ADATLAP
Halálkúra (Útvesztő 3.)
KISZABADULTAK AZ ÚTVESZTŐBŐL. ÁTJUTOTTAK PERZSELTFÖLDÖN. KOCKÁRA TETTÉK EGYMÁSÉRT AZ ÉLETÜKET. ÁM A VÉGSŐ IGAZSÁGGAL SZEMBEN TEHETETLENEK.

A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?...
Liv véleménye:
Ez a könyv is izgalmas volt, de azért egy kicsit más befejezésre számítottam. Az egyik kedvenc szereplőm meghalt :( Szerintem a megírás sorrendjével arányosan csökken a minőség is, de attól még szerettem. :) Kíváncsi vagyok, hogy a filmben hogy oldják meg/mennyit változtatnak a történeten.
Dudás Vera véleménye:
Hát ez is lezárult. Az első könyv teljesen magával ragadott, hihetetlen élmény volt olvasni. A második könyv, segített megérteni rengeteg dolgot, jó volt a cselekménye, de ott leginkább a kapcsolatok fogtak meg. És ez a harmadik könyv... Lassan haladtam vele, valahogy nem tudtam elkapni a fonalat, pörgős volt, de inkább összecsapottan. Túl gyorsan lezárt az író minden izgalmas jelenetet és rohantunk is a következőre. Sajnálom, hogy ez nem sikerült olyan jól mint az első kettő. Azért jó tudni, hogy mi lett a vége. :)
Rea Kovats véleménye:
Trilógiáknál gyakori jelenség, hogy a szerző az első kötet alatt gyönyörűszépen felépíti a fejében körvonalazódott kis világát, kidolgozza és megszeretteti velünk a szereplőket, a második részre viszont sajnos kissé elszáll az ihlet és csak a zárásra pörög fel újra a cselekmény. Na, pontosan ugyanez történt itt is. A Tűzpróba időhúzása után méltó befejezést kapott a sorozat.
http://www.realthoughts.hu/2015/09/posztapokaliptikus-hajsza-az-idovel.html
Göttfert Dalma véleménye:
Szerettem az egész sorozatot, ez a könyv is teljesen beleillett, de alapvetően nem volt egy hatalmas élmény számomra. Az első részt imádtam, a másodikat szerettem, ez egy kicsit hidegen hagyott. Itt valahogy egyik szereplő sem került közelebb hozzám, sőt. Alapvetően jó befejezése lett ez az egésznek, de szerintem nem volt teljesen kifejtve. Lehetett volna mit írni még, eléggé összecsapottra sikerült szerintem.