ADATLAP
Hőhullám
Egy New York-i ingatlanmágnás a magasból lezuhanva halálra zúzódik a járdán. Felesége, az irigyelt asszony kis híján él csak túl egy támadást. A pénzemberek és maffiózók, akiknek bőven lehetett okuk megölni a mágnást, bombabiztos alibit tudnak igazolni. Ekkor, a fojtogatóan perzselő hőhullám alatt újabb megdöbbentő gyilkosság történik, és a gazdagok rejtélyes világában még több mocskos titok tárul fel a nyomozás során. Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek halálosak lehetnek. Olyan titkok, melyek mélyen el voltak temetve a sötétség leple alatt, míg csak egy New York-i nyomozó fényt nem derített rájuk. A szenzációs regényíró, Richard Castle, a minden eladási rekordot megdöntött, népszerű Derrick Storm-regények szerzője ebben a könyvében mutatja be új hősét, a New York-i rendőrség gyilkossági nyomozóját, Nikki Heat-et. Az egyik legjobb gyilkossági nyomozócsoportot vezető kemény, szexi és vérprofi Heat szenvedélyesen keresi az igazságot. Szinte megoldhatatlan nehézségek elé állítják, amikor főnöke a nyakára ülteti a bulvármagazinok sztár-újságíróját, Jameson Rook-ot, aki a New York elitjéről írandó cikkéhez gyűjt anyagot. A Pulitzer-díjas Rook belevaló, és jóképű fickó, de Heat-nek nem csupán a férfi kotnyeleskedése és okoskodása okoz gondokat. Miközben közösen igyekeznek felgöngyölíteni az ingatlanmágnás meggyilkolásának rejtélyes ügyét, a nyomozónő rájön, hogy szembe kell néznie a kettejük között kipattant szikrával is….ami pedig forróan süt.
...
Liv véleménye:
Szeretem a tévé sorozatot, úgyhogy amikor megtudtam hogy a főszereplő által írt könyvek a valóságban is léteznek, el akartam olvasni. Magukról a könyvekről nem sokat tudtam, csak amennyit a sorozatban emlegették, vagyis hogy Nikki Heat a főszereplője, akit Beckett nyomozóról mintáztak. Amikor elkezdtem olvasni rájöttem, hogy igazából ez a könyv ugyanazt akarja bemutatni mint a sorozat, még a szereplők is ugyanazok csak a nevük más. Ez eleinte egy kicsit zavart, mert másra számítottam, de amikor olyan jeleneteket olvashattam amiken a sorozatban is jót nevettem, akkor azért megtetszett a könyv. Közel sem hibátlan, de szórakoztató és egyszeri olvasásra alkalmas :)
Érsekné Liktor Edit véleménye:
A könyvet azért választottam ki, mert Castle sorozat rajongó vagyok. :)
Igazából, most a kihívás alatt tudtam meg, hogy tényleg vannak ilyen könyvek.
Nos, azt kell mondjam, a sorozat jobban tetszik, mint a film. Ráadásul, mivel úgy olvastam, hogy a sorozatból már több évadot megnéztem, nem tudtam volna elvonatkoztatni a filmbéli szereplőktől, szóval olvasás alatt őket láttam a történetben.
Jó volt azért a könyv, érdekes volt, de mégis inkább a sorozatot választom.
Horinka Zsuzsanna véleménye:
A Castle sorozatot természetesen ismertem, ezért furcsa is volt a könyvet olvasni. A szereplők a színészek képeiben jelentek meg előttem, pedig más nevük van, mint a sorozatban. A történet nagyon nehezen indul be, nagyon lassan jutnak nyomokhoz. Úgy a háromnegyedénél kezd el pörögni a történet, sajnáltam, hogy nem előbb történt. Összességében nem rossz könyv, de nem lesz a kedvencem sem.
Király Ildikó véleménye:
A tévében láttam a sorozatot, és tetszett, ezért megvettem a könyvet. Nem tudom, a film vagy a könyv volt előbb, de a filmhez hasonlóan nagyon tetszett a könyv is. Izgalmas, vicces, fordulatokban gazdag. Ajánlom minden Castle rajongónak.
Dobos Krisztina véleménye:
A Castle sorozatot ismerem, sok részt láttam belőle, de valahogy nem gondoltam rá, hogy a benne említett könyveket valaki tényleg megírta, csak itt, a könyvlistán leltem rá. Szerencsére a negatív véleményeket csak most olvastam, így mindenféle előítélet nélkül kezdtem az olvasásba, és nagyon élveztem a stílusát. Nagyon gyorsan kiolvastam, és már a következő részt is megszereztem... Folyt. köv.
Takács Eszter véleménye:
Nos... Én imádom a Castle sorozatot és a könyvet is nagy lelkesedéssel vettem a kezembe. Már majdnem a felénél jártam, mire tényleg elkezdett tetszeni. Nehezen tudtam elvonatkoztatni a sorozattól és nagyon zavart, hogy mindenkit másként hívnak. Ezt leszámítva a végére már egészen jó volt. Remek volt a zsaruhumor!
Éliás Klaudia véleménye:
Mindenképp el akartam olvasni, mert a sorozat nagy kedvencem, kíváncsi voltam, hogy ez a könyv is a szívemhez nő-e. Hát nem. Bár a karakterek hasonlóak, mégsem meggyőzőek számomra. Egyetlen értékelhető része a Heat lakásán lezajlott kis dulakodása volt. Elég hamar rá lehetett jönni, hogy ki a gyilkos, így a vége már kissé érdektelenné vált. A 2. résznek még adok egy esélyt, de nem gondolnám, hogy a kedvenc írómmá lép elő.
Czinege Anett véleménye:
A filmet kedvelem, vicces, egyszerű, és Castle jóképű, kedves fickó. Ezzel a könyvvel nem igazán tudtam mit kezdeni. Már az is gondot okoz, hogy rájöjjek ki a könyv írója: ez valami álnév vagy van valami közel a filmsorozathoz. Nem tudtam rájönni, de nem is hozott annyira lázba a kérdés, hogy Google-n rákeressek. A könyv annyira vacakul van megírni, hogy kínszenvedés volt olvasni, a szereplők gyengék, a párbeszédek gyengék, a történet felületes. Igazi ponyva, azzal a különbséggel, hogy egy jó ponyvát egy nap alatt el lehet olvasni, de ezen egy hétig szenvedtem, és most, pár óra múlva már nem biztos, hogy meg tudnám mondani miről szólt.
Szabó Gabriella véleménye:
Könnyű olvasmány, munka utáni agyhalott állapothoz, esti elalvás előtti lazításhoz kiváló. Nehéz volt elvonatkoztatni az ismert sorozattól, de aztán ahogy a történet felpörgött, egyre kevesebbszer jutott eszembe összehasonlítani a könyvet és a sorozatot.
dr. Molnár Zsuzsanna véleménye:
A Hőhullám a filmsorozatbeli Richard Castle első Nikki Heat kötete. Jameson Rook Pulitzer-díjas újságíró a rendőrfőnökkel való megállapodása értelmében a New York legkiválóbb zsaruiról szóló cikkéhez gyűjt anyagot s így ismerkedik meg Nikki Heat nyomozóval és csapatával, Raley és Ochoa nyomozókkal, valamint Lauren Perry halottkémmel. A könyv, a filmsorozathoz hasonlóan izgalmas, eseményekben gazdag, ajánlom minden Castle rajongónak.
Klaudia Varga véleménye:
Aki ismeri a Castle című krimisorozatot az tudja milyen is egy Richard Castle könyv. Ez a Nikki Heat sorozat első része. Minden megvan ezekben a könyvekben ami egy krimihez kell. áldozatok, gyanúsítottak, tettesek. És persze a nyomozócsapat akik minden erejüket belevetve próbálják megtalálni az elkövetőt. Imádtam.