit összecsapott, de ettől még nagyon tetszett.
Tünde véleménye:
Érdekes könyv,nagyon valósághűen ábrázolja a mai kor problémáit, nem tudtam kivonni magam a főhősnő hányattatásai és sodródása alól. Kicsit olyan Fejős Éva stílusban ír,aki szereti az írónő könyveit az a Húszezer éjt is fogja. Könnyen olvastatja magát,jó stílusban íródott.Nagyon sokan megtalálhatjuk a könyvben azt az élethelyzetet amikor felsóhajtunk hogy" igen ezen a biciklin már én is ültem".... a vége annyira nem fogott meg kicsit összecsapott, de ettől még nagyon tetszett.
Kovács Erika véleménye:
D. Tóth Kriszta írásait mindig elolvastam a Nők lapjában, és aztán a kiadott Lola mesék 1-2. könyveit is. Már akkor szerettem a stílusát. Két újabb könyvét a Húszezer éjszakát és a Jöttem, hadd lássalak c. regényeit most olvastam, mindkettő nagyon tetszett. Nagyon jól ír, és érdekes a történet.
Kuli Anna véleménye:
Talán elsőre nem a legjobb könyvet választottam D.Tóth Krisztától, még él bennem a remény, hogy ennél jobb sztorit is tud írni. Nem volt ez sem feltétlenül rossz, csak felszínes, kiszámítható és összecsapott. A mellékszereplők felületesek, mindenki, még a fontosabbak is, a történet vezetése nem következetes, utólag derülnek ki olyan személyiségi jellegzetességek, amik egy karakter megítélésében fontosak lennének, és nem azért derül ki későn, mert hogy ilyen a szerkezet, hanem mert olyan, mintha a végén jutott volna eszébe, hogy jah, azt nem mondtam, hogy már régóta ez van egyébként... mintha mindent felülírna amit addig belénk sulykolt...
Simon Csilla véleménye:
Tükör...Fordulatokban gazdag regény. Nagyon mai. Nagyon valóságos. A főhős negyvenes nő, kapcsolati válsággal küzd. Pszichológiai okfejtések szerepelnek benne, amik elgondolkodtatnak. Ne sajnáljuk rá az időt. Vonjuk le a tanulságot. Nem csalódtam.
Kecsmár Kitti véleménye:
Annak ellenére, hogy a három központi szereplő egyikével sem tudtam azonosulni, egy napba sem telt, míg elolvastam. Maga a könyv nyelvezete és stílusa tetszett, csak a történet nem lopta be a magát a szívembe.
Volt néhány túlzottan részletezett jelenet, ami engem untatott, de összességében pozitív élmény volt.
Pannuska Anett véleménye:
A szerzője miatt akartam elolvasni ezt a könyvet,de kicsit féltem,hogy nem tudok azonosulni a szereplőkkel,mivel teljesen más korosztály. Hogyan tudnám átélni egy családos anya szerepét, 21 éves fejjel? Pozitívan csalódtam. Egy kerek és megnyerő történetet kaptam, aminek minden percét végigizgultam. Ajánlom mindenkinek kortól függetlenül.
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
Húszezer éjszaka vajon mire elég? Annyira életszerű volt néhány pillanata, olyan problémát feszeget, ami nem csak egy házasságban, hanem egy párkapcsolatban is helyt áll. Valójában szerintem mindenki érzi egyszer legalább ezt az érzést, hogy az aktuális pár csak van, de mi sodródunk tovább. Ki hogy éli meg, erről szól ez is, hogy felnyílik e időben az a szem, vagy megtörténik aminek meg kell, és akkor, vagy engedünk a csábításnak, és tartóssá válik ez a kétely. Szerintem remek író, meg is lepődtem nagyon, hogy eddig nem került a kezembe :D
Keresztes Zsuzsanna véleménye:
Nagyon tetszett, végig míg olvastam volt bennem egy belső feszültség, mi lesz ezzel a nővel? Csak úgy faltam a sorokat, mert mind amellett, hogy a problémái jelentő részét nem éreztem át, azt nagyon is jól átéreztem, milyen kétségbeesettnek lenni és nem tudni, hogy mi lenne jó, nem tudni mi legyen a következő lépés.
Ha tíz év múlva újra olvasom remélem hálásan nézek vissza és örülök, hogy más példáján/kárán/ tapasztalhattam meg ezeket az érzéseket nem a sajátomon.
Körösi Katalin véleménye:
Nagyon tetszett, pedig félve kezdtem el olvasni. A téma mélyen érintett, mert éppen az én korosztályomról és élethelyzetemről szólt, és nagyon át tudtam élni az egészet, és még sírtam is rajta, amire abszolúte nem is számítottam. Szerintem egy bizonyos korban ezt minden nőnek el kellene olvasnia, nagy életigazságokat lehet leszűrni belőle. "A boldogságot és a boldogtalanságot is viseld egyaránt nyugodtan - minden elmúlik, s elmúlsz te is." Ennyi, köszönöm, hogy elolvashattam :)
Sáfár Józsefné véleménye:
Már tavaly is szerettem volna elolvasni, de nem jött össze. Nagyon szerettem. Mindenki életében eljöhet egy fordulópont és dönteni kell. Érdemes-e egy pasiért felrúgni mindent, ami eddig a biztos pont volt. Kell-e fájdalmat okozni szeretteinknek, megéri-e?? A boldogság sok kis apró dologból tevődik össze, csak ezeket észre kell venni.
Sinka Zsuzsi véleménye:
Szeretem a csak-nekünk-lányoknak szóló könyveket, amiket ha néha néha a férfiak a kezükbe vesznek, tanulhatnak belőle. Könnyen olvasható, szerethető, könnyen lehet azonosulni a szereplőkkel. Habár nekem is Fejős Éva stílusa egy kicsit, de meggyőzött az írónő. Sokat gondolkoztam, hogy biztos Őt választom-e, de nem bántam meg a döntésem, jóllehet nem tartozik azok közé, amiket újraolvasnék.
Dekany Dora véleménye:
Egyet értek a többi véleménnyel, kicsit "Fejős Éva" utánérzésem volt a könyvvel kapcsolatban... nem baj, mert Fejős jó könyveket ír, kellemes limonádék, de elég sokat is ír, így vártam volna valami többet. Persze, a történet jó, tetszett is, érdekelt is, de végülis az egész a döntésre volt kihegyezve a végén.
Negatív kritika: szinte végig női szemszögből látjuk az eseményeket (egy bizonyos nő szemszögéből), de néha, pár sor erejéig vált a szerző a férj, vagy a "másik pasi" szemszögére. Ez kifejezetten koncepciótlannak tartottam. ha van egy szemszögünk, és ki akarjuk fejezni a pasi gondolatait, akkor arra más módot kellett volna találni, mint simán leírni, hogy mit gondol, mert így kiléptünk a nő fejéből. Nem vagyok egy nagy kritikus, de ez még engem is zavart, kifejezetten hibának tartottam.
Ami viszont tetszett, az a nő érzéseinek leírása: várakozás a szeretőre, az sms-ek, az összezuhanás. Ez a leírás nagyon életszerű volt, és ennek megfelelően nyomasztó is. Viszont hiszem, hogy egy könyv dolga, hogy érzéseket keltsen. Itt sikerült neki.
Tuczainé Gergye Alíz véleménye:
kicsit nehezen indult be számomra a történet .Nekem kicsit hasonlított a Fejős Éva történeteihez.Mindig 4 barátnő és az egyikük története elő térben.Kikapcsol és érdekel az események vége.
Réka Babarczi véleménye:
Kicsit fenntartással kezeltem D.Tóth Kriszta írói mivoltát, azonban az első 50 oldal után maximálisan meggyőzőtt. Végig latolgattam, hogy fog dönteni Helga a férje vagy egy jövő nélküli kapcsolat között. Biztos, hogy elolvasom más könyvét is, mert könnyen olvasható, mégis magával ragadó írás és jellemábrázolások vannak benne.
Sándorné Paulina véleménye:
Tetszett a könyv, bár egy kicsit megijedtem tőle. Egy pontig kicsit túl sok hasonlóságot találtam Helgával. Elgondolkodtatott a könyv, hogy milyen úton jutott oda Helga, hogy megcsalja a férjét, hogy miért nem látta, hogy mi mindene van. Majdnem elveszített mindent, ami tényleg fontos az életében, de szerencséje volt. Szerencséje, mert időben felismerte azt, ami az orra előtt volt. Rájött, hogy mi az amije mindig is megvolt. Tetszett a történet megfogalmazása, könnyen olvasható a könyv.
Gy.né T. Anikó véleménye:
D.Tóth Krisztától ez az első könyvem, korábban csak a Nők Lapjában megjelent cikkeit olvastam, de már akkor tetszett a stílusa. Ez a könyv nekem nagyon bejött, könnyed olvasmány, lehet vele haladni, a téma is érdekes, minden szempontból tetszett. Elgondolkodtató, a korosztályomat érinti és tetszett a befejezés is.
Zsaklin Jády véleménye:
Bevallom, először a borító tetszett meg! Kicsit szkeptikusan kezdtem a könyv olvasásába, de kellemesen csalódtam. Szerintem egy könnyen olvasható, számomra aktuális témával foglakozó könyv, ami könnyű, nyári olvasmány. Főhőse bármelyikünk lehetne, ezért is olvastam el szinte egyszerre az egész könyvet, kíváncsi voltam a végkifejletre. Vajon melyik utat választja Helga? Vajon én melyiket választanám?
Petruska Hédi véleménye:
Kíváncsiságból kezdtem el olvasni D. Tóth Kriszta könyveit, kissé kétkedve, de meg kell mondjam kellemesen csalódtam. Az tetszett ebben a könyvben, hogy olyan valóságosak a szereplők. Helga, a 40 éves főhősnő olyan (pár)kapcsolati problémákra keresi a választ, ami szerintem már mindenkiben felmerült, aki hosszú kapcsolatban el. Nagyon nehéz feltenni ezeket a kérdéseket, kimondani ezeket a kételyeket sokszor még magunknak is félünk.
Nagy Éva véleménye:
Ez a második könyv D. Tóth Krisztától, amit olvastam a Lolával az élet... után. Szomjas Helga olyan válságon megy át a házassága alatt, amely valószínűleg mindenkivel előfordul, és amikor jön, enged is a kísértésnek. Szerencsére a regény végére jól döntött, nem hagyta veszni a házasságát és a családját. Minden fejben dől el.
Vida Szandra véleménye:
D. Tóth Kriszta első könyve után nekem nagy csalódás volt. A főszereplőt egyenesen utáltam - nálam a liba kategória. Ha ilyenek a mai 40-esek, akkor valami nagyon nagy baj van....A történetben semmi egyedi nem volt - "limonádé" az egész.
Éci Bábos-Kozó véleménye:
D.Tóth Kriszta a saját ízlésemet kielégítve nagyon szépen és izgalmasan ír,függetlenül a tájleírásoktól,vagy a cselekmények alakulásától!!A hiba annyi,hogy hirtelen zárta le a történetet,valóban nem tudjuk meg,hogy mit mondott vagy fontos volt neki,hogy Richárd érdekeit is szem előtt tartva mondjuk magyarázatot adjon,miért is választotta végül a biztos férjet a bizonytalan szerető helyett!!Sokak véleményét meghallgattam,akik azt mondták Helgáról,hogy milyen jó neki,mert mindene megvolt...honnan tudjuk,hogy megvolt-e mindene??Mert sokaknak a férj,a család,a gyerekek a minden!!De miért ne vágyakozhatna valaki még többre??Mondjuk Tamásról csak annyit tudtunk,hogy jó apa,és amúgy egy nagyon jó ember!!De az elejétől kezdve kihangsúlyozta az írónő,hogy mennyire rutinszerű,gépies volt köztük a szexuális kapcsolat!Bűn az vajon,hogy egy 40 éves nő is érezni akarja a férfi iránt a vágyat,hogy nemcsak anya,hanem nő is akar lenni,hogy igenis fontos az életében a szex,és ha ez nem működik,akkor szeretet ide,vagy oda,megkeserítheti az életét,és boldogtalan lehet tőle???Talán azt jobban meg kellett volna gondolni,hogy valóban beleugrik-e a megcsalásba vagy sem,illetve azzal én sem értettem egyet,hogy miután tényleg megtette,egyedül ő dönthetett arról,hogy kit választ,a férje viszont nem mondhatta azt,hogy "Anyu,akkor talán előbb beszéljük meg,és nekem is jogom van,hogy dönthessek ebben a kérdésben!!" Talán először Tomival kellett volna a problémáikat megbeszélni,és ha mégsem történik változás,ami mindkét fél számára elfogadható lenne,akkor lehetett volna a megfelelő lépéseket megtenni!!A megcsalásoknak én sem vagyok a híve!!A hibái ellenére nekem nagyon tetszett ez a könyv,és biztos vagyok benne,hogy ha újabb regény jelenik meg Krisztától,akkor vevő leszek rá!
Babar-Berecz Beáta véleménye:
Őszintén szólva, jobbra, valami nívósabbra, különlegesebbre számítottam D. Tóth Krisztától. Nem volt rossz a könyv, egyáltalán nem, pár nap alatt magunkévá tehető, pörgős, olvasmányos, jó stílusban íródott regény, élvezetes volt olvasni is.
Csak éppen nálam beállt a többi tucatsztori közzé, ennyi erővel akár egy Fejős Éva regény is lehetett volna. Őt is szoktam egyébként olvasni, ha könnyed női olvasmányra vágyom, vele sincs semmi baj, műfajában teljesen rendben van, mint ez a regény is. Csak ettől a szerzőtől valami különlegesebbre, másra számítottam.
Bánné Szalai Anikó véleménye:
Barátnőmtől kaptam kölcsön, de már egy ideje terveztem, hogy elolvasom. Érdekelt a történet. Két nap alatt elolvastam, alig bírtam letenni és az utolsó pillanatig nem tudtam eldönteni mi lesz a vége. Melyik élet mellett dönt a főhős.
S h miért fogott meg annyira? Mert a történet bármikor megtörténhet bárkivel, olyan kérdéseket boncolgat, ami minket mai nőket is foglalkoztat.
Dékány Olga véleménye:
Azt, hogy D. Tóth Kriszta tud jót és jól írni, azt az első komolyabb cikkei, az első könyve óta tudjuk. Ezzel a könyvvel valóban olyan témát járt körül, ami sok nőt érint, a negyvenes nők életközepi válságát, mikor semmi sem elég jó. Amikor mennénk és maradnánk, amikor a régi sem jó, de az új sem nyújt biztonságot. Amellett, hogy könnyed olvasmány, pont azt foglalja össze remek stílusban (jó értelemben hétköznapian), ami ebben a korban, ebben az élethelyzetben a fejünkben jár.
Horváthné Gy. Szabina véleménye:
Egy könyvajánlóban olvastam erről a könyvről, sokat kellett rá várni, míg végül a könyvtár előjegyzési sorában hozzám került.
Előzetesen a történet kérdésfelvetése ejtett rabul; tetszik, hogy az irodalomban is van már szó arról, vajon a nők érzelmileg is képesek-e hűségben végigélni az életüket. A téma megközelítése életszerű, nyelvezete viszont hol hétköznapi, hol szépirodalmi. Tetszik, hogy a szerző nem érte be a tipikus best-sellerek szóhasználatával.
Boros Andrea véleménye:
Nem olvastam D. Tóth Kriszta első könyvét, de annyi jót hallottam és olvastam róla, hogy mikor egy ismerősöm olvasásra ajánlotta a Húszezer éjszakát, hát nem mondtam nemet. Nagyon tetszett ahogy ír, a téma teljesen életszerű, és ahogy mások kritikával,illetik, hogy Helga és barátnői a felső tízezerből valók, nem átlagos, dolgozni járó, műszakozó anyukák, így elveszti a köznapiságát a mondani való. Szerintem éppen nem. Mindegy ki vagy, honnan jöttél, a negyvenes nő érzései ugyanazok.
Sebestyén Tekla véleménye:
Hát...light-os olvasmány, az biztos. Olvastatja magát, kikapcsolódásnak kiváló. Azonban a Jöttem, hadd lássalak színvonalát nálam meg sem közelítette. Persze ott jóval személyesebb a téma. Nem rossz, de katarzisra azért ne számítson senki. Széplelkű, romantikus olvasók előnyben!
Kovács Tímea véleménye:
Könnyű olvasmány, szinte fel sem tűnt,hogy órákon át csak faltam az oldalakat. Szórakoztató, könnyű azonosulni a szereplővel,sok hasonlóságot fedeztem fel az ismerőseimmel kapcsolatban is. Tetszett,de lehetne kissé hosszabb, kidolgozottabb.