ADATLAP
Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene öljelek
Cammie Morgan a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának diákja. Tipikus lányiskola ez, amennyiben szokványosnak tekinthető, hogy a tanulók harci művészeteket, valamint a kémiai hadviselés legújabb módjait sajátítják el, és CIA–kódok feltörésével szerezhetnek plusz krediteket. Cammie Morgan kémnek tanul. Tizennégy nyelven beszél folyékonyan, és hétféleképpen képes puszta kézzel megölni valakit, de minden tudománya csődöt mond, amikor találkozik egy hétköznapi fiúval, aki őt ugyanolyan hétköznapinak hiszi, mint bármelyik másik lányt... "Megfigyelési jelentés - A munkatársak egy sor felderítési akciót hajtottak végre, amelyek során a következő megfigyeléseket végezték: A célszemély: Josh Adamson Abrams, lakhelye 601 North Bellis Roseville, Virginia. A célszemély online aktivitásának átvizsgálása kimutatta, hogy rendszeresen e-mailezik Dillon Jones-szal, nickneve D'Man (ugyancsak a North Bellis Streeten) – leggyakrabban "tök baró" videojátékokkal, "ciki" filmekkel, "az én hülye" apámmal és iskolai feladatokkal kapcsolatban. Foglalkozása: másodikos a Roseville Gimnáziumban, ami a Harcos Kalózok otthona (de nyilvánvalóan nem harcolnak túl jól, hisz a további kutatások kimutatták, hogy a győzelem-vereség arányuk 0-3). Átlaga: 3,75. A célszemélynek, úgy tűnik, nehézségei akadnak a számolással és a famegmunkálással. (Ez kizárja a NSA kódtörő és a Szexi asztalos című otthon-átalakító tv-showban befutható karriert. Nem zárja ki azonban annak lehetőségét, hogy dögösen néz ki szerszámövben.) Úgy tűnik, a célszemély kiváló angolból, földrajzból és állampolgári ismeretekből." Ally Carter ifjúsági regénye egy átlagon felüli képességekkel rendelkező diáklányról szól, mely egy ezzel a könyvvel induló sorozat első kötete. A szerző nemrég fejezte be a nagysikerű sorozat ötödik kötetét. Az írónő izgalmas és titokzatos világba csábít, ahol sajátos, különleges szabályok szerint kell játszani annak, aki túl akarja élni a sulit. Cammie, a Kaméleon története világszerte elnyerte az olvasók rokonszenvét....
Zolnay Dominika véleménye:
Nem vagyok híve a kémes könyveknek, de ez igazán megfogott. A sok kaland, az akció, na meg maga a környezet nagyon megtetszett. Az iskolát királynak tartottam, főleg az írónő leírásában. Maga a történet is aranyos volt, a vége kifejezetten tetszett. Elgondolkodtatott, megnevettetett és izgalommal töltött el. Habár többször belekezdtem és nem nagyon haladtam vele, de mindig mikor belekezdtem alig tudtam letenni. Végül teljesen megérte elolvasni, nagyon tetszett és bárkinek szívesen ajánlom.
Haskó Tünde véleménye:
Úgy álltanm neki, hogy mivel benne van a kihívásban,, hát keresek egy gimis könyvet. Szerencsére vannak kamasz gyerekeim,akik ajánlanak :-) Kifejezetten tetszett a könyv, gazi gimis problémákkal foglalkozik, jók a karakterek, a kémsulis külöönlegessége elllenére is megmarad a valós kamaszkihívások talaján. Szóval tetszett. Még az is lehet, egyszer elolvasom a folytatását.....
Bankó Sarolta véleménye:
Hú, nagyon tetszett, egyrészt tipikus kamasz lányok hagyományos :) problémákkal, első szerelem, tanulás, stb. Másrészt meg nem mindennapi suli, nem mindennapi óráival, na én is szívesen jártam volna ilyen gimibe. Vicces, izgalmas.
Barna Adrien véleménye:
Egy tipikus tini lány problémái, egy kis kémsulival megspékelve. Cammi édesanyja a Gallagher Akadémia (kémképző) igazgatónője, így nem kérdés hogy a magas IQ-val megáldott lánya is az akadémia növendéke lesz. Cammi a Kaméleon, nem egy átlagos lány, 14 nyelven beszél Phd szintű kémiai tudással rendelkezik, TitMüv órára jár, azonban mikor az első "bevetésén" megismerkedik Josh-al, szembekerül az átlagos tinilányok problémáival. 14 nyelven beszél, de a fiúk nyelvét nem ismeri, ebben segít neki Macy (aki egyébként új szobatársa, aki nagyra tartja magát). Hamarosan titkos randikra jár és a felnőtt kémeket megszégyenítő praktikákkal éri el azt, hogy ezt senki se vegye észre.