ADATLAP
Hűvösvölgyi suli 1.
Kamasznak lenni nem könnyű. Először is ott vannak a felnőttek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, és általában ki is mondják a véleményüket. Aztán az igazi ellenségek, a pattanások, amik a lehető legrosszabbkor tűnnek fel, hogy megnehezítsék az amúgy is bonyolult hétköznapokat. Na és akkor még nem beszéltünk a szerelemnek nevezett izéről, ami végképp érthetetlen és kiborító. A túlélésben sokat segít, ha az embernek vannak osztálytársai, ha elérhető a Facebook és van kivel chatelni a legégetőbb kérdésekről, illetve ha megfelelően élénk a fantázia - arra az esetre, ha feltétlenül ki kell találni, mondjuk egy kamu pasit cikis helyzetek megoldására. És sokszor jól jön egy ikertesó is. A Hűvösvölgyi Suli tizennégy éves ikrei a kamaszkor útvesztőiben barangolnak, néha kéz a kézben, néha nemszólokhozzád hangulatban, olykor pedig egymást kirángatva a csávából. Mikor mire van szükség. ...
Oláh Rita véleménye:
Először ebben a kategóriában a Szent Johanna gimit szerettem volna elolvasni, de az annyira népszerű, hogy sosincs benn a könyvtárban. A könyvtáros pedig ezt ajánlotta helyette, úgyhogy elfogadtam. Könnyű kis olvasmány, és bár magamtól nem olvasnék ilyen könyvet, kedvet kaptam a többi rész elolvasásán is. Bár az még később lesz, hisz még soká érek a könyvkihívás végére, meg sok kiolvasandó könyvem van még otthon. A HSM megnézéséhez is kedvet kaptam tőle.

Tettszett a könyvben, hogy a skype és az e-mail formátum teszi ki sok részét. Így tényleg mai generációra jól rámutató könyv. Gondolkodtam közbe azon, hogy nekem mennyire más volt a kamaszkorom, pedig még igen fiatal vagyok. De ugye nem volt net, nem érdekelt a sminkelés, és nem plázáztunk. Meg szerintem én nem is voltam igazi kamasz. Nem voltam szerelmes, meg ilyesmi, Mindig kilógtam a sorból, ezért érdekes volt olvasni arról, hogy milyen is az igazi kamaszkor. A vége, hogy a netes barátnő tolókocsiban ül, nekem már az elején valószínű volt.
Pethő Anett véleménye:
Döcögősen indult az olvasás, azt hittem, hogy végig utálni fogom az egészet.
Aztán kezdett szimpatikusabb lenni a főszereplő, és rövidesen már azt találgattam, mi lesz a pasikkal,a zenekarral,a tanárokkal,a levelezőtárssal.
Lehet, hogy egyszer majd a folytatást is elolvasom, a végére egész aranyos lett, habár a sok hülye szlenget és az örökös sminkelési meg öltözködési parát tudnám nélkülözni :-)
Juhász Viktória véleménye:
Még tavaly, a kihívás alatt elolvastam az összes Szent Johanna Gimi könyvet,és nagyon imádtam. A hűvösvölgyi suliban lassabban zajlanak az események szerintem, viszont ebben a kötetben azért felhívja a figyelmet a tiniket érintő veszélyekre is, emiatt ajánlanám a gyerekemnek a könyvet. Egyelőre a SZJG jobban tetszik,de tovább olvasom ezt a sorozatot is,hátha később indulnak be az események.
Kovács Erika véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Kicsit féltem a tinikről szóló könyvtől, de Maros Edit könyve nagyon lekötött. Kicsit visszarepített a tinikoromba, és egy kicsit a mai tinik világát is megismerhettem. Sokszor felnevettem, vicces és érdekes volt. Ugyanakkor voltak "nevelő" gondolatok is a könyvben - ez külön tetszett.( pl. szexualitással kapcsolatban.) Szívesen adnám a saját lányomnak majd ...bár nála már úgyis más lesz a trendi .. :D
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
Hogy miért tettem be ebbe a kategóriába? Hát az egyik indok az, hogy mind a 8at el szeretném olvasni, így kellett találnom olyat amibe beleillik. A fő indok viszont az, hogy Dóri sok bénázásán, és botlásán nagyon jókat virultam a könyv közben. Kicsit hasonlít nekem az SZJG könyvekre, de hát az alkonyat után minden vámpíros könyvre ezt mondjuk, hogy hasonlít az alkonyatra. A fő színtér a számítógép, vagyis a levélben leírt gimnázium és az ikreink élete. Első nagy szerelem, első nagy csalódás, mókás történetek, és a többi még hátra van. Szerintem érdemes elolvasni, de nem egymás után az SZJG-vel, így , hogy azt tavaly olvastam ki, így sokkal inkább élmény, mitnha utána tettem volna. Örülök, hogy nekiálltam, független attól, hogy ez az időszak, már vagy 15 éve történt nálam :D
Ludvig Zsuzsanna véleménye:
Elég merész választásnak tartottam az elejétől kezdve, de nem tudtam, mit lehetne helyett. Meg egy próbát megért. 50 oldalnál tovább nem jutottam. Egy cseppet sem szórakoztatott, inkább idegesített, főleg a chatelés/emailezés megjelenítése a könyvben.
Sági-Guth Orsolya véleménye:
Maros Edit könyvére azért esett a választásom, mert ugyan olvastam már gimiről szóló sorozatot Leiner Laurától, de ha már könyvkihívás, kerestem olyat, amit eddig még nem olvastam!
Tetszett, hogy levelezés illetve chatelés formájában mesélődik a sztori!
Vissza tudtam gondolni a saját gimis élményeimre...a tanórák, tanárok, szerelmek... Tényleg tinikről szól tininek! De azért nem egy átlagos gimis életeől!
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
Bevallom az elején csalódás volt. Túl erős volt a párhuzam a tinikoromban olvasott Édesvölgyi suli sorozattal. De ez a történet itthon és mostanában játszódik, a mai tinik életét bemutatva, az összes dilemmájukkal. Aranyos kis könyv.